Konya Diş Hekimleri Odası son günlerde bazı basın yayın organlarında çıkanyanlış yönlendirici haberlere cevap vermek amacıyla bir bilgilendirmetoplantısı düzenledi. Konya Diş Hekimleri Odası'nda yapılan toplantıya Ak PartiSelçuklu İlçe Başkanı Mustafa Ak ve İlçe Teşkilatı’nın yanı sıra Konya DişHekimleri Odası Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. Yönetim kurulu adına konuşanOda başkanı Nejdet Güz, “Diş tedavilerinde özele sevk yapıldığıyla ilgilihaberler gerçeği yansıtmamaktadır. 3 ay öncesi ile şu anki uygulama arasındahiçbir fark yok” dedi.

SGK KARŞILAMIYOR

Önceden de olduğu gibi bir hastanın serbest diş hekiminde tedavi olabilmesive protez yaptırabilmesi için Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri’nden sevk almasıgerektiğini bildiren Güz, “Bu sevk zincirinin dışındaki tedavilerin bedeli içinSosyal Güvenlik Kurumu herhangi bir ödeme yapmamaktadır. Özel diş hekimlerindetedavi olabilme umuduyla bazı hastaların tedavilerini erteledikleriöteledikleri görülmektedir. Kimse böyle bir beklenti ile sağlığı ile oynamasın”diye konuştu.

TEDAVİNİZİ ERTELEMEYİN

Hastaların zamanında yapılması gereken tedavilerini bu tür haberlernedeniyle ihmal etmesinin önüne geçmek için açıklama yapma gereği duyduklarınıbelirten Güz, “Bu tür haberlerin kaynağı geçtiğimiz günlerde Ortodontisevklerine dair küçük değişikliklerin yapılmasıdır. Bu durum sevklerin dahakontrollü yapılması sağlamak için uygulamaya konulmuştur. Mevcut sevkuygulamasında herhangi bir değişim yoktur” ifadelerini kullandı

HABER MERKEZİ


Editör: TE Bilişim