Dünyada en sık görülen kronik karaciğer hastalığı arasında yer alan alkole bağlı olmayan karaciğer hastalığının ülkemizde de her dört kişiden birini etkilediği belirtiliyor. Fazla kilolu olanlar, Tip 2 diyabeti olan şeker hastalarında, kolesterol yüksekliği ve insülin direnci olanlarda daha sık görülen karaciğer hastalığının ciddi formu siroza kadar ilerleyebiliyor, karaciğer kanserine ve karaciğer yetmezliğine yol açabiliyor. Bir yandan Türkiye’de viral hepatitler (hepatit A, B, C, D ve E) karaciğer hastalıklarının en önde gelen nedenleri arasında yer alıyor.

Karaciğer, vücudumuzu toksinlerden arındıran en önemli organdır. Bedenimizin sağlığını ve dengesini korumakla birlikte vücudun en büyük organı olma özelliğine de sahiptir. Büyük ve sürekli çalışan bir fabrika gibi tanımlanan karaciğerin sağlığının korunması da hayati önem taşımaktadır. Uzmanlar sağlıklı beslenmenin yanı sıra karaciğer sağlığını besin destekleri ile de koruyabileceğimizi belirtmektedir.

Geleneksel olarak yüzyıllardın kullanılan değerli bir bitki olan deve dikeni tohumu bitkisi, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Almanya E Komisyonu gibi önemli kurumlar tarafından da tedavide tanımlanmış ve monograflarında yer almıştır. Deve dikeni tohumlarından soğuk pres yöntemi ile elde edilen yağ, içeriğindeki doymamış yağ asitleri, E vitamini ve fenolik bileşikler sayesinde karaciğer sağlığının korunmasında yardımcı olabilmektedir. Sağlık alanında gerçekleştirdiği Ar-Ge çalışmaları ile, ülkemizin bitki zenginliğini toplum sağlığına destek sağlayacak güvenilir ürünler haline getiren Türkiye’nin ilk sağlıklı yaşam markası Zade Vital®, karaciğer sağlığınıza destek olacak deve dikeni tohumu yağını GMP (Good Manufacturing Practices/İyi Üretim Uygulamaları) standartlarında üreterek sadece doktor ve eczacı danışmanlığında toplumla buluşturmaktadır.

Deve dikeni tohumu yağı karaciğer sağlığını korumaya destek olmasının yanı sıra bronkodilatör etkinliği sayesinde ise, solunum yolları rahatsızlıklarında kullanılabileceği düşünülmektedir. Bunların yanında deve dikeni tohumu yağının, LDL kolesterol seviyesini ve kan basıncını azaltıcı etkileri ile kardiyovasküler sağlığın korunmasında destek olabileceği düşünülmektedir. Haricen ise antioksidan ve antiinflamatuvar etkileri ile anti-aging (hücre yaşlanmasını engelleyici) özellikleri bulunabilmektedir. Ayrıca cilt yumuşatıcı özelliği sayesinde, tüm cilt tipleri için vücut bakım ürünü olarak kullanılabileceği bildirilmiştir.3 Bunların yanında, haricen ekzema şikâyetlerinde de kullanılabileceği çalışmalarda yer almaktadır. Zade Vital ürünleri sadece eczanelerde, doktor ve eczacı danışmanlığında toplumla buluşuyor.

Zade Vital Deve Dikeni Tohumu Yağı 20 ml PSF Fiyatı: 23 TL

Zade Vital Deve Dikeni Tohumu Yağı Blister Kutu 30 Kapsül PSF Fiyatı: 89 TL

Zade Vital Deve Dikeni Tohumu Yağı 20 ml PSF Fiyatı: 23 TL

Zade Vital Deve Dikeni Tohumu Yağı Patlatılabilen Kapsül PSF Fiyatı: 49 TL

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim