Dar-ı Lezzet Etliekmek Sarayı için tıklayınız...

Konya’da etliekmeğe yenilikler katan ve etliekmeği eski klasik şeklinde sunan Dar-ı Lezzet Etliekmek Sarayı, etliekmeğe başka bir yenilik daha ekledi. Dar-ı Lezzet; özellikle çölyak hastalarının gluten maddesinden dolayı etliekmek yiyememelerine, glutensiz etliekmek yaparak çözüm buldu ve glutensiz etliekmeği menüsüne ekledi. 

Dar-ı Lezzet Etliekmek Sarayı Genel Koordinatörü Mustafa Tuğ, Konya’nın marka lezzeti etliekmeği çölyak hastalarının da yiyebilmesi için glutensiz ürün araştırmalarını gastronomi konusunda uzman hocalarla birlikte yaptıklarını, Dar-ı Lezzet Etliekmek Sarayına gelen çölyak hastalarının artık etliekmeğin yanısıra glutensiz pide ile kahvaltı ve ızgara çeşitlerini de gönül rahatlığı ile tüketebileceklerini ifade etti. 

Dar-ı Lezzet açıldığından bu yana furun kebaplı etliekmek, küflüce etliekmek ve fıstıklı etliekmek çeşitleri ile etliekmeğe yenilikler kattıklarını ve bu durumdan müşterilerin çok mutlu olduklarını belirten Tuğ, başlangıçtan beri glutensiz etliekmek düşüncesine sahip olduklarını ve araştırmaların meyvesini verdiğini, artık glutensiz ürünler üretir hale geldiklerini ifade etti.

Glutensiz etliekmeği Konya’da ilk üreten olmak bize nasip oldu diyen Mustafa Tuğ, “Konyamızın etliekmeğini sarayda sunar hale geldik ve çok kaliteli bir müşteri profiline sahip olduk. Dar-ı Lezzette toplantılar düzenleniyor, kahvaltılar yapılıyor, özel günler kutlanıyor, özel misafirler ağırlanıyor. Bu özel müşterilerimiz artık glutensiz etliekmek de yiyebilecekler” dedi. 

Hedeflerinin etliekmeği günün her saatinde sunabilir hale getirmek olduğunu ve dünyanın farklı noktalarına taşımak istediklerini söyleyen Mustafa Tuğ, Dar-ı Lezzet Etliekmek Sarayı olarak gece 23:00’a kadar hizmet verdiklerini, ilerleyen dönemlerde bu saati daha da ileri çekmek istediklerini belirtti.

Etliekmek festivali düşüncesinde ısrar ettiklerini de vurgulayan Dar-ı Lezzet Etliekmek Sarayı Genel Koordinatörü Mustafa Tuğ:“Şehirler sahip oldukları markalar kadar zengindir. Konya’mızın marka değerlerinin daha fazla olması için el birliği ile çalışmalıyız. Etliekmeğin dünyaca ünlü marka olması hepimize katkı sağlayacaktır. Bu sebeple Konya’mızda yapılacak bir festival, etliekmeğimizin farkındalığını arttıracaktır. Yetkililerimizin bu tür girişimlerine Dar-ı Lezzet olarak sonuna kadar destek vermek isteriz” dedi.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim