Burun estetiğinde yüz özelliklerini dengelemek ya da burun pasajları yoluyla nefes darlığı sorununu iyileştirmek, burnu başarılı bir şekilde yeniden şekillendirmek gibi uygulamaların hepsi hem teknik hem de sanatsal bakış açısı dengesini içerir. Hastaların burun estetiği sonrası iyileşme süreci hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmaları daha sabırlı ve bilinçli bir şekilde davranmalarına katkı sağlar.

Burun estetiğinde iyileşme süreci hastaların en çok sorduğu sorular arasında yer alıyor. Burun estetiğinden sonra iyileşme sürecinizi iki aşamalı olarak düşünmelisiniz. Bunlardan birisi kısa süreli iyileşme diğeri ise uzun süreli iyileşmedir.

Bunun dışında burun estetiğinde iyileşme süreci çeşitli kriterlere göre değişiklik gösterir. Bunlar arasında burundaki müdahalenin boyutu, kullanılan teknik, hastanın yaşı, cilt tipi, genel sağlık durumu, operasyon sonrası cerrahın verdiği talimatlara uyum, cerrahın tecrübesi, burun estetiğinin yapıldığı hastanenin kalitesi gibi birçok kriter iyileşme süreci üzerinde etkili rol oynar.

Burun estetiğinden sonraki ilk birkaç ay içindeki iyileşme süreci

Burun estetiğinden hemen sonra hafif şişlik ve kullanılan tekniğe göre çok az morarma olabilir.  Kırmadan burun estetiği ve kapalı (izsiz) burun estetiği gibi tekniklerde morluk ve ödem oluşma riski çok daha düşük olur.

Kırmadan burun estetiği: Kırmadan burun estetiğinde morarmaya neden olan yumuşak doku hasarı görmez. Çünkü burun kemiğindeki sorunlar törpülenerek giderilir. Bu sayede kırmadan burun estetiğinde iyileşme süreci çok daha kısa sürer.

Kapalı izsiz burun estetiği Kapalı (izsiz) burun estetiğinde ise kesiler burun deliklerinin içerisine atıldığı için görünen bir kesi izi oluşmaz. Ayrıca genellikle kendiliğinden çözünen ya da eriyen dikişler kullanıldığı için dikişlerin alınmasına da gerek olmaz.

Ameliyattan sonraki iki ila dört hafta içerisinde, yeni burun şekli büyük oranda belirgin bir hal alır. Aslında burun estetiği ameliyatından hemen sonra bile yeni burun şekli ortaya çıkmış olur. Çoğu hasta burun estetiğinden bir hafta sonra çalışmaya geri dönmeye hazır olur. Olası morarma ise bir takım kapatıcı ya da bronzlaştırıcı ile kapatılabilir.

Burun estetiğinden sonraki ilk bir yıl içindeki iyileşme süreci

Burun estetiğinin nihai sonuçları zaman içinde çok daha net bir şekilde ortaya çıkar. Burun estetiğinden sonraki ilk aylarından sonraki süreçteki iyileşme sürecini ve burnunudaki değişimleri çok daha sakin bir şekilde izleminiz gerekir.

Yaklaşık ilk üç ayda, çoğu insan yeni burun şekline % 50 oranında ulaşılmış bir sonuç görür ve şişliğin büyük çoğunluğu ortadan kalkmış durumda olur.

Burun estetiğinin üzerinden tam bir yıl geçene kadar, hatta 12 - 14 ay civarında, burnun yeni şeklinin sonuçları daha kesin olarak ortaya çıkar. Yakınlarınız, son birkaç ay boyunca burnunuzda oluşan değişiklikleri çok fazla fark etmeyecektir bile. Ama siz fark edeceksiniz.

Vücudunuzu en iyi şekilde iyileştirmek için doğru bir şekilde tedavi etmek önemlidir, bu yüzden burun estetiği hastalarının dikkat etmesi gereken bazı ipuçları var:

Öncellikle burun estetiğinden sonraki ilk birkaç ay boyunca, burnunuzu güneşten korumalısınız, böylece operasyon bölgesindeki cilt güneşte yanarak kalıcı renk deformasyonuna uğramaz.

Grup spor aktiviteleri gibi burnun darbe alma riskinin yüksek olduğu durumlardan kaçınmanız çok önemlidir. Sakin yürüyüşler bu dönem için en uygun egzersizler arasında yer alır.

Burun estetiği öncesi randevunuzda iyileşme dönemi ile ilgili verilen tüm talimatlara tam olarak uyum göstermek de çok önemlidir.

Burun cerrahisinin son sonuçlarını görmek zaman alıyor. Hastaların prosedürlerini planlarken bunu dikkate almaları çok önemlidir. Özellikle önemli bir günün, sosyal bir aktivitenin öncesindeyseniz, burun estetiğinizin zamanlamasını çok iyi yapmalı ve kendinize iyileşmek için süre tanımalısınız.

#burunestetiği #kırmadanburunestetiği #kapalı(izsiz)burunestetiği

Editör: TE Bilişim