Ana öğünler haricinde de saat fark etmeksizin sık tüketilen, her evin mutfağında muhakkak pişen çorba tarifleri Nefis Yemek Tarifleri farkıyla sizin de mutfağınızda!

Günlük besin ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz vitamin ve mineral deposu çorba tarifleri kolay uygulanabilir püf noktalı anlatımları, değişik tatlar arayanlara ülkenin her köşesinden yöresel çorba tarifleri, bağışıklığı kuvvetlendiren, soğuk günlerde içinizi ısıtan hasta çorbaları, bebek çorbaları ve çok daha fazlası için tek tık yeter.

Evinizde hangi malzeme var? Mercimek, yoğurt, patates, havuç ya da kabak? Aklınıza gelebilecek her çeşit sebze, bakliyat ve etten çorba tarifleri hazırlayabileceğiniz zengin arşiv Nefis Yemek Tariflerinde!

Midenizi yumuşatacak, dumanı tüten, tamamı denenmiş çorba tarifleri, mercimek, yoğurt, şehriye, sebze, et tavuk suyu çorbaları, köfteli çorbalar, baklagilli, terbiyeli çorba tarifleri videolu ve resimli anlatımlarıyla sizleri bekliyor.


Nefis Yemek Tarifleri Çorba Tariflerine Nasıl Ulaşabilirim?

Ana sayfanın sağındaki kategoriler bölümünden nefisyemektarifleri.com tıklayarak kolaylıkla ulaşabilirsiniz! Tam kıvamında lezzetli çorbaları ‘yeni tarifler’ veya ‘popüler tarifler’ olarak filtreleyebilirsiniz.

Nefis Yemek Tariflerinin günden güne sayısını arttırdığı ev yapımı faydalı çorba tarifleri sayesinde siz de her güne özel farklı seçenekler oluşturabilir, ana yemek öncesi sofranız için muhteşem başlangıçlar hazırlayabilirsiniz!


CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 100

Çorba Hazırlarken Lezzeti Taçlandıracak 7 Püf Noktası

Özel davet masalarından mütevazı sofralara fark etmeksizin menüden eksik etmediğimiz çorba tarifleri hazırlarken nelere dikkat edilmeli? Ufak birkaç dokunuşla lezzeti farklı boyutlara taşıyabileceğiniz o nefis püf noktalarını paylaşıyoruz.

Her denemede enfes sonuçlar alabileceğim çorba tarifleri istiyorum diyorsanız, işte tam kıvamında lezzetin sırları:

  1. Özellikle yapmayı planladığınız bir çorba varsa, bunun için ilk adım malzemelerinizin kalitesi, tazeliği ve temizliği. Örneğin bakliyatları bir süre suda bekletmeli, sebzeleri iyi yıkamalı veya etinizi iyi seçmelisiniz.
  2. Mutfak eşyalarınız en büyük yardımcınız! Düdüklü tencere, et veya pişmesi uzun süren nohut, mercimek, fasulye gibi bakliyatlarla hazırlanan çorbalar için süreyi oldukça kısaltır, kullanmaktan çekinmeyin.
  3. Çorbanın en önemli lezzet detaylarından biri şüphesiz suyudur. Hazır bulyonlardan ziyade kendi hazırlardığınız et - tavuk suyu tabletlerini tercih edebilirsiniz. Gerçek et suyu tüm çorbaların aromasını katlayacağı gibi sağlığınıza da iyi gelecektir.
  4. Yoğurtlu çorbalarda çoğunlukla tercih edilen ‘terbiye sosu’ dikkat ister. Isı dengesinin kurulması, malzemelerin homojen karıştırılması ve sosun çorbaya yavaş yavaş ilave edilmesi gerekir; doğru hazırlanan terbiye çorbanın kıvamını da lezzetini de arttırır.
  5. Çorbanız fazla sulu olursa küçük bir sos tenceresinde tereyağı ve unu kavurup ‘meyane’ hazırlayabilir; çok katı olursa istediğiniz kıvamı alacak kadar sıcak su ekleyebilirsiniz.
  6. Eğer çorbanızın tuzu fazla geldiyse: İçine küçük haşlanmış bir patates koyun ve bekletin. Az miktar süt veya birkaç damla sirke ekleyin. Bu işlemlerden her biri fazla tuzu çekecektir.
  7. Çorba sunumu da tadı kadar önem taşır. Blender yardımıyla çorbanızı pürüzsüz hale getirebilir, birkaç dilim limon, ince kıyılmış yeşillik ya da kıtır ekmek krutonlarla servis edebilirsiniz. Baharatlı tereyağlı sos gezdirerek son dokunuşu yapabilirsiniz.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 100
 

Çorba İçmenin Faydaları Nelerdir?

Soğuk kış aylarında içinizi ısıtan dumanı üzerinde çorbalar, yazın serinleten hafif çorbalar neye iyi geliyor? Ev yapımı mis gibi sıcak çorba içmenin ne gibi faydaları var? İşte o bilgiler!

  • Mevsiminde taze sebzelerle hazırlanan çorba tarifleri, gün içinde ihtiyacınız olan vitamin ve mineralleri karşılayabileceğiniz sağlıklı bir kaynaktır.
  • Yeşil - kırmızı mercimek, nohut, bulgur, pirinç gibi bakliyat çorbaları lif kaynağıdır, uzun süre tok tutar. Bağırsaklarınız düzensiz çalışıyorsa sık sık çorba tüketmeye özen gösterin.
  • Tavuk ve et suyuyla hazırlanan et ağırlıklı çorbalar grip, soğuk algınlığı gibi enfeksiyon hastalıkları için birebirdir. Bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve enerji verir.
  • Özellikle yazın ılık veya soğuk hazırlayabileceğiniz ayran aşı gibi yoğurt çorbaları tam bir probiyotiktir. Kemik gelişimini destekleyen kalsiyum içeriği aynı zamanda sindirim sistemini de düzenler.
  • Beslenme uzmanları, ana yemek öncesi az yağlı bol salata eşliğinde çorba tüketmenin açlığı kısa sürede bastırdığını, kilo alımını yavaşlattığını ve mideyi rahatlattığını önemle belirtmektedir.
     

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 100
 

Nefis Yemek Tarifleri Mutfağının En Popüler 5 Çorba Tarifi

1) Lokanta Usulü Orijinal Tarif: Mercimek Çorbası

Kendi mutfağınızda lokanta usulü süzme kırmızı mercimek çorbası hazırlamaya ne dersiniz? Altmış bine yakın kişinin defterinde olan bu tarifin neredeyse sevmeyeni yok! Her denemede memnun kalacağınız çok faydalı bir çorba...

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 100
 

2) Püf Noktalarıyla Muhteşem Lezzetli Domates Çorbası

Üzerinde yumuşacık erimiş kaşar peyniri, kıtır krutonları ve domatesin o enfes aromasıyla en güzel domates çorbası tarifi huzurlarınızda! İkram ettikleriniz 2. tabağı isteyecek, bol bol yapmanızı tavsiye ediyoruz.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 100
 

3) Lif Deposu Besleyici Brokoli Çorbası Tarifi

Brokoliyi sevmeyenlerin bile tadına bayıldığı, hazırlaması çok kolay, gelişme çağındaki çocuklar için de besleyici bir tarif! Havuç, patates ve soğanın lezzetiyle zengin tatlar içeren brokoli çorbasını mutlaka deneyin.

4) En Kısa Sürede Hazırlanan Nefis Ezogelin Çorbası

Yüz bine yakın kişinin defterinde ekli olan bu tarif, ezogelin çorbası tarifi arayanlar için en pratik ve lezzet garantili yöntem! Vitamin değerleri çok yüksek olan ezogelin çorbası aynı zaman uzun süre tok tutuyor.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 100
 

5) Tam Kıvamında İçinizi Yumuşatacak Yoğurt Çorbası

Hem zahmetsiz hem faydalı hem de farklı damak zevklerine kolaylıkla uyarlanabilen yoğurt çorbası! Midenizi yormayacak üstelik sindirim sisteminizi de düzenleyecek bu tarifi pirinç, buğday ya da nohut gibi farklı malzemelerle sıcak - ılık hazırlayabilirsiniz!

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 100

Editör: TE Bilişim