Soğuk Pres çörek otu yağı ile bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve vücut direncini artırmaya destek olmak mümkün.

Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan, bakteri, virüs ve tümör hücrelerini tanıyıp onları yok eden işleyişlerin tümüdür. Bağışıklık sisteminin desteklenmesi ve güçlendirilmesi, hastalıklara karşı direnç kazanmak ve soğuk algınlığı, grip ve kanserden etkilenme olasılığını azaltmak için çok önemli rol oynuyor. Tekrarlayan ya da kronik enfeksiyonlar sadece bağışıklık sisteminin zayıfladığı durumlarda ortaya çıkıyor. Zayıf bir bağışıklık sistemi enfeksiyona yol açarken, enfeksiyon bağışıklık sisteminde hasara neden oluyor ve bu da vücut direncini daha da zayıflatıyor. Sonbahar ayları ile birlikte kapalı ve kalabalık ortamlarda daha fazla vakit geçirdiğimiz için hastalığa yakalanma ve enfeksiyon kapma risklerimiz daha da artıyor. Salgın hastalıklar konusunda özellikle dikkat etmemiz gereken bu dönemlerde vücudumuzun bağışıklığı güçlü değil ise tehlike çanları bizim için çalıyor.  Bazı besin destekleri, bağışıklık sistemi üzerinde olumlu katkılar sağlıyor. Bu desteklerin başında da Soğuk Pres Çörek Otu Yağı geliyor.

GÜÇLENDİRİCİ ETKİYE SAHİP

Günümüzde çörek otu tohumları ve yağı üzerinde yapılmış çok sayıda klinik çalışma bulunuyor. Tarihte de en çok kullanılan ve değer verilen tohumlar arasında çörek otu yer alıyor. Vücudumuz tarafından üretilmeyen ve dışarıdan alınması gereken esansiyel yağ asitleri içeriği açısından zengin olan çörek otu yağı, bağışıklık sistemini güçlendirmeye destek sağlıyor. Yapılan klinik çalışmalar sonucu, çörek otu yağının alerjik hastalıkların tedavisinde kullanımının olumlu etkileri olabileceği belirtilirken, sindirimin rahatlatılmasına da destek olarak kullanılabileceği ortaya çıkıyor. Elde edilen klinik araştırmaların sonuçları çörek otu yağı kullanımının; burun tıkanıklığı,burun kaşıntısı, burun akıntısı ve hapşırma ataklarını da azaltabileceğini gösteriyor. Ayrıca bazı çalışmalar çörek otu yağının açlık kan şekeri, total kolesterol ve LDL düzeylerinin düşmesine de yardımcı olduğunu gösteriyor.Türkiye'nin ilk besin destekleri markası Zade Vital®  tarafından, çörek otu tohumları herhangi bir ısıl işlem ve kimyasal madde uygulanmadan Soğuk Pres yöntemiyle yağa dönüştürülüyor. Bu sayede tohumdaki tüm faydalı vitamin, mineral ve besin öğeleri doğrudan yağa geçiyor.

VİTAL MARKASIYLA RAFLARDA

Zade Vital® Soğuk Pres Çörek Otu Yağı'nın kullanımı da son derece kolay. Sıvı formu besin desteği olarak günde 1-2 tatlı kaşığı içilebilir veya haricen kullanılacaksa ihtiyaç duyulan yere ince bir tabaka halinde sürülebilir. Yumuşak kapsül olarak da üretilen  Zade Vital® Soğuk Pres Çörek Otu Yağı, 6 yaş üstü kapsül yutabilen çocuklarda günde 1-2 kapsül, yetişkinlerde ise günde 2-4 kapsüle kadar kullanılabiliyor. Ege Üniversitesi ARGEFAR işbirliği ile bugün 7 yıla ulaşan AR&GE çalışması sonucunda geliştirilen Zade Vital®, Türkiye'nin dört bir yanında sadece eczanelerde yer alıyor. Zade Vital® ürünleri, toplumun bir adım ötesindeki danışma noktası eczacılarımız tarafından güvenle tüketicilere sunuluyor.

Editör: TE Bilişim