Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, yurt dışında bulunduğu sırada Covid-19’a yakalanan ve Türkiye getirilerek Konya Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi gören Özergen Yeşildağ’ı ziyaret etti. Başkan Tutal, Yeşildağ’ın devam eden tedavisi hakkında doktorlardan bilgi aldı.

Uluslararası TIR şoförlüğü yapan ve iş seyahatindeyken Covid-19 virüsüne yakalanarak Avusturya’da 20 günü entübe şekilde 25 gün yoğun bakımda kalan Seydişehirli Özergen Yeşildağ, Türk Hükümetinin girişimleri sonucu Türkiye’ye getirilerek tedavi edildi.

Avusturya’da Koronavirüse yakalanmasının akabinde yaşadıklarını Başkan Tutal’a anlatan Yeşildağ, “Yaşayacağımı hiç umut etmiyordum. Avusturya’daki hastanede doktorlar benden ümitlerini kestiklerini söyledi, hatta aileme haber verip öldüğümü söylemişler. Entübeden çıkınca uyandığımda ilk olarak ailemle görüştüm ve onları son bir kez görmeyi arzuladığımı söylemiştim. İlk olarak ailem CİMER üzerinden hükümetimiz ile iletişime geçmiş. Durumu iletmişler. Bunun üzerine hem Cumhurbaşkanlığı hem Dışişleri, hem Sağlık Bakanlığı hem de konsolosluk yetkilileri o andan itibaren benimle ayrıca ilgilenip devamlı benim hakkımda bilgi almışlar. Bu durum oradaki hastane yetkililerini de bayağı şaşırtmış Devletimize çok teşekkür ediyorum. Benim için ambulans uçak tahsis ettiler. Yaşadığım duygusal yoğunluk dolayısıyla onu bekleyemeden, taburcu olunca uçağa binip geldim. Ben o hizmeti aldım, kabul ediyorum. O hizmet bana verildi ama ben kullanmadım." dedi.

3 Ekim'de Türkiye'ye geldiğini ve fizik tedavi görmeye başladığını anlatan Yeşildağ, şunları kaydetti: "Ben hastalığı çok ağır geçirip 25 gün yoğun bakımda kalınca, çok yatmaktan ve şekerin yükselmesinden kısmi felç geçirdiğimi, Korona’ nın ve kullandığım ilaçların ayaklarıma vurduğunu söylediler. Şu anda fizik tedavim devam ediyor. Neredeyse tamamen iyileştim. Herkese çok teşekkür ediyorum.”

Yeşildağ'ı hastanede ziyaret eden Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, hükümetin, dünyanın neresinde olursa olsun, her bir vatandaşın yanında olduğunu söyledi. Özergen’in sağlığına ve ailesine kavuşmasından dolayı mutlu olduğunu da söyleyen Başkan Tutal, “Seydişehirli hemşehrimiz Özergen Yeşildağ ile görüşmek bizlere mutluluk verdi. Kendisi sağlığına kavuşmak üzere. Hemşehrimizin anlattığı olaydan ve durumdan dolayı çok etkilendik, Seydişehirli hemşehrilerimizin selamını getirdik. İnşallah fizik tedavi süreci tamamlandıktan sonra Seydişehir’de kendisiyle tekrardan görüşüp, hasbihal edeceğiz. Hemşehrimiz Özergen’de olduğu gibi Koronavirüs sürecinde hükümetimiz olağanüstü bir mücadele gösterip tüm vatandaşlarının yanında yer aldı, destekledi. Buna hepimiz şahidiz. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim