Aspir yağı nedir, ne işe yarar? sorularına cevap veren Via-Sante Sağlık Merkezi Diyetisyeni Nur Açlan, "Metabolizmayı hızlandırdığı için kilo vermeye yardımcı olurken,vücutta yağ birikimini engeller. Kolestrolü düşürmeye, kan şekerinin düzenlenmesine , bağışıklık sistemini güçlendirmesine , kas kasılmalarının kontrol edilmesine yardımcıdır” dedi. Aspir yağ ınedir, ne işe yarar konusunda bilgiler aktaran Diyetisyen Nur Açlan, “Kişiler arası kullanımı yaygınlaşan aspir yağı aspir bitkisi tohumdan elden edilir.Hem vucüt iç sağlığı, hem de dış sağlığı açısından faydalıdır. Yapısında yüksek oranda CLA (ConjugatedLinoleicAcid) içermektedir.Aspir Yağı, yüksek oranda esansiyel doymamış yağ asitleri içermektedir. 

Kalsiyum, fosfor, demir, B1, B2, B3 ve E vitaminleri, antioksidanlar, antiseptikler aspir yağının içerikleridir. Metabolizmayı hızlandırdığı için Kilo vermeye yardımcı olurken,vucütta yağ birikimini engeller. Kolestrolü düşürmeye, kan şekerinin düzenlenmesine , bağışıklık sistemini güçlendirmesine , kas kasılmalarının kontrol edilmesine yardımcıdır. 

Aspir yağı vücudumuz için gerekli omega-6 dan bolca içerir. Kolestrol seviyesinin korunmasına yardımcı olduğu için , kalp sağlığını korur. Linoleik asit içeriğinden dolayı cildin yapısı ve görünüşünü canlandırır.  Depresyon ve strese iyi gelir. Yan etkileri olabilir, onun için uzmanınıza danışmadan kullanmayınız.  Aspir yağı kullanırken, kendinize uygun bir diyet ve spor programı uygulamalısınız. Aspir yağı, tek başına sadece bir gıda desteği ve metabolizmayı hızlandıran bir takviyedir. Bunun için kilo verme sürecinde sadece Aspir yağı kullanmak yeterli olmayacaktır. Yediklerinize ve gün içerisinde hareket etmeye özen göstermelisiniz” dedi.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim