Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafındandüzenlenen konferansta Michigan State Üniversitesi Osteopathıc Tıp FakültesiDekan Yardımcısı Prof.Dr. William Cunningham “Osteopathıc Medıcıne” konusundabilgi katılımcılara verdi

 

Konferansa Selçuk Üniversitesi Tıp FakültesiDekanı Prof. Dr. Oktay Sarı ve Yardımcısı Prof. Dr. Duygu Fındık, öğretimüyeleri ve öğrenciler katıldı.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Oktay Sarı, fakülte bünyesinde düzenledikleri etkinliklerle yurtiçi veyurtdışından akademisyenleri akademisyen ve öğrencilerle buluşturduklarınısöyledi. Yaptığı araştırma ve çalışmalarla alanında uzman doktorlarıöğrencilerle buluşturarak onlara yeni ufuklar açtıklarını belirten Prof. Dr. Sarı,etkinliklerle öğretim üyelerine de alanında uzman kişilerin tecrübe vebilgilerinden faydalanma fırsatı sunduklarını ifade etti.Michigan StateÜniversitesi Osteopathıc Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. WilliamCunningham, osteopathıc alanında tıp öğrencilerine verdikleri eğitimi ve bualanda uyguladıkları tedavi yöntemlerini anlattı. Prof. Dr. Cunningham,osteopathıc alanında eğitim vermek ve bu alanda uygulanan tedavi yöntemleriniöğrenmek için üst ihtisas yaptığını belirterek, “Osteopathıc tıp, Amerika’da bualana ilgi duyan tıp doktorlarına verilen bir eğitimdir. Ben de bu ünvanı almakve uygulamacı olmak için eğitim aldım. Osteopathıc alternatif bir medikaluygulamadır. Vücudun yapısı ile fonksiyonu arasındaki ilişki üzerinde durur.Manuel ve manipülasyona dayanan bir tedavi yöntemidir” dedi. Konferanssırasında 2 kişi üzerinde yaptıkları tedavi yöntemini anlatan Cunningham,akademisyen ve öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

SELÇUK TIP İLE İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

Türkiye’de eğitimi olmayan ve uygulanmayanOsteopathıc Tıp’ın Amerika’da yaygın olduğunu ve bu alanda çok başarılı bireğitim verdiklerini belirten Cunningham, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesiakademisyen ve öğrencilerine yönelik işbirliğine hazır olduklarını, buişbirliğinin çok faydalı olacağına inandığını ifade etti. Konferans sonundaSelçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı ile YardımcısıProf. Dr. Duygu Fındık, Cunningham’a çini tabak ve mesneviden sözlerinbulunduğu tabloyu hediye etti.

HABERMERKEZİ
Editör: TE Bilişim