Kışın, vücudu sıcak tutan ve birçok hastalığa karşı kalkan görevi gören bozalar, bu sene de vatandaşların yoğun talebi ile sezona başladı. Lezzeti ile Türk halkının vazgeçilmez içeceklerinden olan boza, geçen sene ile aynı fiyattan müşterilerini bekliyor.

Eskişehir’de özel bir boza işletmecisinde uzun yıllardır görev yapan Mustafa Tonguç, boza satışlarının kış dönemlerinde zirve yaptığını belirtti. Bu sezondan beklentilerinin büyük olduğunu aktaran Tonguç, “Havalar soğudu, yağışlar başladı. Bizim sektörümüzde bu dönemde hareketlilik hızlanır. Sezona başladık diyebiliriz. Kış dönemlerinde satışlarımız tavan yapıyor. Gittikçe artan bir tempo ile çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bu kadar ucuza böyle bir şifa bulamazsınız”

Fiyatlarda geçen seneye oranla bir değişiklik olmadığını ve bu sene de çok yoğun bir döneme hazırlandıklarını kaydeden Mustafa Tonguç, şunları kaydetti:

“Bardağını 2 liradan, kilosunu ise 8 liradan satıyoruz. Geçen sene ile aynı fiyatlarımız. Öte yandan bozanın sağlık açısından da önemine değinmek gerekir. Kışın sıcak tutar, enerji verir, canlı bakterileri besler, zararlı bakteriler ile savaşır. Kanser ihtimaline karşı kalkan olur. Bu kadar ucuza da böyle bir şifa bulamazsınız.”

Editör: TE Bilişim