İnsan vücudu muhteşem bir sistemler bütünüdür. Vücut içinde fonksiyon gösteren bütün sistemler birbiriyle ilişkilidir. Günümüzde üzerinde en fazla çalışma yapılan ve her geçen gün önemi daha fazla fark edilen sistem bağışıklık sistemidir. Bağışıklık sisteminin sağlıklı işlemesi, sinir sistemi, sindirim sistemi, üreme sistemi gibi tüm diğer sistemlerin sağlıklı olması için kilit rol oynar. Vücudun tehlikeli ve yabancı maddelere karşı savunulması, vücuttaki hasarlı bölgelerin iyileştirilmesi ve onarılmasında çok önemli görevleri vardır. 

Yeni sağlık anlayışı, vücudu bütün olarak görmeyi hedeflemekte ve başta bağışıklık sistemi olmak üzere tüm sistemler bir arada değerlendirilerek tedavi planlanmayı vurgulamaktadır. Vücudun kendini iyileştirme ve sağlığı sürdürebilme becerisinin doğal, sağlıklı desteklerle arttırılabileceği düşünülmektedir. 

Dünya genelinde kabul gören bu yaklaşımda, zihin ve bedenin etkileşim halinde olduğu ve sağlıklı olmanın hem zihnen hem de bedenen sağlıklı olma hali olduğu vurgulanır. Amaç hastalıklar oluşmadan önüne geçmek ve vücudu hastalıklarla savaşırken desteklemektir. Bu vücudun ihtiyacı olan doğal destekleri vererek mümkündür. Günlük egzersiz, yeterince su, normal değerlerde vitamin, mineral ve doymamış yağ asidinin sağlanması ve çevresel toksinlerden kaçınılması sağlıklı yıllarımızın süresini uzatacaktır. Diyabet, Hipertansiyon ve Hiperkolesterolemi gibi kronik hastalıkların ilk tedavileri de bu değişikliklerin yapılmasıyla başlamalıdır.

Doğal bitkisel kaynaklar, ilerleyen tedavi süreçlerinde destekleyici olarak kullanılabilir, içerdikleri aktif etken maddelerle iyileşme sağlayabilir, özellikle bağışıklık sistemini destekleyip, antioksidan etki ile vücudu destekleyebilirler. 

Vücut sağlığına ve Hastalıklara yönelik bu yaklaşım Hipokrat ve İbn-i Sina gibi önemli tıp insanları tarafından yüzyıllar önce ortaya atılmış, her bir hastanın özel olarak değerlendirilmesi gerektiği, hastalıkların başlangıç nedenleri ve seyirlerinin kişiden kişiye değişiklik göstereceği vurgulanmış, tedavi süreçlerinde doğal kaynakların özellikle de şifalı bitkilerin gücünden faydalanılmıştır. 

Her bir bireyi tek ve eşsiz kabul ederek değerlendiren, vücudun ihtiyaçlarını kişisel olarak tespit edip, mümkün olan en doğal yollarla eksiklikleri yerine koymayı hedefleyen bu anlayış, sağlık profesyonelleri tarafından zamanla çok daha fazla kabul görecek ve pratik uygulaması hızla artacaktır.