Deniz ve güneş mevsimi yazdan, belki en olumsuz etkilenen yerlerimizden biri de saçlarımız. Özellikle havuza girenler için klor başta olmak üzere güneş ışınları  ve deniz saçları yıpratabilir. Bu nedenle yaz aylarında saçlarımıza ekstra özen göstermeliyiz.

Saç kadınların en önemli aksesuarı olmakla beraber erkekler için de önem verdikleri bir konu. Tüm dünyada saç ile ilgili girişimler ve ürünlere ait pazarlar büyüyor. ABD’de bu pazarların başında geliyor. Bu büyüyen pazarda da özellikle yağların önemi çok anlaşıldı. Sağlıklı yağlar vücudun pek çok bölgesine faydalı olduğu gibi saçlar için de çok faydalı.  Gerek saça maske şeklinde uygulanan gerekse sampuana katılan yağlar saçların sağlığı için çok gerekli.

Yaz aylarında güneş, klor ve tuz nedeniyle kuruyan saçlara düzenli bakım yapılması yarar sağlayacaktır. Haftada bir kez sağlıklı yağlarla hazırlanan maskeler saçların yeniden canlanmasına destek olurken şampunaların içine katılan yağlar saç sağlığını destekleyecektir.  Saçların daha gürleşmesini sağlayan soğuk sıkım badem yağı, saçların dökülmesini önleyen ruşeym yağı ve yağ dengesini düzenleyen ısırgan tohumu yağı yazın saçlara dost yağları olarak not edilebilir.

Hepinize bol güneşli ve keyifli bir yaz dilerim.