Saadet Partisi 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Ankara'da yapıldı...

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca'nın vefatının ardından genel başkan seçilen Prof. Dr. Mustafa Kamalak, görevi yeni Genel Başkan Temel Karamollaoğlu'na devretti. 

Milli Görüş hareketinin bir adeti olduğu üzere seçime tek liste ile gidildi. Temel Karamollaoğlu'nun Başkanlığı'ndaki yeni listenin kabulü için oylama yapıldı. 

Seçim öncesinde konuşmalar yapıldı. Milli Görüş hareketinin değişmez ilkeleri olan, bu hareketi hareket yapan 'yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük Türkiye, yeni bir dünya, adil düzen, milli ekonomi, İslam birliği, Türkiye kardeşliği' gibi prensipler temel alınarak yeni söylemlerin üretilmiş olduğu dikkatlerden kaçmadı. 

Saadet Partisi camiası 6. Olağan Kongreyi büyük bir merak içerisinde bekliyordu. İkinci bir listenin daha oluşması Milli Görüş geleneğinde ender rastlanan bir durum olsa da kongrenin son anına kadar da acaba ikinci bir liste daha çıkar mı düşüncesi hakim oldu. Gelenek bozulmadı...

Türkiye'nin siyasi geçmişinde son 40 yıla damga vuran en önemli hareket olan Milli Görüş'ün tek temsilcisinin Saadet Partisi olduğu vurgusu kongre boyunca yapıldı...

Rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca'nın aslında Türkiye'ye bırakmış olduğu bir mirastır Milli Görüş hareketi. 

Şayet Saadet Partisi Erbakan Hoca'nın miras bıraktığı Milli Görüş Hareketi'nin tek temsilcisi olan siyasi parti ise bu partinin de daha genç ve dinamik bir ismin başkanlığında siyasi faaliyetlerini sürdürmesi bekleniyordu. 

Özellikle tabandaki gençlik, Saadet Partisi'nin daha genç bir genel başkan ile yoluna devam etmesini istiyordu. 

Prof. Dr. Mustafa Kamalak'ın ardından Temel Karamollaoğlu'nun genel başkan olarak belirlenmesi bu beklentileri de boşa çıkarmış oldu. 

Temel Karamollaoğlu, hem siyasi olarak hem de bilgi ve birikimi itibariyle çok dolu bir isim. Dolayısı ile Milli Görüş hareketinin bayraktarlığını yapan Saadet Partisi'nin yükünü omuzlayabilecek, onu taşıyabilecek, söylemleriyle bu hareketi daha ileriye taşıyabilecek bir kişi. 

Milli Görüş hareketine gönül verenler ve bu doğrultuda Saadet Partisi'nden vazgeçmeyenler, her ne kadar Temel Karamollaoğlu'na güvenseler de gönül arzuları gençleşmekten yanaydı.

Saadet Partisi'nde olağan genel kurul yapılacağı söylendiğinde partiye gönül veren gençler ısrarla dediler ki, genç bir isim genel başkan olsun...

Bu süreçte Fatih Aydın'ın ismi çok zikredildi. Fatih Aydın, hitabeti olan, bilgi ve birikim itibariyle oldukça donanımlı bir isimdi. Belki bir Karamollaoğlu olamazdı tecrübe itibariyle ama gençlerin heyecanını canlı tutacak bir isim olarak öne çıkardı. 

Ne diyordu rahmetli Erbakan Hoca, heyecan, heyecan, heyecan...

Önemli olan heyecanı canlı tutmak. Bir işte, bir ekipte, bir siyasi oluşumda heyecan biterse, birçok şeyi de beraberinde bitirir. 

Temennimiz, bu heyecanın hiçbir zaman kaybolmaması. Ülkenin en son 15 Temmuz olayları ile birlikte bir çıkmaza sürüklenmek istendiği dönemde, oy oranına bakılmaksızın, üstlendiği misyon itibariyle dikkatleri üzerine toplayan Saadet Partisi Olağan Kongresi'nde alınan kararların ülkemiz için faydalı olacağına inanıyoruz. 

İnşallah bu yeni oluşum, bir ayağı sabit kalmakla beraber diğer ayağıyla yeni sözler ve söylemler üreten bu yeni genel kurul, ülkemiz siyaseti açısından hayra vesile olur...