Sürekli kendisini yenileyen bir hizmet anlayışıyla hareket eden Menekşe Kuyumculuk 3. şubesini de yakında hizmete açıyor

Takı ve mücevherat sektöründeki önemli bütün markaları bünyesinde bulunduran, sahip olduğu değerleri dünden bugüne taşıyan, yeni trendleri yakından takip eden, tecrübe ve birikimi ile hizmet veren Menekşe Kuyumculuk, müşteri memnuniyetini esas alıyor. Geçmişten geleceğe uzanan bir köprü konumunda olan Menekşe Kuyumculuk, geçmişin birikimleri ve geleceğin yeniliklerini birleştirerek doğru bir yolda sağlam adımlar atarak, insana, kaliteye, yeniliğe ve verimliliğe odaklı yönetim stratejisi ile yıllardır süren yolculuğuna hiç durmadan ve her geçen gün gelişerek devam ediyor. 15 yıldır altının kalbinde Konyalılara hizmet veren Menekşe Kuyumculuk hız kesmeden büyüyor ve mevcut iki şubesine bir yenisini daha ekliyor. Kapı Camii civarında yaklaşık 15 yıldır Konyalılar hizmet veren Menekşe Kuyumculuk, üçüncü şubesini de açıyor.
MENEKŞE FARKINI ORTAYA KOYUYOR
Altın, gümüş, pırlanta, elmas ve inci gibi takı ve mücevherat ürünleri ile erkeklere özel tasarlanmış ürünlerin de Menekşe Kuyumculuk mağazalarında yer aldığını söyleyen Menekşe Kuyumculuk'un Sahibi Ali Menekşe, “Bilgili ve deneyimli bir kadro ile hizmet verdiğimiz mağazalarımız, müşterilerimizin istek ve ihtiyaçları düşünülerek dizayn edilmiştir. Amacımız kaliteli, güvenilir, estetik ve yenilikçi hizmet ve ürünlerin, zerafet veya yatırım aracı olarak sunulmasıyla sürekli müşteri memnuniyetini sağlamak. Yılların vermiş olduğu tecrübe ile daha kaliteli hizmet adına sürekli çalışıyor. Menekşe Kuyumculuk alanda farklılığını ortaya koyuyor” diye konuştu.
HERKES İŞİNİ YAPSIN İSTİYORUZ
Bankaların altın sektörüne girmesine de değinen Ali Menekşe, sözlerine şöyle devam etti: “Bankalarda altınların gerçek değeri verilmiyor. Bu yüzden, Türkiye'deki oda ve dernekler olarak ülkemizdeki tüm kuyumcu dükkanlarına, 'Bankanıza altın hesabı açtırmadan önce takılarınızı getirip, doğru değer tespiti yaptırmanızı tavsiye ederiz' şeklinde uyarı yazıları astık. Vatandaşların mağdur olmaması için bu uygulamayı hayata geçirdik. Bankalar kendi işini yapsın, biz de altın alım satımını yapalım. Bankaların, altını düşük fiyatlardan alıyor. Düğünden sonra 50 çeyrek altını olan çift, kuyumcu yerine bankaya gittiğinde yüzlerce lira zarar ediyor. Bilezikler ve gram da hesap edildiğinde mağduriyet büyüyor. Biz belirli bir müşteri kitlemiz var. İşlerimiz pek etkinlenmedi ama işleri yarı yarıya düşen kuyumcular var.”
DÜĞÜN SEZONU PİYASAYI CANLANDIRDI
Düğün sezonunun ve memleketlerine dönen gurbetçilerin altın piyasasını canlandırdığına değinen Ali Menekşe'nin oğlu Mustafa Menekşe de düğün alışverişlerinde hangi altın türlerinin alındığı ve bunların fiyatları hakkında bilgi verdi. Menekşe, gelin ve damatın ailesinin en asgari düzeyde altın alışverişini 11-12 bin TL'ye gerçekleştirebileceğini söyledi. Menekşe, geline alınan altın eşyalarının içerisinde bileziğin olmazsa olmazlardan olduğunu belirterek, “Bileziğin yanında gelin ve damata saat alınıyor. Alyansları, tektaş yüzükleri en asgari düzeyde zorunlu olarak alınırken, gerdanlık tercihen alınıyor” dedi. Altın setinin içerisinde bulunan ürünlerin fiyatlarını da belirten Menekşe, “100 gram altın bu günün piyasasıyla 8 bin 200 TL, saatler 100 TL ile 150 TL, çiftlerin saatleri 300 TL'ye geliyor. Alyanslar 300 TL civarında, gerdanlık almak isteyenler ise, 2 ile 3 bin TL'ye alabilirler” diye konuştu. Menekşe, altın kemerin ise, 8 bin TL'ye yakın olduğunu belirtti. Ağustos ile eylül ayları arasının düğün sezonu için en çok altın satışının yapıldığı ay olduğunu dile getiren Menekşe, düğün yapacak olanları, altının ucuz olmasından dolayı bu günlerde altın almaya çağırdı.
ALİ MENEKŞE KİMDİR?
1952 yılında Konya'da dünyaya gelen Ali Menekşe erken yaşta ticarete atıldı. 1964 yılından beri ticarette olan Ali Menekşe, iş hayatına terzi olarak başladı, ardından tuhafiye işine girdi ve son olarak da kuyumculuk işine adımını attı. Ali Menekşe bugün oğlu Mustafa Menekşe ile kuyumculuk mesleğini 1998'dan beri devam ettiriyor. Bugün 61 yaşında olan Ali Menekşe aynı zamanda 2 çocuk babası.
MUSTAFA MENEKŞE KİMDİR?
1990'lı yıllarda ortaokul öğrenimini tamamladıktan sonra kuyumculuk sektörüne adım atan Ali Menekşe'nin oğlu Mustafa Menekşe, 1976 Konya doğumlu. Mustafa Menekşe aynı zamanda iki çocuk babası.
KERİM ATICI
 

Editör: TE Bilişim