Pan Çiğköfte'nin Konya bayiliğini yapan Mustafa Sarıçelik, "Pan Çiğköfte, Önce İnsan prensibinden asla ödün vermeden, periyodik olarak büyük hedefler belirleyen ve daha iyisini yapan departmanlar ile sektörüne katma değer sağlamaktadır" dedi

Konya'nın çiğköfte firmalarından biri de Pan Çiğköfte. 2008 yılında ilk şubesini Ankara'da açan ve kısa sürede 22 ilde 130'dan fazla şube ağına ulaşan Pan Çiğköfte, "Eşsiz Lezzetler, Mutlu Bayiler" sloganıyla müşteriler tarafından oldukça ilgi gördü. Geliştirdiği kampanyalar ile hem iş ortaklarına hem de müşterilerine sunduğu farklı avantajlarla da dikkat çeken Pan Çiğköfte'nin Konya bayisi olan Mustafa Sarıçelik ile sektörü konuştuk. Mustafa Sarıçelik, "Türkiye'nin her noktasında aynı kalitede ürün satışlarını gerçekleştirmeyi vizyon edinmiş olan Pan Çiğköfte, Önce İnsan prensibinden asla ödün vermeden, periyodik olarak büyük hedefler belirleyen ve daha iyisini yapan departmanlar ile sektörüne katma değer sağlamaktadır" dedi. 

Mustafa Bey, bize Pan Çiğköfte hakkında bilgi verir misiniz?

2008 yılında ilk şubesini Ankara'da açan Pan Çiğköfte, başta Ankara olmak üzere 22 ilde 130'dan fazla şubesi ile çiğ köftede lezzet durağı haline gelmeyi başarmıştır. Çok sayıdaki bayilik başvurularını, özenle inceleyen kurumsal iletişim ekibimiz; tamamen doğal, tap taze ve eşsiz lezzetlerini, en doğru şekilde müşterilerine ulaştırmayı başaran, Pan Çiğköfte markasına katma değer sağlayacak iş ortaklarını seçerek, "Eşsiz Lezzetler, Mutlu Bayiler" anlayışını sektöre kazandırmıştır. Pan Çiğköfte, geliştirdiği yeni fikir ve farklı projeleriyle 5 yıldır sektörüne yön vermeye devam etmektedir. Kurulduğu günden bugüne, ağzının tadını bilen müşterilerine, tadından ve kalitesinden ödün vermemek için tutkuyla çalışmaktadır. Geliştirdiği kampanyalar ile hem iş ortaklarına hem de müşterilerine sunduğu farklı avantajlara ek olarak her gün aynı lezzet, güler yüzlü personel ve hızlı paket servis anlayışını bozmadan her ayın 2'sinde 250 gram ve üzeri çiğ köfte satışlarında müşterilerinin satın aldığı kadarını bedava verebilme ayrıcalığı ile Türkiye Çiğ Köfte endüstrisine büyük bir ivme kazandırmıştır.

Pan Çiğköfte kurulurken neyi amaç edinmiştir?

Toplumun unutulmuş kültürünü yeniden canlandırmayı amaç edinmiş olan Pan Çiğköfte, lezzetini, ürünlerde kullanılan malzemelerin tazeliğini, insan sağlığını birinci hedef edinmiş; titizliğini ve temizliğini ise edinmiş olduğu kalite belgeleri ile ilgili resmi kurumlara onaylatmıştır. Kurulduğu gün oluşturulan disiplinli çalışma prensiplerine her geçen gün katma değer sağlayarak geliştirmiş ve asıl olan başarılı konumunu koruyarak emin adımlarla büyüyen Pan Çiğköfte'nin misyonu çiğ köfte kültürünü Türkiye'nin dört bir yanında en iyi şekilde etmektir.  Geçmişten günümüze gelen, toplumumuz tarafından benimsenmiş olan çiğköfte kavramını, doğru planlamalar ve dürüstlüğü ilke edindik. Türkiye'nin her noktasında aynı kalitede ürün satışlarını gerçekleştirmeyi vizyon edinmiş olan Pan Çiğköfte "Önce İnsan" prensibinden asla ödün vermeden, periyodik olarak büyük hedefler belirleyen ve daha iyisini yapan departmanlar ile sektörüne katma değer sağlamaktadır. Yüzde 100 yurt içi tedarik anlayışı ile ülke ekonomisine fayda sağlayan Pan Çiğ Köfte, yeni iş sahaları ve yeni istihdam kaynakları oluşturarak sosyal sorumluluğun bilincindedir. 

Mustafa Bey Pan Çiğköfte'de bayilik olanakları ve şartları nelerdir?

Kurulduğu günden bugüne sektörde yenilikçi bir çizgi benimseyen Pan Çiğköfte, bugün Türkiye'nin dört bir yanında bulunan satış noktaları ile önde gelen gıda perakendecileri arasında yerini almıştır. Anadolu lezzetini, modernleşen ülke şartlarına yakışır bir şekilde 21 ilde sofralara ulaştırmaktayız. Pan çiğköfte olarak asıl işimiz, özel formülümüz ile eşsiz lezzetli ürünlerimizi tüketicilerimizin beğenisine sunarken yenilikçi kampanyalarda da bunları desteklemektir. Ürünlerimizin lezzetini ve kalitesini daha fazla noktada tüketicinin beğenisine sunmak içinde ciddi olarak planlanan ve üzerinde vakit harcanan stratejilerle müşteri felsefesini taşıyoruz. Dünyada franchising sistemi ile yaygınlaşan birçok firmadan feyz alarak, Türkiye'de de benzer prensiplere ek olarak kültürümüzü ekleyerek yaygınlaşmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Bugüne kadar birçok müteşebbise kendi çalışma sistematiğini aktararak işletme kurma konusunda destek veriyoruz. Firmamız bayiliklerde isim hakkı bedeli almamaktadır. 
Adres tespitin de herhangi bir beyimize yakın olmaması, yaya trafiğinin fazla olduğu özellikle cadde üzerindeki bölgelerde bayilik tercih edilmesi önem arz etmektedir.  Anlaşma sonunda Bayilik sözleşmesi ve 7 bin teminat senedi imzalanması gerekmektedir. Bayi kurulumu sizin tarafından (dükkan tabelası, iç dekorasyon, dolap, masa, sandalye, duvar rafı) Pan Grup konseptine uygun turuncu-krem renklerinde dizayn edilmektedir. Kurulum ücreti bayiye ait olup ve 1adet internet kullanıcılı bilgisayar, 3 adet kamera aktif çalışacak şekilde kurulum sağlanmalıdır. Dilerseniz çözüm ortaklarımızdan destek alabilirsiniz.
  Açılışa özel 300 kg Çiğ köfte, 5000 adet el ilanı, 1000 adet mağnet, Personel kıyafetleri ve kampanya brandası bedelsiz olarak gönderilmektedir.  Ürünümüzün midye, kokoreç, ızgara tavuk, köfte, lahmacun, pide ve kebap tarzı gıdalar ile satışına izin verilmemektedir.  Bayiliğiniz aktif hale gelmeden evvel uzman kadromuz tarafından ürünlerimiz ve müşteri sunumları ile ilgili gerekli eğitimler verilmektedir.  Pan bayilerin de çalışan personelin kılık kıyafete özen göstermesi Pan logolu giysiler kullanması gerekmektedir.

Konya çiğköfteyi seviyor mu?

Ben burada 6 senedir görev yapıyorum. Konyalı çiğ köfteyi çok seviyor. Yalnız bu merdiven altı üretimler bizim satışlarımızı etkiliyor. Hem de bu ürünler vatandaşlarımızın sağlığı açısından çok zararlı. Özellikle kış günlerinde vatandaşlarımız çiğköfteyi tercih ediyor. İnsanlarımız öğlen aralarında çiğköfteyi tercih edip karınlarını doyurabiliyorlar. Gecelerin uzun olması da çiğ köfte satışlarını artırıyor. Eskiden kolay bir yiyecek olan tavuk döner bir hayli fazlaydı. Ancak şuanda tavuk döner sektörü bitiyor. İnsanlar aperatif bir yiyecek olan çiğköfteyi şuanda daha çok tercih ediyorlar. 

Pan Çiğköfte'nin farkı nedir?

Pan çiğköftenin farkı ise etsiz çiğköfte olduğu için çok acı üretilmiyor. Tüm herkes acı olmadığı için rahatlıkla tüketebiliyorlar. Ama müşterilerimiz acı isterler ise sos olarak yanına verebiliyoruz. Konya genelinde zaten acı pek tüketilmiyor ve sevilmiyor. Urfa ve Antep kültüründe acılı yiyecekler çok tüketilir ancak Konya kültüründe acı yiyecekler pek tüketilmez. Pan Çiğköfte Konya için uygun bir çiğköfte lezzetidir. Fabrikamız Ankara'da olduğu için çiğköftemizin Konya'ya gelmesi kolay oluyor. Firmamız yeni üretim yeri ile hizmet vermektedir. Bizlere çiğköfte iki gün ara ile gelmektedir. İki gün olmasının sebebi ise çiğköftelerimizin taze bir şekilde vatandaşlarımıza sunulmasıdır. Çiğköftelerimiz vakumlu poşetlerde saklanmaktadır. Uzak yerlere ise soğuk zincir aracı ile gidiyor. Çiğköftemizin kilosu bizde 25 TL'dir. Dürüm satışı ile kilo satış fazlalığı ise bölgelere göre değişmektedir. Konya'da bulunan şubelerde fiyatlarımız sabittir. Ama şehirlerarası farklılıklar gösterebilir. Çiğköfte dürümlerimizin içine en az 100 gram çiğköfte koyuyoruz. Lavaşlarımız büyüktür. Lavaşlarımızda Pan çiğköfte tarafından üretilmektedir. Lavaşlarımızın içine, marul, turşu, biber ve nar ekşisi koyuyoruz. Acı sos ise isteğe göre değişiyor. Pan çiğköfte kurumsal bir marka olduğu için bütün ürünleri kendisi üretmektedir. Günlük ortalama satışımız ise 15 kilo oluyor. Ama bazen satışlar farklılık gösterebiliyor. Kampanyalarımız ise genellikle aybaşlarında gerçekleşmektedir. Yarım kilo alana yarım kilo, 1 kilo alana 1 kilo bedava şeklinde bir kampanyamız bulunuyor. Ürünlerimizde herhangi bir katkı maddesi bulunmamaktadır. Tamamen doğal olarak üretilmektedir. Halkımız bizim çiğköftemizi kimyonun daha fazla olmasından dolayı seviyor. 

HÜSEYİN MENEKŞE 

Editör: TE Bilişim