YILDIZ PETROL İŞLETME 

SAHİBİ RIZA YILDIZ KİMDİR?

Rıza Yıldız. 1986 Konya doğumluyum. Selçuk Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldum ve uzun zamandır akaryakıt sektörünün içerisinde çalışmaktayım. İstasyonumuzun da işletme sahibiyim.

'KAMPANYALARDAN GÜZEL

GERİ DÖNÜŞLER ALIYORUZ'

Yıldız Petrol'ün dikkat çeken kampanyaları hakkında bilgi veren Rıza Yıldız, "Bu işe ilk başladığımız günden bu yana Opet markası altında hizmet veriyoruz. Opet’in de kampanya konularında devamlı girişimleri oluyor. Özellikle bankalarla yapmış olduğumuz anlaşmalarla özel indirimler yapılabiliyor. ‘’Opet Kart’’ ile müşterilerimiz ücretsiz akaryakıt, kampanyalar ve çeşitli aktivitelerden faydalanabiliyorlar. Buna Opet tarafından sunulan bir sadakat kartı da diyebiliriz. Şirket olarak bizlerde tüm bunlara ilaveten EPDK’nın çizgileri dâhilinde yakıtını bizlerden alan müşterilerimize diğer alanlarımızda özel indirimler gerçekleştiriyoruz. Artık halkımız kendisine faydalı olan, cebine zararı dokunmayan tüm indirimleri takip ediyor ve bu konuda gerçekten bilinçliler. Bizlerde bu doğrultuda zaman zaman özel kampanyalarımızı halkımızın beğenisine sunuyoruz. Bu sayede güzel geri dönüşlerde alıyoruz" ifadelerini kullandı. 

'GÜVENLİK KONUSUNDA

HASSAS ÇİZGİMİZ VAR'

Rıza Yıldız, akaryakıt sektörünün güvenlik noktasındaki önemine değinerek, Yıldız Petrol olarak bu noktada üst seviyede tedbirler aldıklarını söyledi. "Bizim ve Opet’in güvenlik konusunda çok hassas çizgileri var" diyen Yıldız, "Personelimizden, dolum yapmak için gelen müşterilerimize kadar güvenlik kurallarımız var. Hizmet veren saha elemanlarımız sürekli bu konularla alakalı olarak denetime girer ve aldıkları eğitimler sayesinde müşterilerimizi doğru yönlendirmeye gayret eder. Özellikle sigara konusunda çok hassasız. Bizim görmediğimiz ancak kokusunu rahatlıkla hissedebileceğimiz benzin buharları bu konuda çok dikkat edilmesi gereken bir unsur. İşte tüm bunları kurallara uymayan vatandaşlarımıza tek tek anlatıyoruz. Bizlerin hassasiyeti kadar onlardan da beklentilerimiz oluyor. Ama maalesef halkımızın kafasına ‘’bir şey olmaz’’ mantığı yerleşmiş. Bunu kırmak adına elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" şeklinde konuştu. 

Motorlu araçların her geçen yıl artış göstermesiyle akaryakıt kullanımı da buna bağlı olarak arttı. Bu nedenle akaryakıt önemli bir sektör haline geldi. Hemen hemen her mahallede, her caddede araçların benzin, mazot, gaz ihtiyacını karşılamak amacıyla bir petrol istasyonu bulmak mümkün. Bu da sektörde rekabeti artırıyor. Ancak yaşanan bu tatlı rekabet, hizmet kalitesini de önemli ölçüde artırıyor. Yıldız Petrol de Konya'da vatandaşlara iyi hizmet sunmak için elinden gelen gayreti gösteren bir istasyon olarak dikkat çekiyor. Yıldız Petrol İşletme Sahibi Rıza Yıldız, işletmeleri hakkında önemli bilgiler verdi. 

Yıldız Petrol’ün kuruluş hikâyesinden ve hizmet yerlerinden bahseder misiniz?

Sektöre ilk olarak 1996 yılında Opet markası altında Eski Garaj’da açtığımız istasyonumuz ile giriş yaptık. 21 yıldır da güvenle hizmet vermeye devam ediyoruz. Daha sonrasında 2011 yılında Sancak Mahallesi’nde bulunan istasyonumuzun açılışı gerçekleştirdik. 2013 yılına kadar iki istasyon ile devam ettiğimiz sektörde Eski Garaj’da bulunan yerimizi kiraya vererek tek bir noktada işlerimize devam etme kararı aldık. Süre gelen zaman diliminde yapmış olduğumuz işlerle hem kalite hem de hizmet yönünden bilinirlik konusunda iyi bir noktaya geldik. Bunu daha yükseğe çıkartmak içinde faaliyetlerimize devam ediyoruz.

İstasyonunuzun teknik özelliklerini nelerdir? Alan içerisinde ne gibi hizmetler veriyorsunuz?

Toplamda 7000 metrekarelik bir alanda hizmet veriyoruz. İstasyonumuzun içerisinde iki ada LPG 4 ada benzin ve motorin olmak üzere tüm akaryakıt ürünlerinin satışını gerçekleştiriyoruz. Ayrıca mevcut alanımızın içerisinde market, Bosch Car servisi, Lasmax oto lastik, 11 adet yıkama alanı, kuaför, unlu mamulleri satan bir işletme, erkek yurdu ve emlakçı dükkânlarımız var. Yani kısacası büyük bir yaşam alanına sahibiz. Burayı açarken oluşturmak istediğimiz havada buydu. Müşterilerimiz istasyon alanımıza girdikleri anda akaryakıt alımlarını yapsınlar, bakımlarını yaptırsınlar, alışverişini gerçekleştirsinler ve ihtiyaç duydukları ne varsa burada gidersinler istedik. Büyük bir oranda da bunu başarmış durumdayız. Lokasyon olarak iyi bir konumda olmamızla birlikte geniş bir alanda en rahat hizmeti de vatandaşlarımıza sunuyoruz. Maksimum bir hizmet sunarak, Konya’nın en rahat istasyonlarından birisiyiz diyebilirim. 

Toptan ve perakende olarak satışlarınızı en fazla hangisinde gerçekleştiriyorsunuz?

İstasyonumuz ağırlık olarak perakende satışlara daha fazla önem vermekte. Bunun yanında toptan satışlarımızda oluyor ancak perakende bizim iddialı olduğumuz bir alan olduğu için eğilimimizi bu yöne doğru gerçekleştiriyoruz. Sahip olduğunuz müşteri memnuniyeti de burada kazanılıyor. Meblağ ne olursa olsun az alanda çok alanda personellerimiz tarafından eşit hizmet alıyor. Buda fazlasıyla perakende satışlarımızı daha fazla gerçekleştirmemize katkı sağlıyor. 

En fazla satışı hangi akaryakıt ürününüzde yapıyorsunuz?

Bulunduğumuz yer itibariyle tercih olarak iyi bir durumdayız. Tabi bu durum tüm akaryakıt ürünlerimizi satmamıza neden oluyor. Fiyat endeksli gidersek LPG tüketimi daha fazla. Ancak motorin satışlarımızın da LPG ile aynı seviyede gittiğini söyleyebilirim. Dediğim gibi yeriniz iyi ise tüm ürünlerinizi eşit miktarda gün içerisinde satıyorsunuz. Sonuç olarak yol üzerinde olmanın böyle bir avantajı var. 

Kaç personel ile hizmet veriyorsunuz? Güvenlik konusunda nelere dikkat ediyorsunuz?

Yaklaşık olarak 20 personel ile sahada hizmet veriyoruz. Bizim ve Opet’in güvenlik konusunda çok hassas çizgileri var. Olmazsa olmazlarımızın arasında diyebiliriz. Personelimizden, dolum yapmak için gelen müşterilerimize kadar güvenlik kurallarımız var. Hizmet veren saha elemanlarımız sürekli bu konularla alakalı olarak denetime girer ve aldıkları eğitimler sayesinde müşterilerimizi doğru yönlendirmeye gayret eder. Tabi bu gayret bazen ters tepki alsa da bu uyarıları yapmakla mükellef olduğumuzu iyi biliyoruz. Özellikle sigara konusunda çok hassasız. Bizim görmediğimiz ancak kokusunu rahatlıkla hissedebileceğimiz benzin buharları bu konuda çok dikkat edilmesi gereken bir unsur. İşte tüm bunları kurallara uymayan vatandaşlarımıza tek tek anlatıyoruz. Bizlerin hassasiyeti kadar onlardan da beklentilerimiz oluyor. Ama maalesef halkımızın kafasına ‘’bir şey olmaz’’ mantığı yerleşmiş. Bunu kırmak adına elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bir şey olmaz dememek lazım. Bir kez olursa tam olur bu da kötü sonuçlar doğurur. 

Neden Yıldız Petrol tercih edilmeli?

21 yılı aşkın bir süredir bu sektörün içerisinde yer alıyoruz. Hizmet odaklı ve tam anlamıyla en yüksek kalite ile çalışıyoruz. Opet’in de bir marka ve kalite algısı var. Bizlerde Konya’da bu markanın öncü bayilerinden birisiyiz. Açıldığımız ilk günden bu yana markamızı hiç değiştirmedik. Bu da bizim için büyük bir istikrar örneği. Bu bağlamda devam edersek müşterilerini her daim memnun etme gayretinde olan bir marka var. Artık istasyonların içerisine girdiğiniz zaman her şeyden önce titizlikle baktığınız yer lavabolar. Opet bu konuda göstermiş olduğu üstün hizmet ve bizlerinde destekleriyle önemli bir noktaya geldi. Ayrıca engelli vatandaşlarımızı daha rahat hareket etmesi için sunulan bir tekerlekli sandalye projemiz var. Yaşam kemeri yani emniyet kemerinin yönlendirilmesi ile alakalı girişimlerimiz var. Sadece yakıtını al işini bitir gibi bir durum söz konusu değil. Bununla birlikte ön sahada çalışan arkadaşlarımızın güler yüzlü hizmeti de önemli. Özellikle yönlendirme konusunda hassas olmamız gerekiyor ve doğruya sevk etmemiz lazım. Biz buna çok dikkat ediyoruz. Geniş bir alan da ferah bir hizmet sunmamızla birlikte bayan müşterilerimizin daha rahat hareket etmesine yardımcı olan bir alanımız var. Yani kısacası buraya geldiğiniz ilk andan itibaren aklınıza ne gelirse yapabileceğiz hem yaşam hem de ticari bir alan var. İşte bütün bu unsurlar tercih noktasında bize avantaj kazandırıyor.

Yeni bir istasyon açma düşünceniz var mı?

Tabi mevcut piyasa şartlarında bu konu hakkında hemen karar vermek biraz riskli. İnce düşünerek hatasız hesaplar yaparak hareket edilmesi gereken bir durum. Zaman ne gösterir bilmiyorum ama herkes gibi bizlerde yeni bir yatırım yapmak isteriz. Fiyatların ve vergilerin üst seviyelerde olduğu ülkemizde böyle bir yatırım gerçekleştirmek için birkaç kez düşünerek hareket etmekte fayda var. Ayrıca Konya’da nüfusa oranla fazla istasyon sayısı bulunmakta. Burada önemli olan doğru bir hamle ile iyi bir konumda olmak. Tüm bunları iyi analiz ederek hareket etmemiz gerekiyor. 

Son olarak eklemek istedikleriniz nelerdir?

Ciddi ve rekabeti yüksek bir sektörde hizmet veriyoruz. Konya istasyonların fazla olduğu, rekabetin ise en üst seviyelerde yaşandığı bir yer. Tabi rekabetten en fazla memnun olan vatandaşlarımız oluyor. Özellikle LPG konusunda Konya en ucuz fiyatlara alım yapıyor diyebilirim. Bizlerde Yıldız Petrol olarak 21 yıldır güven ve kaliteyle hizmet veriyoruz. Artık tercih edilen, yaşam alanlarından faydalanılan bir firmayız. Bizi tercih eden tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

SAMİ KAYALAR

Editör: TE Bilişim