GÜL SUYU, BİR ÇOK FARKLI ALANDA KULLANILIYOR

İnsanın günlük yaşamında çok özel bir yeri olan gül; aşkın, güzelliğin, sevginin ve saygının ifadesini en güzel bir şekilde bünyesinde toplayan bir çiçek olma özelliği taşıyor. Gül denince de akla ilk gelen şehir Isparta. Isparta'nın  gül kremleri, sabunları, kolonyaları, parfümleri, şampuanları ve tabi ki gül suyu, Kozmetik alanında bu kadar gelişmesi gülün doğal duruşuyla mutlu eden varlığıyla doğrudan ilgilidir. Özellikle, tarımsal endüstrisinin de gelişmesinden doğal olarak etkilenen gül, bir çok farklı alanda kullanılan bir ürün haline geldi. Bu nedenle, gıda sektöründe de Ispartalıya ekmek kapısı açan gül; lokumuyla, reçeliyle, şurubuyla farklı tatların oluşmasını sağlıyor. 

ŞEB-İ ARUS'DAN DOLAYI YOĞUNLUK YAŞADIK 

Isparta'nın bu eşsiz güzelliğini Konya'ya taşıyan  'Gül Dünyası ' işletmecisi Emel Elmalı Yenigün Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu. Gül suyunun hangi ürünlerde kullanıldığıyla ilgili bilgiler veren Elmalı, gül suyunun doğal olmasının insanlardaki tercih sebebini artırdığına dikkat çekti. Ayrıca Elmalı, Hz. Mevlâna'nın 743. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında Konya'ya gelen yerli ve yabancı bir çok davetliden dolayı yoğunluk yaşandığını söyledi. 

Ürünleriniz doğal mı, insanlar daha çok ne tür ürünler tercih ediyor?

Ürünlerimiz yüzde yüz doğal gül suyundan yapılma olduğu için müşterilerimiz de çok tercih ediyor. İnsanlar hem kozmetik alanda olsun hem diğer alanda olsun doğal ürünleri daha çok tercih ettikleri için ürünlerimize talep çok oluyor. Müşterilerimiz ürünlerden memnun kalıyor, çevrelerine de tavsiye ediyor.

Müşteri potansiyeliniz nasıl?

Mevlana Caddesi'nde bulunduğumuz için yerli turist olduğu kadar yabancı turistler de dükkanımıza geliyor. Şeb-i Arus Haftası'nda satışlarımız biraz daha arttı. Konya dışına da satışlarımız oluyor. Farklı illerden arayıp sipariş verenler de oluyor. 

Ürünlerinizde hangi çeşit güller kullanılıyor?

Ürünlerimizin hepsinde Isparta gülü kullanılmıştır. Ürünlerimizi özel olarak Isparta'dan getiriyoruz. Oğlum bizzat kendisi Isparta'ya gidip geziyor, doğal olan ürünleri bulup getirtiyor. Müşteri en çok çeken de ürünlerin Isparta'ya ait olması oluyor.

Ürün çeşitliliğiniz nelerdir?

Parfümlerimiz, oda parfümlerimiz, gül kokulu masaj sütü, gül kokulu süs eşyaları, gül suyu kolonyaları, tonikler, temizleme jeli, duş jeli, el kremi, şampuan, siyah nokta için sabunlar, gülden yapılmış mumlar, güllü losyon, gül kokan tespih, gül kokan seccadeler, gülden yapılmış temizleme köpüklerimiz bulunuyor. Yani kısacası tüm ürünlerimiz gülden yapılmadır.

Gıda olarak ne tür ürünleriniz var?

Ürünlerimiz arasında gıda olarak sattığımız ürünler de var. Gıda olarak gül reçeli ve gül şerbeti, gül lokumu, lokum sarmaları satıyoruz. Gül şerbetini faydalı buldukları için daha çok umreye giden ve umreden gelen vatandaşlarımız alıyor. Bu ürünlerimizi de talep oluyor. 

Gıda ürünlerinizin cam şişelerde olmasının bir özelliği var mı?

Gül reçeli ve gül şerbeti ürünlerimizi cam kavanozlarda bulunduruyoruz. Bunu nedeni ise cam kavanozların besleme özelliği olduğundan dolayı cam kavanoz tercih ediliyor.

Gül suyu şişelerinizde de çeşitlilik görülüyor bunun nedeni nedir?

Gül suyu şişelerimizde birbirinden farklı şekiller var. Kız kulesi, eyfel kulesi, minare gibi daha çok çeşitte şişeler bulunuyor. Şişelerin şekilli olması insanların ilgisini daha çok çekiyor. Normal şişelerden daha çok satılıyor. İnsanlar görsele daha çok önem veriyor. Gül sularının renklerindeki farklılık tamamen şişelerden kaynaklanıyor. Şişelerin yapısından kaynaklı, gül suyumuzun hepsi aynı renktedir. 

Hediye sepeti şeklinde ürünleriniz de var bunlardan da bahseder misiniz?

Hediyelik olarak 3 çeşit paketimiz var. Bunlar; küçük, orta ve büyük boy sepet şeklinde ürünlerimiz. Bu paketlerde genellikle el kremleri, kolonya, gül suyu, losyon, duş jeli gibi ürünler bulunuyor. Tekli ürünlerin yanı sıra paket ürünlerimizdeki fiyatları daha uygun bulanlar paketleri tercih ediliyor. 

TUĞBA BAŞKAN

Editör: TE Bilişim