Konyaspor, son beş maçlık periyodun ilk karşılaşmasında Rizespor’u evinde konuk etti. Maç boyunca etkili bir oyun ortaya koyamamasına rağmen üç puanı hanesine yazdıran taraf ev sahibi Konyaspor oldu.
Genelde hareketsiz ve pozisyon yönünden kısır bir karşılaşma seyretmemize rağmen üç gol izleme fırsatı bulduk. Ev sahibi Konyaspor, Ömer Ali ve Mehmet Güven’in kazandırdığı gollerle karşılaşmadan üç puanla ayrılan taraf oldu. Konya’ya rağmen daha derli toplu bir futbol sergileyen konuk Rizespor ise istediği puan veya puanları alamadan evine eli boş döndü.
Son beş maçta en az sekiz puan alması gerekir, diye düşündüğüm Konyaspor üç puanı hanesine yazdırdı. Bundan sonraki dört maçta hanesine beş puan daha yazdırması halinde Konyaspor için ilk yarıyı başarılı bir şekilde bitirdi, diyebiliriz.
Kalan dört maç içerisinde bize göre en dişli takım, son hafta evimizde ağırlayacağımız Eskişehirspor. Bu hafta deplasmanda karşılaşacağımız Akhisar, bizimle birlikte 16 puana sahip olan diğer takım. Geçen hafta olduğu gibi bu hafta da altı puanlık bir maça çıkıyoruz. Bu maçı alırsak bir rakibimizi daha üç puan geride bırakmış olacağız.
Son dört maçlık bu süreçte futbolcular daha dikkatli ve gayretli olurlarsa, ilk yarı sonunda ligi ilk on içinde tamamlamamız sürpriz olmaz. Rize maçında ortaya koyulan oyunun genelinden memnun kalmadım. Tribünlerde adeta uyuklar hale geldik. Ancak ikinci golü bulduktan sonra, takımın ortaya koyduğu performans ve mücadele takdire değerdi. Bu hırs ve efor doksan dakika içine dağıtılabilirse daha farklı bir Konyaspor izleyebileceğimiz müjdesi verebiliriz taraftara.
Sezon başından bu yana maçlar altı hakemle yönetiliyor. Bu yıl kale arkasına konulan hakemler de göreve başladı. İlk anda bu uygulama, hakem hatalarının azalacağı yönünde umut verdi bize. Maalesef geçen haftalar sonrasında bu umudumuzun beyhude olduğunu gördük. Bu hakemler oyuna hemen hemen hiçbir katkıda bulunmuyorlar. Daha önceki birkaç maçta Konyasporlu oyuncuların ceza sahası içerisinde yere indirilmelerini göremeyen bu hakemler, Rize maçında da iki numaralı forma ile sahada yer alan Oboabona’nın topu eliyle önüne almasını es geçtiler.
Bu hakemler önlerinde çok net şekilde cereyan eden faul ve elle oynamaları göremeyeceklerse veya hakemi uyarmayacaklarsa boşuna orada bulunmasınlar. Topun auta veya kornere çıkıp çıkmadığını yan hakemlerde görüyor ve bu konuda orta hakemi uyarıyorlar. Kale arkasında yer alan bu hakemler de oyuna faal olarak müdahale etme cesaretini kendilerinde görmeliler ve her pozisyonda orta hakemi uyarmalılar.
Konyaspor lehine penaltıyı gerektiren bu elle oynamayı görmeyen kale çizgisi hakemi, maç kaybedilse idi bunun vebalini taşıyan kişi olacaktı. Bu tür pozisyonlarda kasıt aramamaya çalışıyorum. Ancak Rize maçındaki elle oynama görülmeyecek gibi değildi. Topu elle oynayan futbolcunun önünde, hakemin görüş alanını kapatacak başka bir futbolcu yoktu. Tamamen görüş açısı içerisinde gelişen bir olaydı. Biz arka planda kalmamıza rağmen bu pozisyonu net olarak gördük. Hakemin önünde oluşan bu pozisyonu görmemiş olması ya dikkat dağınıklığı ya da…
Konyaspor’a bu hafta sonu gideceği Akhisar deplasmanında başarılar diliyor, üç puanla evine dönmesini temenni ediyorum.