Konyaspor, Adanaspor'u deplasmanda 1-0 mağlup etti. 

Antalyaspor, Gençlerbirliği ve Trabzonspor maçlarının ardından Adanaspor maçına da kırılma maçı dedik.

Diğer maçlarda puan kaybetmiş olsak da Adanaspor maçında alınan üç puanın ardından yine 7.sıradayız. Geçen sezondan sonra hep daha iyisini daha yukarıyı istiyoruz ama onun hemen gerçekleşmeyeceği de malum.

Bu sezon diğer takımların da güç dengeleri hesap edildiğinde ilk 5 gerçekten başarı demektir. Bursaspor kapıldığı buhrandan kurtulabilirse üst üste galibiyetler alacak güce sahip. Trabzonspor ikinci yarıda güzel bir çıkış yakaladı ama sezon sonuna kadar süreceğini düşünmüyorum. Antalyaspor ise bu hafta evinde kaybetti. Onlar da duraklama sürecine girecektir. Sonrasında toparlanırlar mı bilinmez.

Aslında burada rakiplerden daha çok bizim ne yapacağımız önemli. Başakşehir, Fenerbahçe, Bursaspor ve Kasımpaşa maçları ve arka arkaya. Adanaspor maçındaki futbolu oynarsak işimiz zor olabilir. 

Antalyaspor ve Gençlerbirliği maçlarında sahada gezen, Trabzonspor maçında sonradan oyuna girerek daha etkili olan Bajic, Adanaspor maçında yine ruh gibiydi. Net pozisyonları harcamasının dışında sahadaki negatif duruşu, beni bile etkiledi.

Konyaspor geçen sezon yakaladığı 'coşkulu savunma'yı yine hayata geçirmeli. O sezon belki üst üste alınan galibiyetler ile bu olmuştu ama bu sezon oyuncular mücadele ederek bu sağlayabilir. 

Bu 4 maçtan istediğimiz sonuçlar ile ayrılabilirsek, sonraki süreçte kağıt üzerinde daha zayıf rakipler ile oynayacağız. İçerideki, Gaziantep, Alanya, Akhisar, Karabük maçları ligdeki kaderimizi belirleyecek gibi gözüküyor.

***

Adanaspor maçının ikinci yarısında Adana tribünlerinde olayların patlak vermesi bana 1. Lig'i hatırlattı. O dönem hem Konya'da hem de diğer illerde sıkça görebileceğimiz türden şeylerdi. Uzun zaman olmuş bu tür olayları yakından görmeyeli, o günleri hatırlattı!

Sahaya atılan maddeler, yönetim istifalar, biber gazları, keder, üzüntü, umutsuzluk! Alt liglerin ve alt sıraların olmazsa olmazı sanırım bunlar.

Konyaspor o günleri geride bıraktı, umarım dönmemek üzere. 

Yeni stadyum, yeni heyecan, yeni vizyon, Aykut Kocaman, başarılar, Avrupa! Bize o günleri unutturdu. Burada en dikkat edilmesi gereken nokta ise, en küçük bir başarısızlıkta o kaos ortamına fırsat verilmemesi.

Adanaspor maçından sonra basın odasında Adanalı gazetecilerin yorumlarına kulak misafiri oldum. Bizim 4-5 sene önce konuştuklarımızı onlar şimdi konuşuyordu. Yönetim anlayışı, tribünde çıkan olaylar, teknik direktör!  

O an anladım kısa sürede büyük yol aldığımızı. Bunun da isteyerek ve görerek olduğunu. 

Ama yeter mi? Yetmez. Daha üst seviyeye, daha iyiye gitmek gerekir. Takımın daha başarılı olmasını beklemeden, Avrupa istemeden, ne olursa olsun takımın yanında olarak bu gelinen noktanın daha da üstüne çıkılmadı. Vazgeçmeden, her zorluğa katlanarak!