Renklerin hayatımız üzerinde nedenli etkili olduğunun farkında mıyız? Fark etmeden alış veriş yapmamıza veya aç olmadığımız halde yememize sebep olabilirler...

Renklerin anlamları araştırıldığında  psikolojik etkileri  olduğu  bazı psikiyatrik hastalıkları iyileştirdiği  yada körüklediği görülebilir. Ofis ortamından  yatak odasına kadar renklerin insan yaşamına etkileri bilinerek dekore edilmelidir... etrafımızdaki renkler bilinçli yada bilinçsiz bizi etkiler ve mesaj içerir.

Ana renklerden biri olan sarı, akla ilk olarak güneş ışığını çağrıştırır.Bunun nedeni güneşin evrene  pozitif enerji yayması ve hayat kaynağı olmasındandır.Sarı renk insana mutluluk ve coşku verir. Genellikler idealist ve bilim insanlarının rengidir sarı. Özgüveni doğrudan etkileyen bir renktir. Sarı rengin psikolojiye etkisine bakıldığında yaşamı ve geçiciliği temsil ettiğini görebiliriz.Varlığı yaşamı ve  istekleri temsil eden bu renk dikkat çekicidir. Günümüzde uyarı getiren alanlarda uyaran olarak sarı renk kullanılır. Sarı renk fast-food şirketlerinin de vazgeçilmez rengidir. Çünkü sarı, satın alma ve hızı temsil etmektedir. Vücudumuzda sindirim sistemini ve mideyi temsil eden renk sarıdır. Ancak kullanılmaması gereken bir yer var ki o da bebeklerin gelişim alanlarıdır.bunun nedeni bebeklerin dikkatini fazlasıyla çekip huzursuz olmasına neden olduğu araştırmalarda geçmektedir.

Turuncu da insan psikolojisi üzerinde de olumlu etkiler yaratır.Yorgunluğu gideren, metabolizmayı hızlandıran bir renktir. Genellikle dışa dönük kişilerin favori rengini oluşturur. Sosyalleşmeyi, sıcak beklentileri temsil eder. Kırmızıya yakın tonu kızgınlık,öfke yaratabilir. Kişide sürekli haklı olma isteği uyandırır. Çocuklarınızın odasında yemek odasında bu renk tercih edilebilir. Turuncu rengin fazlalığı mutluluğu beraberinde getirir. Fakat çalışma odanızda bu rengi tercih etmeyin. Yeni başlangıçların rengidir Turuncu.

Ve kırmızı. Kırmızı aşkın rengidir. Cesaret, öfke, istek, tehlike gibi hisleri simgeler.duygusal olarak mutluluğu azim ve kararlılığı temsil eder.İnsanlar üzerinde canlandıran heyecan veren hisler yaratır. Kırmızı rengin yoğun olduğu ortamlarda iştah artar.Eğer bu rengin olduğu ortamda çalışıyorsanız çok sık öfkelenebilirsiniz.Uzun süre maruz kalındığında duygu bozukluklarına sebep olabilir.

Yalnızlık hissini Pembe anlatır. Pembe rengini sık kullananlar sevgiye doyumsuz ve ihtiyaç duyan insanlardır. Hayallerin rengidir.

Gökyüzünün rengi olan mavi,özgürlüğü temsil eder. Bu nedenle derin anlamı olan renk hayatımızın her alanında kullanabileceğimiz bir renktir.hoşgörünün rengidir.İştah kapatan bir renktir. Mavi sadakati bilgeliği temsil eder. İş görüşmelerinde mavi giyinmek yerinde bir karardır. Mavi kalemlerle yazına yazılar daha fazla akılda kalıcıdır.

Tabiatın rengi olan yeşil toprağın bize armağanıdır. insana huzur verir. Cömertlik, paylaşım ve uyumu temsil eder. Üretkenliği arttırmak istiyorsanız yeşili tercih edebilirsiniz.

Beyaz renk temizliğin ve saflığın sembolüdür.masumiyeti ifade eder. Genellikle doktorlar tarafından kullanılır. Çünkü doktorlar sürekli negatif enerjilere maruz kalırlar. bu negatifliği bertaraf etmek için beyaz renk tercih edilir. Soğukkanlılığı ve asaleti temsil eder. Güven verir. beyaz renk tüm renklerin karışımından oluşur.aslında rengarenk bir renktir.

Hayatınızın rengarenk olması dileği ile.

Sevdikleriniz ve Sevenlerinizle Mutlulukla...