Özlemle beklediğimiz, yollarını gözlediğimiz, hasret duyduğumuz, on bir ayın sultanı olarak bildiğimiz, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise günahlardan arınmaya sebep olan Ramazan ayına bir kez daha ulaşabiliyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 

Hamd olsun.

Türkiye'de maneviyat yüklü şehirler arasında parmakla gösterebileceğimiz şehirlerden biri de hiç şüphesiz ki Konya'dır. 

Konya ki, dünden yarına giden bir yoldur...

Konya ki, milli ve manevi değerlerini mümkün olan en üst seviyede yaşamak ve yaşatmak isteyen bir şehirdir. 

Konya ki, Ramazan geldiğinde kendisini daha bir çok hissettirir. Ramazan'ın bereketi, ikliminden cismine kadar her alanda kendisini yaşatır. 

Şehrin bütün dinamikleri gibi biz de Konya Yenigün Gazetesi olarak Ramazan ayına özel bir hazırlık yaptık. 

Bu Ramazan, Konya Yenigün Gazetesi siz okuyucularını çok farklı bir şekilde ağırlayacak. 

Sayfalarımızda gezindikçe kendinizi Ramazan'ın tam da orta yerinde hissedeceksiniz. 

Gazetemizde aylar öncesinden başlattığımız hazırlıkların meyvesini Ramazan ayı itibariyle hep birlikte yiyeceğiz inşallah. 

Ramazan'ı manevi atmosferi en üst seviyede yaşamak ve yaşatmak için biz de elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. 

Bunu sağlayabilmek için de Ramazan'a özel 4 tam sayfa hazırladık. 

Hepsi birbirinden daha dolu, hepsi okunası, hepsi bilgi edindirici. 

Kısaca özetleyecek olursak;

  • Türkiye'de en çok camisi olan şehirler sıralamasında Konya İstanbul'un ardından ikinci sırada yer alıyor. 3 binin üzerinde camimiz var. Bunu nüfusa göre oranladığımız zaman Konya birinci sırada yerini alıyor. Ramazan ayında her gün bir camimizi cemaati ile birlikte tanıtalım, camilerimizin öne çıkan özelliklerini aktaralım, cemaatle söyleşiler gerçekleştirelim istedik. Bu kapsamda gazetemiz muhabirlerinden Mustafa Güze, 29 Ramazan 29 Cami sayfamızı büyük bir titizlikle hazırlıyor. Bazı şeyleri anlatarak yaşatmak mümkün olmuyor. İnşallah okuduğunuz zaman bu keyifli yolculuk içerisinde siz de kendinizi bulacaksınız.
  • Sektöründe yeniliklerin öncüsü haline gelen gazeteniz Konya Yenigün, bu Ramazan yine yapılmayanı yapmak için projeler üretti. Bunlardan bir tanesi de şehrimizdeki mülteciler, yabancı öğrenciler, Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelip Konya'da Ramazan'ı geçirecek olanlar ile iftar sofrasını paylaşmamız. Konya'mız muhacire ensar olma görevini layıkıyla yerine getiriyor. Çorbasını, ekmeğini paylaşıyor. Biz de Ramazan ayı boyunca Suriyeli, Somalili, Sudanlı, Boşnak, Arnavut... Daha sayamayacağım nice memleketten Konyamız'a gelmiş ve burada ikamet edenlerin iftar sofralarına konuk oluyor, iftar sevincimizi onlarla paylaşıyoruz. Aynı zamanda şehrimizde eğitim gören yabancı öğrencilerin de sofralarına konuk olacağız. Bu çalışmamızın yürütülmesinde kaleminin kıvraklığı ile bilinen Hilal Seyhan hanımefendi bizimle birlikte olacak. Bu sayede 11 ay boyunca yolumuzu gözleyenlerin gözleri yollarda kalmamış olacak. Bizleri evlerinde ağırlayacak olan yabancı misafirlerimizin heyecanını ve mutluluğunu da sizlerle paylaşmanın gururunu yaşayacağız. 
  • Konya'da misafir ettiklerimiz kadar misafir olarak bulunduğumuz yerler de var. Aslen Konyalı olup, gerek memuriyeti, gerekse başkaca işleri nedeniyle farklı şehirlerde veya ülkelerde yaşamak durumunda kalanlar da Ramazan ayı boyunca bu sayfalarda kendilerini bulacak. Belki Konya'da olmayacaklar, buradan çok uzaklarda olacaklar. Ama Ramazan ayında gazetemiz aracılığı ile kendi eş, dost ve akrabalarına ulaşabilmiş olacaklar. Onların da iftar sevinçlerini paylaşacağımız haberlerimizle yine Ramazan ayı boyunca sizlerle birlikte olacağız. Bu çalışmanın yürütülmesinde de ekip halinde hareket edeceğiz. Şayet farklı şehirlerde veya farklı ülkelerde tanıdıklarınız, akrabalarınız veya dostlarınız varsa, onların Ramazan sofralarını bizimle paylaşın. Ramazan'da onları da Konyalı ile paylaşalım. 
  • Bir Ramazan klasiğidir... Ramazan ayı geldiğinde sadece mahalli değil, yaygın gazeteler de 'Ramazan sayfası' hazırlar. Bu sayfalarda ayetler, hadisler paylaşılır. Ramazan manileri, yemek tarifleri, ilmihal bilgileri, kıssadan hisseler gibi paylaşımlarda bulunulur. Ramazan ayı boyunca gazetemizin Ramazan özel sayfasını Yayın Danışmanlarımızdan Sadık Gökce, eşi Anuş Gökce ile birlikte hazırlayacak. Şu tecrübeyle sabittir ki, Ramazan ayı geldiğinde insanlar daha fazla okuyor. Öyle ki, bazen iftar saatini beklerken, gazetelerin haber sayfalarını geçip reklam sayfalarındaki reklamları dahi didik didik edenler oluyor. Okurların zamanlarını boş değil hoş ve kıymetli geçirmelerini sağlamak için çalışırken bilgilendirici olmayı da göz ardı etmiyoruz.

Ramazan ayınızın şimdiden hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. Ramazan'da Yenigün'de buluşmak ümidiyle...