Bu sene günlük oruç süremiz yaklaşık 17 saat. Yaz mevsimine de denk gelince hem susuzluk hissetmeyelim hem de performansımız yerinde olsun diyenlere bazı önerilerimiz var:

1● Hibiscus - Bamya Çiçeği Çayı: 

Vücudun sıvı ve elektrolit dengesini sağlamada çok etkili bir içecektir. 

Nasıl içelim: 1 tatlı kaşığı bamya çiçeği cam çaydanlığa koyup, üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edip 10 dakika demlenmesini bekledikten sonra yavaş yavaş yudumluyoruz. İftardan 1 saat sonra veya sahurdan yarım saat önce öneriyoruz. 

2● İftarda su ve 3 hurma, sonra da bir nefeslenmeli... Hurma, susuzluk ve açlığı önleme ve kan şekerini dengede tutma konusunda çok etkili bir besin. 

3● Sahurda akıllı beslenmeliyiz: Yiyecekler hafif ama besin değeri yeterli ve dengeli olmalı. Yumurta, doğal yoğurt, kekik, çörekotu, karpuz, yaban mersini ve kuşburnu tek başına veya yemeklerle birlikte alınabilir. Beyaz rafine un ve şekerden kaçınmalıyız. Susuzluğu önlemek için sahura kalkılmalı, sonra da en az yarım saat yatmamalı. 

4● Günde 10 bardak su, 1 maden suyu, 1 fincan bitki çayı ve 1 fincan kahve ile vücudun sıvı ihtiyacını karşılamak gerekir. 

Maden suyunu, sodyum oranı düşük olanlardan seçmek gerekir. İftar-sahur arasında saf su içimini artırmalı, iki buçuk litre civarında tutmalı. 

5● Yaz mevsimi meyveleri ile teravih namazından sonra ara öğün meyve salatası. Reflü veya sindirim probleminiz varsa; ara öğünde papatya çayı içerek midenizi rahatlatabilirsiniz. Ayrıca Chia Tohumu Yağı, Susam Yağı, Zeytinyağlı Kudret Narı ve Aspir Yağı yaz aylarında oruç tutarken sizi destekleyecektir.