Konyaspor'un ikinci yarı maçlarını dörder maçlık bölümlere ayırıp, her bölümde alınacak yedi puanın lig sonunda takımın ligde kalması için yeterli olacağını yazmıştık.

Konyaspor, ilk bölümde oynanan dört maçta Fenerbahçe ve Elazığ yenilgileri ile Sivasspor ile Kasımpaşa önünde elde edilen galibiyetler sonucu hanesine altı puan yazdırmayı başardı.

İkinci bölümün ilk maçında deplasmanda rakip Gençlerbirliği idi. Bu karşılaşmada alınan 2-2'lik beraberlikle bir puan alındı. Konyaspor, ikinci bölümün ikinci maçı için bugün kendi sahasında Trabzonspor ile karşılaşacak. Trabzon karşısına galibiyet parolası ile çıkacak olan Konyaspor, galibiyet olmazsa beraberlik olsun da diyebilmeli. Çünkü bu günden sonra alınacak her puan altın değerinde.

Bugün karşımızda Avrupa yorgunu bir takım bulacağız. Bu Konyaspor için belki avantaj gibi görünüyor. Ancak zor bir maç olacak. Avrupa Liglerinden elenmiş ve Ziraat Türkiye Kupasında da olmayan bir Trabzon her ne olursa olsun gelecek sene de Avrupa'da yer almak isteyecektir. Bunun için de ilk dört takım içerisinde yer almak için mücadele edecek. 

Karşımızda Avrupa Liglerine asılan bir takım bulacağız. Bu hırsla karşımıza çıkan Trabzon karşısında soğukkanlı bir oyun ortaya koymak gerekir. Maçın ilk dakikalarında defansı sağlam tutarak yakalanacak hızlı kontrataklarla gol aramak gerekir. Rakibin üzerine yüklenmek defans zafiyetine sebep olabilir. Avrupa tecrübesi olan Tarbzonsporlu oyuncular yakalayacakları bu zafiyeti kolay ve olumlu değerlendirebilecek kapasitedeler.

Konyaspor defansını sağlam tutarken isabetli pas ortalaması yüksek olan Hleb'i de iyi kullanmalı. Atağa çıkarken Hleb'in ileriye atacağı uzun ve isabetli paslarla hücum oyuncularının rakip ceza sahası içine girmesi sağlanmalı. Elde bulunan mevcut oyunculardan kontratak futboluna yatkın olanlar tercih edilmeli. Djalma ve Ömer Ali kanatlarda kullanılabilir. Gekas ve Hasan Kabze bir birlerini tamamlayan oyuncular olarak ileri uçta yer almalı.

İkinci bölümün ikinci maçından sonra Konyaspor'un önünde deplasmanda oynayacağı Kayseri Erciyes maçı ve evinde oynayacağı Gaziantep maçları var. Bu karşılaşmalar denk kuvvetlerin mücadelesi olarak geçecek. Trabzon karşısında alınacak üç puan veya en azından bir puan gelecek haftalar için de doping olacak.

Biz bunları yazıyoruz ama Konyaspor her müsabakayı tek tek bir birinden bağımsız olarak düşünmeli. Oynanan her geride kalmalı ve o haftaki maça odaklanılmalı, gelecek maç da kafalarda yer almamalı. Konyaspor sahaya çıktıktan sonra kendi oyununu oynamalı, rakibin tahriklerine kapılınmamalı. 

Bu gün oynanacak olan Trabzonspor maçından mutlaka puan çıkaracağımıza inanıyorum. Alınacak bu puanın önünde bulunan rakamın bir yerine üç olmasını canı gönülden istiyor ve Konyaspor'a başarılar diliyorum.