Gençlerbirliği maçından sonra takımda bazı değişimlerin olması gerektiğini ve buna Aykut Kocaman'ın el atacağına herkesin inandığını söylemiştik.

Değişim bekliyorduk ama hafta içi yaşanacak bir kaos ortamından da habersizdik.

Çok şükür ki Trabzonspor maçında oynanan oyun ve alınan, 1 puan sürmesi beklenen gergin ortamı yumuşattı ve herkesi umutlandırdı.

***

Trabzonspor maçının bilet fiyatları açıklandığında çok şaşırdım, Konyaspor Kulübü'nden hiç beklemediğim bir hamleydi.

TFF'ye, PFDK'ya, Passolig'e, her konuda, her yerde verilecek tepkiye destek çıkardım ama bu şekilde bir tepkiye olumlu yaklaşılması mümkün değildi.

Verilen tepki ses getirmiş olabilir, bir yerlere mesaj gitmiş olabilir ama onun kat kat daha fazlası, Konyaspor'a antipati kazandırdı.

Konyaspor'un haksız yere aldığı seyircisiz oynama cezasına başka türlü yollardan tepki verilmeliydi.

İş işten geçmiş olsa da, yönetim doğru olanı yaptı ve bilet fiyatları daha makul bir seviyeye çekildi.  Sosyal medyada konuşulduğu gibi, Trabzonspor taraftarı da herhangi bir olumsuz tezahürat yapmadı.

Konyaspor Kulübü bu tür olaylarda daha dikkatli davranmalı.

***

Maçın başlamasıyla birlikte dışarıdan gelen meşale kokusunu ve dumanını hissettim, özlemişiz açıkçası.

Konyaspor taraftarı Nalçacılılar Grubu önderliğinde, Trabzonspor maçını stadyum önünde kurulan dev ekranda takip etti. Sadece takip etmekle kalmadı ve dışarıdan destek vermeye çalıştı.

Maçın sonunda Aykut Kocaman, desteği hissettiklerini ancak stadyumların taraftar ile güzel olduğunu söyledi. Haklıydı, Konyaspor o özlenen futbolu oynamasa, bitse de gitsek havasındaydık hepimiz.

Hakem düdüğü çaldığında çok gergindim, içimde puslu bir hava vardı. Hafta içinde yaşananlar maça etki eder mi acaba diye çok düşündüm.

Düşündüğüm gibi olmadı. Konyaspor üst üste ataklar buldu ama ya direklere ya da kaleciye takıldı. Dimitar Rangelov duran toptan Onur'u avlamasa, gol atamayacaktık sanırım.

Burada maçın özetini izleyince 'neler kaçırmışız biz öyle' dediğimi de belirtmem lazım. Maç anında saha kenarından bu kadar net göremiyoruz biz pozisyonları.

Geçen hafta Gençlerbirliği maçından sonra Riad Bajic'in çok etkisiz kaldığını yazmıştım. Bu hafta oyuna sonradan girdi ve verimli olabilmek için çabaladı.

Bu oyuncular mücadele edip, çabaladığı sürece bize ve kendilerine neler katabileceğini gösterebilir bize. Arada bir gelen ölü toprağı üzerlerinden çabuk atmalılar. Genç olmalarına rağmen olgun davranışları kendileri için büyük bir avantaj.

***

Maçtan sonra kaçırdığımız iki puan için çok üzülmeme rağmen, oynanan oyunun güzelliği beni mutlu etti. Bu canlılık sürekli hale gelmeli, ligin tamamına ve kupa maçlarına yayılmalı.

Bu şekilde oynadığımız sürece, geçen sezon üçüncü olan futbolun daha da üstüne koyacağımızı düşünüyorum.