Trombositten Zengin Plazma 

PRP son 5 yıldır çeşitli hastalıkların tedavisinde başarıyla uygulanan doğal bir tedavi metodudur. PRP İngilizce “Platelet Rich Plazma“ ifadesinin baş harflerinden türetilmiş olup “Trombositten Zengin Plazma” anlamına gelmektedir. Bu yöntemle kullanılacak olan ilaç hastanın kendi kanından hazırlanmaktadır. Trombosit kanın pıhtılaşmayı sağlayan elemanı olup içindeki “Büyüme Faktörleri” yara iyileşmesinde yeni bir doku modeli oluşturarak doku iyileşmesini sağlamaktadır. Bizler bu hazırlanan PRP içine gerektiğinde ozon da eklemekteyiz. Ozon-oksijen varlığında trombositlerin fonksiyonları artmakta ve trombosit içindeki büyüme faktörlerinin salınımı da artmaktadır. Ozonlu PRP uygulamasında hasarlı dokuya kan dolaşımıyla taşınacak olandan çok daha fazla büyüme faktörü ulaştırılmış olur. PRP tedavisi bir tür semptom baskılama yöntemi olmayıp direk olarak hastalığı tedavi etmeye yönelik bir tedavi metodudur.

Yöntem çok ince iğnelerle eklem aralığı ve çevresine kendi kanınızdan hazırlanan PRP’ nin verilmesi şeklindedir. Genelde 1 ay ara ile en az 3 seans uygulanır. Yöntemin yan etkisi yoktur. Eklem aralığında (omuz, diz, dirsek eklemi) tendon, kıkırdak gibi yapıların iyileşmesini sağlar. Dizde kireçlenme kıkırdak yitimine bağlı ağrı, hareket kısıtlılığı gibi şikayetlerde tedavi edici bir yöntemdir.

Son zamanlarda ünlü sporcu yaralanmalarında da sık sık gündeme gelen bu tedavide hastadan alınan kan özel bir işlemden geçiriliyor. Kanın plazma kısmı ayrıştırılır, ayrıştırılan kanın bu kısmında büyüme faktörlerinden zengin trombositler mevcuttur. Elde ettiğimiz bu plazma hastaya bölgesel olarak uygulanıyor ve hedef bölgede hızla iyileşme sağlanıyor.

ROMATİZMAL RAHATSIZLIKLAR “PRP” İLE TEDAVİ  EDİLEBİLİYOR

Kas iskelet sistemi hastalıklarında uygulama alanları
Tendon (kiriş) yaralanmaları
Omuz ekleminin kronik tendinitleri
Aşil (topuk) tendon yaralanmaları
Tenisçi dirseği
Eklemlerdeki operasyon sonrası ağrı ve hareket kısıtlılığı
Bağ yaralanmaları
Diz eklemi ve ayak bileği yaralanmalarında iyileşmenin hızlandırılmasında
Kıkırdak sorunları (PRP uygulamasının kıkırdak kayıplarının iyileşme hızını arttırdığı oluşan iyileşme dokusunun kalitesinin arttığı deneylerle gösterilmiştir)
Diz eklemi kireçlenmesi,aşınması
Menisküs yaralanmalarının tamirinde

Tedaviden sonra enjeksiyon yapılan bölgede biraz ağrı olabilir; bir kaç gün devam edebilecek ağrılar doku onarımı ve iyileşme geliştikçe azalmaktadır. Tedaviden sonra birkaç gün ağır spor faaliyetlerinden kaçınmak gerekmektedir. Günlük faaliyetlerinize devam edebilirsiniz.

Cilt sağlığı ve saç dökülmesi için de kullanılıyor

PRP yi tek başına veya ozonlayarak kozmetik ve anti aging amaçlı da yüz, saçlı deri, boyun(dekolte bölgesi) eller ve cilt tonusunu kaybeden diğer vücut bölgelerinde uygulamaktayız. Cilde uygulanan PRP sonrası hücreler harekete geçer ve kollajen üretimi başlar; cilt canlılığı ve tonusu tekrar kazanılır. İlk uygulama sonrası ciltte sağlıklı bir parlaklık ve ışıltı görülür ancak tam etki yinelenen uygulamalarla 3 seansta elde edilir.

Ayrıca saç dökülmesini önlemek ve yüz gençleştirmek amacıyla tek başına PRP veya ozonla birlikte başarılı ikili olarak tedavide kullanılmaktadır.