Konyaspor Stadı’nda Batı Tribün hep boş değil mi?

Konyaspor’un forma satışı düşük.

Konyaspor ülkemiz dışında tanınırlığa sahip değil.

Tek bir proje ile yukarıda sıraladığım 3 konu için de kısa vadede ciddi bir çözüme ulaşmak mümkün.

Konyaspor yönetimi hiç dikkate almasa da; biz Konyaspor için üretmeye devam edelim.

Konya şehri her yıl Mevlana’yı ziyaret etmek için Japonya’dan gelen yüz binlerce turiste ev sahipliği yapmakta. Turist kafileleri tek bir dönemde değil, gruplar halinde yaz-kış yıl boyu devam eden ziyaretler gerçekleştiriyorlar ve Konyaspor 2 haftada bir evinde karşılaşma oynamakta..

Sizin de zihninizde bir ışık yandı değil mi?

Devam edelim.

Özellikle atmosferini göz önünde bulundurursanız çok etkileyici bir stadyumumuz var.

Bakmayın biz alışkınız, fakat diğer ülkelerden gelen insanlar için bu ateşli atmosfer oldukça etkileyici. 2 yıl kadar önce İspanyol bir dostum ülkesinden buraya birkaç günlüğüne ziyarete geldi. Kendisi Katalan ve sıkı bir Barcelona taraftarı. Her yıl kombinesini alıp Camp Nou’da maçlara giden bir arkadaş. Kendisini Konyaspor Stadı’na götürdüm. “Sizin stadınızın yerini tutmaz ama..” dedim. “Hayır, sessiz sedasız maç seyredilen Camp Nou’dan çok daha keyif verici burası. Etkileyici.” diye yanıtladı. 

Japonya’dan gelen insanlar için şüphesiz çok daha etkileyici olacak atmosfer. Ülkelerine döndükleri zaman Konya hakkında paylaşacakları ilgi çekici ögelerden biri olacak Konya’da seyrettikleri Konyaspor maçı.

Tur şirketlerinin Japonya ofislerine konu hakkında basılan tanıtım broşürlerin gönderilmesi projenin ilk ayağı. Konyaspor resmi web sitesi zaten hali hazırda oldukça kapsamlı ve başarılı. Maç tarihlerinin kolayca görülebilir olacağı İngilizce hatta Japonca içerik kolayca eklenebilir. Passolig başvuru işlemi maçtan birkaç saat öncesine kadar bile internet üzerinden yapılabiliyor, web sitemizde yer alacak kapsamlı bir yönerge ile insanların bu işlemi kendi kendilerine kolayca gerçekleştirebilmeleri sağlanabilir. Konya Store noktalarında bu konuda hizmet sunulabilir; hatta maça giriş yapacakları geçici biletler de Konya Store’larda kendilerine teslim edilebilir işi kolaylaştırmak için; yok mümkün değilse maçtan önce gişelerden teslim alınabiliyor zaten.

Gerçekleştirilmesi zor bir proje zannedilmesin diye adım adım açıklama gereği duydum. Görüldüğü üzere hiçbir zor tarafı yok. Üstelik getirisi de oldukça yüksek.

Hiç şüpheniz olmasın, bu proje ile birkaç yıl içerisinde Japonya’da ciddi bir Konyaspor sempatisi oluşacak. Gördüğü ilgi giderek artacak. Yurt dışında tanınırlık konusunda 2 yıl üst üste Uefa’da yer almak Konyaspor için ilk adım oldu, bu adım ile başka bir boyuta taşıyacağız. Dahası maçı seyreden insanlar mutlaka forma, eşofman takımı veya mont alacaklar; yani Konya Store’da da ciddi bir hareketliliğe sebep olacaklar. Her maç boş kalan Batı tribüne ise renk kazandırmış olacağız.

Şehir olarak sahip olduğumuz turizm potansiyelini değerlendirmekten maalesef yoksunuz.

Bari Konyaspor için bu imkândan faydalanalım.

Saygılarımla, 

#KonyasporGeliyorBak

Twitter: @samisertcakar

#KonyasporGeliyorBak

İLETİŞİM: [email protected]

Twitter: @samisertcakar