Bağışıklık sistemi vücudun direnci, hastalıklara karşı korunması ve vücut sistemlerinin sağlıklı çalışması için çok önemlidir. Bağışıklık sisteminin %80’e varan büyük bir kısmı bağırsaklarımızdan sağlanır ve bağırsaklarımızda bulunan yüzlerce türdeki bakteri sayesinde oluşturulur. Bu bakterilerin yapısında ve işlevinde ortaya çıkabilecek bozuklukların, depresyon, artrit, IBS ve kanser gibi bir çok hastalığa neden olduğuna ilişkin bilimsel veriler bulunmaktadır.

Vücut sağlığının devamlılığı için bağırsaklarımızdaki bakteri sayısının ve çeşitliliğinin korunması gerekir. Bunu sağlamak ve sürdürmek tükettiğimiz gıdalara ve yaşam şeklimizle doğrudan ilişkilidir.

İşlemden geçmiş paketli gıdalar, antibiyotik kullanımı, kimyasallara maruziyet bakterilere çok büyük zarar verirken, doğal lifli gıdaların, sebze meyve tüketiminin artırılması, bol su içmek ve günlük egzersiz bağırsak bakterilerimiz için destekleyicidir. 

Vücut direncini artırmak için veya sağlık sorunlarının iyileşme sürecinde destek olmak için, türü iyi değerlendirilmiş probiyotiklerin kullanımı da oldukça etkilidir.

Eczanelerde bulunan, yüksek kalite standartlarında üretilmiş probiyotikler tercih edilmelidir. Ürünlerin içinde bulunan bakteri türleri ile ilgili yeterince klinik araştırma yapılmış olduğundan ve kullanım alanına uygun bakteri türlerinin seçilmiş olduğundan emin olunmalıdır. Bağırsak sağlığınıza, varsa hastalığınızın sürecine ve yaşam şeklinize göre hangi probiyotiğin ne kadar süre kullanılacağı konusunda doktorunuz ve eczacınız sizi bilgilendirecektir.