Saadet Partisi Konya İl Teşkilatı’nın 25 Aralık Pazar günü yapacağı 4. Olağan Kongresi öncesinde basın toplantısı düzenleyen İl Başkan Yardımcısı Abdullah Altuntaş, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Ülkenin siyasi geçmişinde Milli Görüş’ün 42. yılını geride bıraktığını, büyük heyecan ve coşku ile çalışmaya devam ettiklerini belirten Abdullah Altuntaş, “Bu vesile ile Konya’dan dünyaya başlattığımız Milli Görüş hareketinin başlangıç noktası Konya’dan yeniden büyük Türkiye yolunda gerçekleştireceğimiz 4. Olağan İl Kongremizi pazar günü gerçekleştireceğiz. Kongreye tüm Konya halkını davet ediyoruz” diye konuştu.
Türkiye’nin durumuna bakıldığında ekonomik problemlerin yaşandığını, yoksulluk sınırının 3 bin 89 TL, açlık sınırın 980 TL olduğunu dile getiren Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Abdullah Altuntaş, “Vatandaşı açlık sınırının altında çalışmaya mahkum eden bir iktidarla karşı karşıyayız. Dış politikada, komşularla sıfır sorun politikası diye yola çıkan hükümet, şimdi ise bütün komşularla problemli hale geldi. Dün sınır kapısını kaldıralım diye şölen yapan, şimdi ise kapıların kapanmasını bırakın birbiriyle savaş noktasına gelmiş bir ülke konumundayız. Dün ne işi var NATO’nun Libya’da diyen hükümet, ertesi gün savaş gemilerini NATO’nun emrine gönderen yine aynı hükümettir” dedi.
Bütün bunların yanında Türkiye’de en büyük sorunun ahlaki çöküntü olduğunu dile getiren Abdullah Altuntaş, “Merhum Hocamızın ifade ettiği gibi ‘önce ahlak ve maneviyat’ söyleminin bugün ne kadar çok önemli olduğu ortaya çıkmıştır. Önceleri evleniyoruz, mutluyuz diyen bir toplum vardı. Şimdi boşanıyoruz, mutluyuz diyen bir toplum yapımız var. Öte yandan uyuşturucu yaşının 11’e kadar düştüğü bir günde son 10 yıldır Milli Eğitim Müfredatı’nın tek kelimesi dahi değiştirilmemiştir. Türkiye’nin geldiği bu nokta itibariyle ülkenin Milli Görüş’e ve Milli Görüş’ün 42 yıldır söylediği ve yaptığı icraatlara her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğu görülmüştür” ifadelerini kullandı. Altuntaş, Milli Görüş anlayışı ile yeni bir dünya ve yeniden büyük Türkiye yolunda dördüncü büyük olağan kongrelerini gerçekleştireceklerini bildirdi.
ALPER ERTAŞ
Editör: TE Bilişim