CHP Selçuklu İlçe Danışma kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Konferans salonunda yapılan toplantıya Konya Milletvekili Atilla Kart, Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, İl Başkanı Mevlüt Karpuz, CHP Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Yeniyol  ve partililer katıldı.

AKP FİLİSTİN'İ KULLANIYOR
İsrail'in Filistin'e saldırılarını kınamanın ötesinde lanetlediklerini belirten Kart, “Bölge ülkeleri otak bir tavır sergilemeli ve Birleşmiş Milletler nezdinde girişimlerde bulunmalı. Ancak hükümet bunların hiçbirini yapmıyor. Gidip Ortadoğu'da kaybettiği popüleritesini geri kazanmak için hamasi nutuklar atıyor. Sen ülkenin tüm savunma ihalelerini İsrail'e ver. Sonra da İsrail karşısında Filistin'i destekle. İktidarın Filistin siyaseti yalan üzerine kurulu. Bunu bir iç siyaset meselesi olarak kullanmaktan başka bir şey yapmıyor” ifadelerini kullandı.

AKP KISKANÇLIK İÇERİSİNDE
Uzun zamandır Suriye de tutuklu bulunan gazeteci Cüneyt Ünal'ın CHP heyeti tarafından kurtarılmasını da yorumlayan Kart, “Hepimiz gazeteci arkadaşımızın kurtarılmasından mutlu olduk. İnsan olan herkes mutlu olur zaten. Ancak mutsuz olanlar da var. AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik çıkmış 'manidar' diyor. Manidar olan ne? Sizin aylardır yapamadığınızı CHP'nin yapmış olması mı? Suriye'ye giden 4 kişilik gurubun 3 kişisi Hatay Milletvekili. Demekki Suriye'de akrabalık, dostluk bağları var ve bu bağlarını kullanarak gidip gazeteci arkadaşımızı kurtarmışlar. Nasıl bir yaklaşım bu böyle. Nasıl bir kıskançlık?” dedi.
Tunceli'de vatandaşların ırk ve inanç yönünden fişlendiğinin ortaya çıkması hakkında fikir bildiren Konya Milletvekili Atilla Kart, “2010 yılında çıkarılan Kamu Güvenliği Yasası gündemdeyken biz bu durumun ortaya çıkacağını söylemiştik. Yasa bütün istihbarati imkanları Emniyet Müdürlüğü'ne ve dolayısıyla içişleri Bakanlığı'na veriyordu. Sadece Tunceli değil bütün Türkiye fişleniyor. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin fişleme konusunda tecrübeli bir isim zaten. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeyken de bu tür fişleme çalışmalarını yapmıştır” ifadelerini kullandı.
HABER MERKEZİ 
Editör: TE Bilişim