AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisininhaftalık grup toplantısında, Hükümet'in Suriye ile ilgili politikalarınıanlattı.

Başbakan Erdoğan, "Türkiye ve dünyaya dar bir penceredenbakanların, gelişmeleri at gözlüğü ile takip edenlerin bizim dış politikamızıanlamasını, takdir etmesini elbette beklemiyoruz, Milletimiz bizi anlıyor,destekliyor" dedi.

İbretlik görüntüler ortaya çıktı

Başbakan Erdoğan, TBMM'de kabul edilen tezkere görüşmeleri sırasındatarihe not düşülmesi gereken ibretlik görüntülerin ortaya çıktığını belirterek,''Görüşmeler sırasında yaşanan tartışmaların siyasetin kırılma noktalarındanbiri olarak yerini aldığına inanıyorum'' ifadelerini kullandı.

MHP'nin ilkeli bir duruş sergilediğini belirten Erdoğan, MHP ve GenelBaşkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkür ederek, ''Uluslararası kuruluşlar, devletlerattığımız adımı destekliyor ama Türkiye'nin Anamuhalefet partisi karşımızadikiliyor'' dedi.

Sokak ağzıyla konuşuyorlar

Erdoğan, CHP'nin tezkere konusundaki tutumuna ilişkin, ''Sokak ağzıylakonuşuyorlar. Siz ABD'nin karşısında el pençe divan duran adamlarsınız''ifadesini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ya siz ABD'nin karşısında el pençe divan duran adamlarsınız. Bizsizin cemaziyel evvelinizi biliyoruz. ABD'nin Başkanı affedersiniz, trabzanınüzerinde otururken, sizin takdir ettiğiniz, arkasından gittiğiniz liderler deel pençe divan duruyordu. Biz böyle bir tabloyu yaşamadık."

Kanımız, canımız müsaade etmez

Başbakan Erdoğan, Suriye'den Türkiye'ye düşen top mermilerine ilişkin,''5 canımız gitti. Biz şimdi buna da sessiz mi kalacaktık ey Kılıçdaroğlu?Senin kanın, canın buna müsaade edebilir ama bizim canımız, kanımız bunamüsaade etmez. 'Efendim bu tezkereyle dünyaya savaş açabilirmişiz.' O işinperde arkası. Açılır, açılmaz. Onu yeri zamanı geldiğinde konuşuruz'' şeklindekonuştu.

Suriye halkıyla kol kolayız

"Dün Suriye halkıyla kol kolaydık, bugün de kol kolayız"diyen Başbakan Erdoğan, "Bunu niye söylemiyorsunuz. Dün kol kola olduğumuzbize ihanet ediyorsa, bugün onu bırakırız. Esed bitmişti. Şu an koltukdeğnekleriyle ayakta duruyor. O koltuk değneklerin markasını siz biliyorsunuz.Onlar düştüğünde Esed de düşecektir." dedi.

Terörist için ağlamayız

Türkiye'nin terörün sonuçlandırılması için tam bir kararlılık içindeolduğunu belirten Erdoğan, ''Biz evlatlarımızı katleden ve bu mücadeleesnasında ölen terörist için ağlamadık, ağlamayız. Bunu da çok açık netsöylüyoruz. Bu bizim hem insani hem vicdani görevimizdir. Bunu böyle bilmeyemecburuz. Analarımızın gözyaşına kimsenin gözyaşı eklemesini kabul etmeyiz''dedi.

8. Orta Vadeli Program

Konuşmasının son bölümünde ekonomiye de değinen Erdoğan, dün açıklanan8. Orta Vadeli Program'a ilişkin, ''Bu programın temel felsefesi küresel ekonomikşartlara karşı ekonomimizin direncinin korunması, bununla birlikte bizi 2023hedeflerine taşıyacak politikalardan feragat edilmemesidir..Türkiye'yi birdestekleyeceğiz ama pir destekleyeceğiz" şeklinde konuştu.

AA


Editör: TE Bilişim