Ünal, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.  "Afrin'e bir operasyon başlaması söz konusu mu?" sorusunu da yanıtlayan Ünal, Türkiye'nin sınır güvenliğinin bir beka sorununa dönüşmemesi gerektiğini belirterek, Türkiye'nin böyle bir tehdit karşısında gerekli adımları atmaktan çekinmeyeceğini vurguladı. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçim barajı ile açıklaması ve CHP yetkililerinin bu konudaki değerlendirmelerinin hatırlatılması üzerine ise Mahir Ünal, şunları söyledi:

"Bunların tartışılması, bunların konuşulması güzel. Biz tam da bunu istiyoruz. Biz, siyasetin bu meseleleri tartışarak, konuşarak, görüşerek, istişare ederek bir karara varması gerektiğini başından itibaren söylüyoruz. 2012'de bu konuyu tartışmaya açan da AK Parti'dir. Şimdi cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine giderken, uyum yasalarına dönük çalışmalar çerçevesinde tabii ki bütün bunlar konuşulacak, tartışılacak. Muhalefetin bu konularda açıklama yapmasını biz son derece olumlu buluyoruz. Bu tartışmaların sonucunda da bir karar oluşacak. Bu kararı da yasalaştıracağız."  Mahir Ünal, "Bu konuda çalışmaya başladınız mı?" sorusu üzerine, "Uyum yasaları üzerinde, Seçim İşleri Başkanımız Sayın Ahmet Sorgun'un başkanlığında bir komisyon çalışıyor. Bu çalışmalarımızı tamamladıktan sonra Genel Başkanımıza bu çalışmalar sunulacak. Sonra da AK Parti bu konulardaki yaklaşımlarını, bu konudaki pozisyonunu kamuoyuyla paylaşacak. Siyasi partiler pozisyonlarını belirledikten sonra da bu konuyu karşılıklı olarak tartışacaklar" yanıtını verdi. Ünal, bir soru üzerine, bu konudaki çalışmalarını yıl sonuna kadar tamamlamayı planladıklarını bildirdi. 

AA 

Editör: TE Bilişim