Eski Başkan Mustafa Kamalak ve yeni Genel Başkan Temel Karamollaoğlu, salona el ele geldi

Milli Görüş hareketinin temsilcisi olan Saadet Partisi'nin 6. Olağan Kongresi Ankara Atatürk Spor Salonuna gerçekleşti. Kongerenin yapıldığı salona çok sayıda partili katıldı. Genel Başkan Prof. Dr. Mustafa Kamalak aday olmadı ve yeni genel başkan Temel Karamollaoğlu olarak belirlendi.  Kongre salonuna mevcut genel başkan Prof. Dr. Mustafa Kamalak ve genel başkan adayı Temel Karamollaoğlu el ele birlikte gelirken salonda büyük bir heyecan yaşandı. Divan Başkanlığına Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın seçildi. Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar da divan üyeliği yaptı. Genel kurulda konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "20 yıldır Sivas'tan beri tanıdığım kıymetli genel başkanımız Prof. Dr. Mustafa Kamalak beye teşekkür ediyorum. Bu kongreyi sadece ülkemizde yaşayan insanlar değil Gazze'deki, Keşmir'deki, Suriye'deki, Irak'taki insanlar da takip ediyor.  Erbakan hocamızın bundan 40 küsur yıl önce yakmış olduğu meşalenin ışığında yürümeye devam ediyoruz. 1980 yılında bir ihtilal oldu. İlk defa bir ihtilal muhalefete karşı yapıldı. O zaman biz anarşi olaylarına hiç karışmadık. Bizim Konya'daki çıkışlarımızı ihtilal gerekçesi olarak ortaya koydu. Ne zamana iktidara gelsek büyük adımlar attık. Geçmişimizi mutlaka hatırlamamız gerekiyoruz. En son karşılaştığımız darbelerden biri olan 28 Şubat da bir kalkışmaydı. Düzmece gazete küpürleriyle iktidardaki partiye dava açtı. O zaman hakim geçinen şahıslar da bunları delil göstererek, partimizi kapattılar ve hocamıza siyaseti yasakladılar. Elhamdulillah önümüzü kesemediler. Biz bugün de varız, yarın da var olacağız" dedi.

Milli Görüş harekatının engellemelere rağmen dimdik ayakta durduğunu kaydeden Karamollaoğlu, "Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız adil düzeni ortaya koydu. Bunun başarıya ulaşmaması için ellerinden geleni yaptılar. Erbakan Hocamız 1969 yılında kolları sıvadı ve siyasi hayata Milli Görüş'ü dahil etti. Milli kelimesini bugüne kadar doğru kullanan tek kişi Necmettin Erbakan'dır. Millilik sadece kavmiyetçilik değildir. Erbakan Hocamız bize hedefler gösterdi.  4 kere partiniz kapatılacak, aranıza fitneler sokulacak partiniz bölünecek. Bütün bunlara rağmen biz varız diyeceksiniz. Erbakan hocamızın dediği gibi biz ve diğerleri var. Üzülürek söylüyorum diğerlerinin içerisinde bizden giden kardeşlerimiz de var. Cenab-ı Hakk'ın rızasını kazanmayı bütün dünya menfaatlerinden önde tutarız. Hiçbirşeyi sadece dünya menfaatleri için yapmayız. Mazlumların yanında olduğumuzu, ihtiyaç sahiplerinin yanında olduğumuzu dünyaya ilan ediyoruz. Rahmetli hocamızın ortaya koyduğu hedef adil bir dünyanın bir kurulmasıydı. Batılılar, Doğulular adil bir dünyanın kurulmasını rakamlarla saplanıyorlar. Hak hakim kılınmadan adalet tesis edilemez. Hakkın tesisi fedakarlık gerektirir. Onun için ki; 4 kere partimiz kapatılmasına rağmen dimdik ayaktayız. Biz geçmişizi hatırlayamazsak adaleti tesis edemeyiz. Osmanlı hükümdarları bile mazlumun hakkını alacaklarını bildiklerini için zulmekten kaçınmıştır" diye konuştu.

YAPILANLARI UNUTMAYACAĞIZ

Türkiye'nin yerinin İslam Birliği olduğuna dikkat çeken Karamollaoğlu, şunları söyledi: "Son 120 seneyi hiçbir zaman unutmamız gerekiyor. 120 yıl önce Batıl Siyonizm adı altında dünya siyaset sahnesine çıktı. Planlar yaptı. Ülkeleri esir aldı. Birinci Cihan Harbi, ardından İkinci Cihan Harbi çıktı. Amerika, Rusya ve Batılı ülkeler bir araya gelerek, bugünki dünya temelini attılar. NATO'yu, Dünya Bankası'nı kurdular. Dünyaya adil bir düzen mi getirmek için mi bunları yaptılar? Hayır Siyonizmin emellerini yerine getirmek için bu kurumları kurdular.   Biz İslam Birliği diyoruz. Siz bunlara güvenerek nasıl yola çıkarsınız diyorlar? İki şık veriyorlar. Ya AB ve ABD, ya da Çin ve Rusya. Üçüncü bir şık yok. Biz AB'nin bir parçası olamayız. AB, Hıristiyan ve Yahudi gelenekleri üzerine kurulmuş bir medeniyettir. Siz inancınızı değiştirmeden ahlaki kurallarınızı bize göre değiştermeden bizimle olamazsınız diyorlar. Avrupa bizimle olamaz, biz de Avrupa ile birlikte olamayız. AB uğruna attığımız adımlar aileyi çökertiyor. Aile mefhumu Avrupa'da, Amerika'da da çökertiliyor. Ruhun gıdası ahlaki ve manevi değerlere bağlılıktır. Maddi sahadada en ciddi adımları atmak zorundasınız. Siz karşınızdaki kadar güçlenmediğiniz sürece hiçbir zaman galip gelemezsiniz. 

İLK DEFA MUHALEFETE DARBE YAPILDI

Milli Görüş harekatının 1974'te iktidara geldiği zaman ülke için önemli adımlar attığını kaydeden Karamollaoğlu, "İktidara geldiğimiz zaman ilk attığımız iki adım. TÜSAŞ'in kurulmasıydı. 40 küsur senedir var. Biz iktidardan uzaklaştık. TÜSAŞ'ın benzini kestiler. Diğeri ise Faizsiz kalkınma bankasının kurulmasıydı. 2 sene içerisinde 250 sanayi tesisinin temelini attı. 70 tanesi hizmete açıldı. Bunu görünler hemen seçime gitti. Güneş Motel formülüyle çoğunluğumuzu kaybettik. Meclis o 22 milletvekilinin istikametiyle yönlendirildi.  1980 yılında dünya tarihinde ilk defa bir ihtilal iktidara karşı değil muhalefete karşı yapıldı.  1994 yılında 29 belediyeyi kazandık. 1995 yılında Türkiye'nin en büyük partisi olduk ve iktidara geldik. Bunu hazmedemediler. Memura zam verdik. Bir kısım insanlar borçları ödeyemeyecekler dedi ama Erbakan hocamız denk bütçe yaptı. Onlar medyayı etkiledi, sivil toplumu ve askeriyeyi etkiledi. Bu yüzden Refah-Yol hükümeti iktidardan uzaklaştı. D-8'ler dünya hegomanyasına meydan okumaydı. Türkiye'nin güçlenmesini sağlayacak sanayi hamlesini ortaya koyduk" ifadelerini kullandı.

EKONOMİDE OBEZ BİR BÜYÜME VAR

Türkiye'deki ekonomik büyümeyi obezite hastalığına benzeten Karamollaoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Türkiye şu an hükümet yetkililerine göre ekonomik yönden büyüyor. Türkiye şu an obezite hastalığı yaşıyor. Ekonomimiz obezite hastalığına tutuldu. Şişiyoruz ama tutunamıyoruz. Rakamların büyümesi Türkiye'nin güçlenmesi anlamına gelmiyor.  Bir F-35 uçağı 98 milyon dolar. Elin gavurundan aldığımız uçakla mı ülkemizi koruyacağız? IMF'ye borcumuz kalmadı diyorlar. Şu anda Türkiye'de kalkınıyoruz diye tüp geçitler, köprüler yapılıyor. Bunlar güzel şeyler fakat. Bunları kendi iş makinalarımızla yapmalıyız. O yolların üzerinde geçen arabaları kendimiz üretmeliyiz. Yapılan hava alanlarına hangi uçaklar inecek. Kendi yaptığımız uçaklar mı inecek? Adamlar 10 milyar dolarlık uçak alacağız diye bayram ediyorlar. Ehil olan insanlar hükümetin açıkladığı bütçelere bir baksınlar. Felaket tellalliği yapmak istemeyiz. Biz bunu iktidarda bulunan arkadaşları tenkit atmak için yapmıyoruz. Ders alsınlar, adımlarını ona göre atsınlar diye söylüyoruz. "

BU DÜZEN DEĞİŞECEK

Milli Görüşçüler zulme ve zalim dünya düzenine karşı mücadale edeceklerini belirten Karamollaoğlu, "Biz ABD ile Rusya ile dünyada barışı kuramayız. İslam İşbirliği Örgütü'nü ayağa kaldıracağız. Mazlum olan her ülkeyi kanatlarımız altına alacağız. Zalim dünya düzeni ile mücadele edeceğiz. Bizim ideallerimiz büyük. Bizim ideallerimizi başkalarının aklı almaz. Biz zulme karşıyız. 15 Temmuz'dan herkes bu gerçekleri gören bir kişi vardı o da Erbakan'dı diyor. Son zamanlarda atılan adımlara bakın. Suriye'ye gittik Esadcı olduk. D-8'lerin 6 prensibi vardı. Savaş değil barış. Çatışma diyalog. Eğer biz Suriye'de diyaloğu tercih etsek yüzbinlerce insan ölürmüydü, 7-8 milyon insan ülkesini terkeder miydi? Halep gibi bir şehir yok olur muydu? Bu kadar insanın hakkını nasıl ödeyeceğiz. İsrail ile yapılan anlaşmayı içimize sindiremiyoruz. Ortadoğu'da yaşanan olayların temelinde İsrail vardır. İsrail'in karşısında ayakta durabilecek tek güç Türkiye'dir" ifadelerini kullandı.

ALNIMIZIN AKIYLA ÇALIŞTIK

Genel kurulda konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, "Hem bölgemiz hem de tüm insanlık bugün son derece kritik bir dönemden geçmektedir. 81 ilin 971 ilçenin tamamında olağanüstü hal uygulanıyor. Her gün şehit üstüne şehitler geliyor. Ne oldu bize? Bu şehitler nereden geliyor? Dün Çanakkale'de vücudunu birbirine siper eden dedenin torunları bugün birbirine kurşun sıkıyor. Esad'ı makamında uyardığımız için bizi Esadcı ilan ettiler. Kardeş kanını durdurmak için ölüm belgemizi imzalayarak Şırnak'a gittiğimiz için bizi PKK'lı ilan ettiler. AB'yi son derece mantıklı ve makul görenler biz hayır İslam Birliği için mücadele etmemiz lazım dediğimiz için bizi hayalcilikle suçladılar. İran'a gittiğimiz için bizi Şia ilan ettiler. İsrail'le işbirliği yapan ortaklık yapan zihniyete sormak istiyorum İran Şii de İsrail Sunni mi? İran Şii de 59 yıldır kapısında beklediğimiz AB Sunni mi? Stratejik ortak dediğimiz kapısını aşındırğımız ABD Sunni midir? Beni kitap ve sünnet üzerine eleştirin. Yüreğinde insanlıktan nasibi olan insanlık sahibi beni hukuk ve adalet üzerine eleştirin. Şu 5 yıl içerisinde Saddamcı, Esadcı, Kaddafici olduk. Ama çok şükür yetimin hakkına el uzatan olmadık" dedi.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU KİMDİR?

1941 yılında Kahramanmaraş'ta doğdu. Üzeyir Bey ile Münire Hanım'ın evladı. Manchester Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi.  Aynı üniversitede yüksek lisans yaptı. Tekstil Yüksek Mühendisi oldu. DPT'de uzman olarak çalıştı. Sanayi Bakanlığı Teşvik ve Uygulama Genel Müdürü oldu. Müsteşar muavini, serbest müşavir ve özel sektör yöneticiliği yaptı. Sivas Belediye Başkanı seçildi. V ve XX nci dönem Sivas Milletvekili. İngilizce biliyor. Evli ve 5 çocuk babasıdır.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

Genel İdare Kurulu 

  • Abdullah Sevim
  • Adnan Simit
  • Ahmet Bölükbaş
  • Ahmet Yüzbaşıoğlu
  • Ali İhsan Gündoğdu
  • Arslan Ateş
  • Atik Ağdağ
  • Bahattin Elçi
  • Bayram Sakartepe
  • Bekir Demirkaya
  • Bilal Hazırbulan
  • Birol Aydın
  • Bülent Kaya
  • Celal Asıltürk
  • Cevat Gencay
  • Duran Soyuğur
  • Ekrem Şama
  • Ergün Kaya
  • Fatih Aydın
  • Fethullah Erbaş
  • Feti Görür
  • Galip Akın
  • Hasan Bitmez
  • Hasan Hüseyin Öz
  • Hasan Uzun
  • Hasan Yaşar
  • Hüseyin Hacıabdullahoğlu
  • Hüseyin Oruç
  • İbrahim Nedim Titiz
  • İlyas Tongüç
  • İsmail Hakkı Akkiraz
  • İsmet Aksoy
  • İsrafil Bayrakçı
  • Prof Dr. İzzet Özgenç
  • Prof. Dr. Latif Öztek
  • Lütfi Yalman
  • Mustafa Niyazi Yanmaz
  • Mehmet Karaman
  • Prof. Dr. Mehemet Şekerci
  • Meral Gerçek
  • Mesut Doğan
  • Mesut Dağ
  • Muhammet Polat
  • Muhittin Hamdi Yıldırım
  • Mustafa Balta 
  • Mustafa Geçer
  • Mustafa iriş
  • Mustafa Kaya
  • Mustafa Köylü
  • Mustafa Kurdaş
  • Mustafa Özkafa
  • Mustafa Yılmaz
  • Necati Eroğlu
  • Necmettin Çalışkan
  • Nevin Gökçe
  • Osman Akgün
  • Ömer Faruk Yazıcı
  • Reyyan Şengün
  • Sadrettin Karaduman
  • Salih Turhan
  • Samet Sami Temel
  • Selim Sait Terzioğlu
  • Selman Esmerer
  • Sezai İncesu
  • Sinan Ejderoğlu
  • Süleyman Tekbaş
  • Şaban Şahin
  • Şerafettin Kılıç
  • Tacettin Çetinkaya
  • Temel Akdağoğlu
  • Prof. Dr. Tuncay Özgönen
  • Yakup Budak
  • Yaşar Canbay
  • Prof. Dr. Yılmaz Altun
  • Yılmaz Bayat

Yьksek Disiplin Kurulu Asil Ьyeler

  • Abdullah Arslan
  • Dursun Ali Düzenli
  • Haşim Özçelik
  • Lütfi Kibirlioğlu
  • Mehmet Bingöl
  • Mehmet Ziyattin Tokar
  • Mustafa Hasan Öz
  • Nizamettin Aydın
  • Süleyman Canan
  • Süleyman Çalışkan
  • Yaşar Gürkan

 

 

Editör: TE Bilişim