Saadet Partisi (SP) Konya İl Başkanlığı tarafından ‘Sevgi Yürüyüşü’ düzenlendi. İkindi Namazı sonrası sultan Selim Camii önünde toplanan yüzlerce Saadet Partili, basın açıklamasının ardından çarşı esnafını ziyaret etti. Yürüyüşe Saadet Partisi Konya İl Başkanı Mehmet Şen, Konya Milletvekili adayları Mustafa Derbentli, Necati Eroğlu, Ali Mücevher, Şuayip Koçak, İsmail Aydilek, Mahmut Sami Büyükyılmaz, Hüseyin Akkaya, Ahmet Gönç, Hatice Gerçeker, Hasan Hüseyin Uyar, Ahmet Nebi Yöney, Rauf Büyük Termiyeci ile yüzlerce partili katıldı.
Yürüyüş boyunca güzergah üzerindeki yüzlerce esnafı ziyaret eden Saadet Partisi’nin seçim broşürlerini dağıtan partililer, 12 Haziran’da Milli Görüş için destek istedi. Esnaflar tarafından güler yüzlü karşılanan Saadet Partililer, Yeniden Büyük Türkiye’yi ve Adil Düzende Paylaşımı kurmak için 12 Haziran’da Saadet Partisinin mecliste yerini alacağını kaydetti.
Sultan Selim Camii önünde açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Konya İl Başkanı Mehmet Şen, 12 Haziran’ın bir karar anı olduğunu belirterek, 80 milyonluk güçlü bir Türkiye’nin bu kadar aciz bir durumda olmaması gerektiğinin altını çizdi. Türkiye’nin dünya siyasetine yol vermesi gerektiğine dikkat çeken Şen, şunları kaydetti: “Artık bu millet oyalamalarla uyutulamaz. Oyalama değil köklü icraatlar yapılması gerekiyor. emeklinin çilesi yüzde 3’lük zamlarla çözülemez. Çiftçi borç altında, girdi maliyetleri altında tarım yapamaz durama geldi. İnsanlarımızın hayat standartları giderek düşüyor. Sosyal düzen bozulmak üzere. Onun için 12 Haziran bir karar anıdır. İnşallah 12 Haziran’da milletimiz yeniden Milli Görüş kadrolarını Meclis’e taşıyacak ve Türkiye hak ettiği düzene kavuşmuş olacaktır” dedi. Bu anlamda Sevgi Yürüyüşü kapsamında Konya esnafını ziyaret ederek Milli Görüş’ün önemini bir kez daha anlatacaklarını aktaran Şen, Konya’nın şu anda Saadet’in iktidara gelmesini istediğini dile getirdi. Saadet iktidarında üretimimin esas alınacağını ve tüm kesimlere yüzde 50 zam verileceğini anlatan Mehmet şen, “İnsan haklarına saygı, başörtüsü ve inanç özgürlüğü her alanda sağlanacak. Ülke genelinde ağır sanayi hamlesi tekrar başlayacak. Önce ahlak ve maneviyat belirlenecek. Din eğitiminde yaş sınırı kalkacak. AB’ye değil İslam birliğine liderlik yapacağız, D-8’i tekrar canlandıracağız. Tüm bunları gerçekleştirmek için 12 Haziran’da milletimizden Milli Görüş’e oy vermesini istiyoruz” diye konuştu.
Açıklamanın ardından toplanan yüzlerce partili ellerinde Saadet Partisi bayraklarıyla birlikte esnafı ziyaret etti, 10 Haziran’da Hükümet Alanı’nda gerçekleşecek Büyük Türkiye Mitingine esnafı davet etti.
HASAN AYHAN
Editör: TE Bilişim