CHP Genel tarafından tüm Türkiye genelinde eş zamanlı yapılan basın açıklamasıyla Konya’da CHP Konya il başkanlığı tarafından Gedavet Parkında yapılan ‘OHAL Değil, Demokrasi İstiyoruz’ konulu bir basın açıklaması yapılarak, 1 saat süren oturma eylemiyle OHAL’in kaldırılması istendi. Gedavet Parkı'nda yapılan eyleme CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kollarıyla birlikte partililer ile sendika temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, "OHAL Değil, Demokrasi istiyoruz" diyerek, şu iddialarda bulundu: “OHAL nedir derseniz? OHAL ülkemiz genelinde her alanda ve her meslek üzerine iktidarın hoşuna gitmeyenler üzerinde uygulanan bir baskıdır. İktidar OHAL’i İlan ederken 1,5 ay bile sürmeyecek dedikleri, milleti etkilemeyecek dedikleri OHAL bardağı çoktan taşırmıştır. Sabır testisi kırılmış, toplumun büyük çoğunluğu OHAL rejimine artık yeter demeye başlamıştır. Bugün iktidar partisi ve yeni ortakları Türkiye'yi uçuruma adım adım yaklaştıran OHAL'i bir kez daha uzatmanın peşindedir. Postallı darbelerle mücadele etme vaadiyle gelenler, gelinen noktada takım elbiseli darbeciler haline gelmiştir. Bizim talebimiz kesindir; Halkın iradesine karşı işlenen bir suç haline gelen OHAL rejimine DERHAL son verilmelidir. Hukukun askıya alındığı, parlamentonun yok sayıldığı, milli iradenin tanınmadığı, milletvekillerinin rehin alındığı faşizm düzeni ortadan kalkmalıdır. Sendikalar, meslek odaları ve birlikleri ile sivil toplum örgütlerine yönelik iktidar gücü ile uygulanan sindirme politikaları son bulmalıdır. Sivil darbe ile tek koltukta birleştirilen yasama, yürütme ve yargı erkleri, yeniden, çağdaş demokrasilerde olduğu gibi kendi koltuklarına geçmelidir” dedi.

OHAL, PARTİLERİ DEĞİL, BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZI İLGİLENDİRİYOR

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt da,  OHAL’in sadece siyasi partilerin değil, tüm vatandaşları ilgilendirilen ve vatandaşlar tarafından uygulanmasında vazgeçilmesi istenilen bir uygulama olduğunu ileri sürerek, “Bu bir parti toplantısı değil, bütün vatandaşlarımızın ortak talebi olan OHAL uygulanmasının kaldırılması talebinin dile getirilmesiyle ilgili bir toplantıdır. OHAL rejiminin baskılarına boyun eğmek zorunda değiliz.  Zaten doğru bir rejimde değildir. 20 aydır ülkenin her yerinde OHAL var. Ilgın şeker fabrikası satılıyor. OHAL’den dolayı vatandaşlarımız sesini çıkaramıyor. Halkın sesi ve satılmaması noktasındaki talebi yok sayılıyor. 2 gün gece Suriye’ye saldıran ABD ve Fransızları destekleyen bu ülkenin yöneticilerini ülkemize sahip çıkmaya ve yanlışlarından vazgeçmeye çağırıyoruz.  Bu saldırıya alkış tutanlar bu ülkenin insanı olamaz. Bu yanlıştan geri dönsünler. Ülkemizde OHAL biran önce bitirilmelidir.  Ama yeniden TBMM’sine OHAL’i getirdiler. İyi bir şey değildir. Bu sorun 80 milyon insanımızın bekası sorunudur. İktidar OHAL’i kaldırarak, demokrasiyi iyileştirmelidir. Ülkemizi OHAL’den kurtarmalıdır” şeklinde konuştu.  Konuşmaların ardından 1 saatlik oturma eylemi gerçekleştirildi. 

EMİNE ÖZDEMİR  

Editör: TE Bilişim