AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, Büyükşehir Yasası ile ilgili muhalefetin tutumunu eleştirerek, “Muhalefet partilerinin belediye başkanları Büyükşehir Yasasını desteklerken, yöneticiler yasaya karşı çıkmıştır” dedi

AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi kamuoyunun gündeminde olan Büyükşehir Yasası  ve sağlık politikalarıyla ilgili AK Parti İl Binasında basın toplantısı düzenledi. Büyükşehir kanunun hükümetin refomlarının arasında olduğunu ifade eden Harun Tüfekçi, bu yasayla 16 olan Büyükşehir sayısının bu düzenlemeyle 29'a çıkarıldığını söyledi. Bu düzenlemeyle İl Özel İdareleri'nin kaldırılarak hizmetin tek elden yürütülmesinin önünün açılacağını belirten Tüfekçi, “Büyükşehir Belediyelerinin sınırı il hududu, İlçe Belediye sınırı da ilçe sınırı olacak olup, bu şekliyle demokratik katılımın köylere kadar yayılması sağlanacaktır” dedi.
HİZMETLER TEK ELDEN YÖNETİLECEK
Büyükşehirlerin yetkilerinin artırılacağını, imar uygulamalarında bütünlüğün olacağını vurgulayan Tüfekçi, “Ulaşım, alt yapı, kanalizasyon, itfaiye gibi hizmetler tek elden yürütülecektir. Büyükşehir Belediyelerinin gelirleri ciddi oranda artacaktır. Büyükşehir hududunda bulunan belde ve köylerin tamamı mahalle olacak olup hizmetlerin dengeli dağılımı sağlanacaktır. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri tarım ve hayvancılığı desteklemek amacı ile her türlü faaliyet ve hizmette bulunabilecektir ” ifadelerini kullandı. Bugüne kadar hiçbir iktidarın akletmediği, hayalini bile kuramadığı önemli reformlara imza attıklarını belirterek, şöyle devam etti: “Günlük siyaset üretmekten bile aciz olanların on yılları, yüzyılları planlaması beklenemez. Maalesef, muhalefetin içerisine düştüğü durum tam da bunu anlatmaktadır. Kendi belediye başkanlarının bile Büyükşehir Belediyesi uygulamasının iyi olacağını ifade etmesine rağmen muhalefet partileri tabanlarını bile dinlemeyerek 'Karşıyız' tavrı içinde olmaları gözden kaçmamaktadır.”
NUMUNE HASTANESİ'NDE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Yeni yapılacak olan Numune Hastanesi'nin çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Harun Tüfekçi, “Sağlık Bakanlığı'nın bölge tabanlı sağlık yatırım planlamaları kapsamında Konya’da sağlık hizmetlerinin nitelikli ve modern ortamlarda sunumunu sağlamak amacıyla Konya Numune Hastanesi ve Dr. Faruk Sükan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin bulunduğu arsa üzerine yeni 500 yataklı genel hastane yapılarak hizmet vermesi planlanmıştır. Bazı bölümler Beyhekim Sağlık alanında bulunan Onkoloji Hastanesi binasına taşınmıştır. Karşılaşılabilecek olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla Numune Hastanesi poliklinik ve laboratuar hizmetleri prefabrik alanda ve Hekimevinde devam etmektedir. Hekimevinde akşam ‘saat 22:00 ’ye kadar poliklinik hizmeti vermeye başlanmıştır” diye konuştu. Taşınan acil servisin yerine A tipi 112 Acil Yardım İstasyonun kurulduğunu ifade eden Harun Tüfekçi, yine bu bölgede hizmet veren diğer 112 İstasyonlarının personel ve araç bakımından desteklenerek gerekli tedbirlerin alındığını söyledi. Tüfekçi, Eğitim Araştırma Hastanesindeki  yüzde 20’lik acil hasta artışının hastaneye verilen personel desteğiyle giderildiğini de ifade etti.
KONYA'YA İKİNCİ ÇEVRE YOLU YAPILACAK
Konya'ya ikinci bir çevre yolunun yapılacağına da değinen Tüfekçi, “Büyükşehir tarafından 2020 Nazım İmar Planına alınan Konya 2. Çevre yolunun projesi Karayolları Bölge Müdürlüğümüzce 2007 yılında 129 kilometre olarak bitirilmiştir. Çevre Yolu için Revize Proje yapımı planlanmış olup, projenin 2013 yılında tamamlanması planlanmaktadır. Buna göre yolun uzunluğu 114 kilometre olarak öngörülmektedir. Bu yolun yapılması ile Konya ilinin devlet yolu çıkışlarının tamamı birbirine bağlanmış olacaktır. Proje güzergâhı 11 Mayıs 2010 tarihinde Karayolları yol ağına alınmıştır. Revize proje çalışmalarının tamamlanmasını müteakiben yolun yatırım programına alınması halinde kamulaştırma ve yapım çalışmalarına geçilebilecektir” diye konuştu.
Tüfekçi ayrıca, “2002 yılından önce Konya'da 159 kilometrelik duble yol var iken; şu anda 865 kilometre duble vardır. Bu rakamlarda göstermektedir ki; 2002-2012 yılları arasında toplam 706 kilometrelik duble yol yapılmıştır. 209 kilometrelik duble yol yapılması daha planlanmaktadır” açıklamasında bulundu.
HABER MERKEZİ
Editör: TE Bilişim