Konya Hükümet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefete yüklenirken, ‘CHP’ye oy verin çağrısında bulunan The Economist Dergisi’ni de eleştirdi. Başbakan Erdoğan, partisi tarafından Konya Hükümet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sert sözlerle yüklendi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İngiliz The Economist dergisinde yer alan "CHP'ye oy verin" çağrısına sert tepki gösterdi. Başbakan Erdoğan, aynı derginin, AK Parti için oy verilmesi çağrısında bulunmuş olması halinde de buna karşı çıkacaklarını söyledi. Erdoğan, konuşmasının başında, “Konya, Selçuklu'dan aldığı mertliği ilim ve irfanı hiç bir zaman terk etmedi. Konya, alimleriyle kumandanlarıyla olduğu kadar şehitleriyle örnek oldu. Bize örnek olduğu için Konya'ya minnet borçluyuz. Konya'ya hizmeti ibadet sayıyoruz. Yüksek hızlı tren hattını tamamladık. Yolcu taşımaya hazır hale geldi. 300 km'ye ulaştığında 1 saat 15 dakikaya inecek. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Hizmet aşkını tohuma dönüştürüp bu topraklara ekmek için yola çıktık. Biz bu yola sizinle çıktık. Konya'yla bu yola çıktık” dedi. 
TÜRKİYE’YE FRANSIZSINIZ
Erdoğan, The Economist’in ‘Oyunuzu doğrudan CHP’ye verin” şeklindeki yazısını eleştirdi. Erdoğan, şöyle dedi:“Uluslararası bir dergi, adını da açıklayayım, ‘The Economist’. "Oyunuzu doğrudan doğruya CHP'ye verin" diyor. Bu nasıl bir pervasızlık. Açıkça AK Parti'ye oy verin dese buna da karşı çıkardık. Bu derginin CHP'ye destek vermesi, nasıl bir proje olduğunu ortaya koyuyor. Neymiş, CHP demokrasinin teminatıymış. Bunlar sadece Türkiye'ye değil, CHP'ye de Fransızlar. Eğer CHP'yi biraz tanısınlar, demokrasi ile CHP'nin yanyana gelmediğini, gelemeyeceğini bilirlerdi. Ey The Economist sen bu ülkeye çok Fransızsın.”
‘KILIÇDAROĞLU ÇETELERİN PROJESİ’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, sadece Türkiye’deki çetelerin değil, uluslararası çetelerin bir projesi olduğunu ileri sürdü. Erdoğan, CHP Genel Başkanı’nın arkasında kimlerin olduğunu görmek için herkese çağrıda bulundu.
Hükümet meydanında, kendisini dinleyen binlerce kişiye seslenen Başbakan Erdoğan, ana muhalefet partisine yönelik eleştirilerini burada da sürdürdü. The Economist’in CHP’yi desteklemesinin arkasında başka hesapların olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘Sanal Genel Başkan’ nitelemesinde bulundu. Erdoğan, şöyle konuştu:
“Ne diyor CHP’nin sanal genel başkanı?‘ Biz olsaydık Mavi Marmara’nın yola çıkmasına izin vermezdik. Ne diyor CHP’nin proje genel başkanı, ‘Biz olsaydık İsrail ile ilişkilerin bozulmasına izin vermezdik’. Biz sizin dönemlerinizi biliriz. Biz CHP dönemlerindeki politikayı biliriz. Biz CHP’de monşerlerin çizdiği dış politikanın ne olduğunu çok iyi biliriz. İnönü CHP’sinin İsrail’i ilk tanıyan hükümetlerden biri olduğunu çok iyi biliriz. Belli ki CHP genel başkanının İsrail’e verdiği selam karşılığını bulmuş. Uluslararası bir yayın organının bu kadar açık çağrı yapması, CHP’nin nasıl bir proje olduğunu ortaya koymuştur. Ey The Economist, bu ülkede CHP il başkanlarının valilik yaptığını. Hesap başka. Meğer CHP genel başkanı, sadece ulusalcı bir proje değil, uluslararası bir projeymiş. CHP’nin genel başkanını Türkiye’deki çetelerin projesi biliyorduk. Meğer sadece onların değil, küresel çetelerin de projesiymiş. Sadece Konya’ya değil tüm Türkiye’ye sesleniyorum. CHP’ye oy vermiş kardeşlerime sesleniyorum. CHP genel başkanı, nasıl bir proje olduğunu işte görün. CHP genel başkanının kimlerle iş tuttuğunu, arkasında kimlerin olduğunu işte görün.” En son 17 Aralık'ta, Şeb-i Arus'ta Konya'ya geldiğini anımsatan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:''Hazreti Mevlana'nın vuslatı vesilesiyle geldiğimiz Konya;da, o gün Konya Büyükşehir Belediyesinin, TOKİ'nin yaptırdığı okulların, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi binasının açılışını birlikte gerçekleştirdik. Aslanda ben bugün, Konya'ya yüksek hızlı trenle gelmeyi planlamıştım.  Ama takvimde bir yanlış yaptık, maalesef seçim yasakları nedeniyle deneme sürüşlerin başlattık. Bugün Konya'ya yüksek hızlı trenle gelemedim ama yüksek hızlı trenin bize nasıl sükse yaparak gittiğini gördüm. Biliyorsunuz hattı tamamladık. Test sürüşlerini de tamamlandık. 250 kilometre hız için sertifika alındı. Şu anda Ankara Konya Yüksek Hızlı Treni artık yolcu taşıyacak hale geldi. Bilgisayar yazılımıyla ilgili çalışma devam ediyor. Kısa sürede onu da tamamladığımızda, artık hızlı treni sizlerin hizmetine girecek.
KİMSEYE SIRTIMIZI DÖNEMEYİZ
 Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun tıpkı Mevlana’nın sözünde olduğu gibi, bir ayağının Konya’da bir ayağının dünyanın dört bir yanında olduğunu kaydeden Erdoğan, hiçbir ülkeye sırt dönemeyeceklerini söyledi. Yaşanan olaylara kayıtsız kalmaları halinde, bunun hesabını millete veremeyeceklerini aktaran Erdoğan, “Şundan emin olun, sevgili kardeşlerim, biz Afganistan’a sırtımızı dönersek milletin yüzüne bakamayız. Eğer biz Irak’a sırtımızı dönersek Konya’nın yüzüne bakamayız. Eğer biz Filistin’e, Gazze’ye, Ramallah’a, Trablus’a sırtımızı dönersek inanın biz Hz. Mevlana’nın huzuruna varamayız. Eğer biz Azerbaycan’ı yalnız başına bırakacak olursak bu millete hesabını veremeyiz. Akdeniz’de korsanlık yapanlara biz selam vermeyiz. Dokuz kardeşimizi Mavi Marmara’da katledenleri biz dost tutmayız. Diklenmeden adam gibi dik dururuz.”
ERDOĞAN, DAVUTOĞLU’NU ÖVDÜ
Başbakan Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu için de ''İşte dünyayı dolaşan bir kardeşimi, arkadaşımı sizlere, milletvekili adayı olarak sunduk. Bir ayağı Konya'da bir ucu dünyada. Eğer Afganistan’a sırtımızı dönersek, milletin yüzüne bakamayız. Eğer biz Irak'a sırtımızı dönersek, Konya'nın yüzüne bakamayız. Eğer biz, Filistin'e, Gazze'ye, Kudüs'e, Ramallah'a, Nablus'a sırtımızı dönersek, Hazreti Mevlana'nın huzuruna varamayız. Eğer biz Azarbaycan'ı, yalnız bırakacak olursak, milletimize hesabını veremeyiz. Onun için bölgesel meselelerde aktif olarak arabuluculuk yapıyoruz. Onun için, küresel barışa hizmet ediyoruz” diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim