CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce Ereğli’den sonra partisinin Konya’da düzenlediği mitinge katılmak için Konya’ya geldi. Hz. Mevlana’nın türbesini ziyaret ederek dua ettikten sonra Üçler mezarlığında Sivaslı Ali Kemalinin ‘Cihan Harbi ve Milli Mücadele yıllarında büyük görevler üstlenen Kuvayi Milliyeci) mezarını ziyaret ederek dua ettikten sonra Kılıçarslan Şehir Meydanındaki mitingde cumhurbaşkanı seçildiğinde yapacaklarını anlatarak, biz milleti ayağa kaldırıp, birleştirmek için geleceğiz diye konuştu.

Muharrem İnce, eğitimde yapılan yanlışların üzerinde durarak, “Pisliktir, çöplüktür diyor. Oysa testinin içinde ne varsa onu boşaltıyor. Sizin çocuklarınızı AB ve ABD’ de olduğu gibi bilim okutacağız. Türkiye’deki bilgisayar mühendisi sayısını 10 katına çıkaracağız. Eğer Türkiye bu yılları kaçırırsa emin olun 100 yıl yoksul kalır. 1 milyon 200 bin öğrenciye devlet kredi veriyor geri ödemeli. Şimdi bir öğretmen cumhurbaşkanı olarak gençlere söz veriyorum. Okulu bitirdin iş bulamadın, 2 sene boyunca iş bulana kadar o krediyi almaya devam edeceksin. Gençlerimiz sınava giriyor. Sınava girerken para isteniyor. Kendi çocuklarına bedava sınav yapamayan bir devlete yazıklar olsun. Öğrenci kimliğini gösteren herkes müzelere serbest girecektir. Her yıl 10 bin öğrenciyi yurt dışına göndereceğiz. Onların her anlamda yetişmelerini sağlayacağız. Bunları sizlerle birlikte yapacağız. Hangi partili olursan olsun. Kim olursan ol gel. Gel kardeşim birlikte yapalım” dedi.

BU MİLLETİ HAKETTİĞİ YERE GETİRECEĞİZ

Kudüs’teki ABD’nin misillemesini kınayan Muharrem İnce, “Kudüs bizim için, Müslümanlar için önemlidir. Amerika’nın yaptığı misillemeyi kınıyorum. T.C. yöneten daha aklı başında davranmalıdır. Çekin Washington’daki elçiliği diyorum. Devlette devamlılık önemlidir. Size söz veriyorum beni Cumhurbaşkanı yapın Gazne’ye ben gideceğim. Bugünün Dünya Çiftçiler ve Eczacılar Günü, çiftçilerin ve eczacıların sorunlarını biliyorum. Bunu takip edip, sorunlarını çözeceğiz. 70’li yıllarda Ecevit’in bir sloganı vardı; ‘Toprak işleyenin su kullananın’ diyordu. Çiftçi kardeşlerim topraklar sizinse tapular evde olması lazım, tapular gitmiş bankaya. Ülkemizin toprağını, suyunu, şeker fabrikalarını, Tüpraşı, Tekeli ne yaptılar.  Bu fakir insanların yaptığı her şeye sattılar. Devlet çiftçisine borçludur. Söz veriyorum. Cumhurbaşkanı olduğumda o borcu ödeyeceğim. Mazotu çiftçiye 3 ile 3,50 TL arasında vereceğim. Buğdayın anavatanı Türkiye’dir. 20 milyon ton buğday üretiyoruz. 5 milyon tonda dışarıdan alıyoruz. Bunun içinde 1 milyar dolar ödüyoruz. O parayı oraya vereceğine, Suriyelilere vereceğine, çiftçiye versene. Bulgaristan’dan saman almayalım. Yerel ve doğal besleneceğiz. Doğal ve yerel tarımı destekleyeceğiz. Çocuklarımızın GDO ürünler yemesinin önüne geçeceğiz. Bir köylü çocuğu olarak size söz veriyorum. Çobanlık yapmış, tarlalarda büyümüş, traktörü römorkla geri geri yanaştıran biri olarak size söz veriyorum, bu millet ve çiftçimiz hakettiği yere gelecektir” diye konuştu. 

BAĞIMSIZ YARGIYI KURACAĞIZ

Yağrının bağımsız olması gerektiğine dikkat çeken Muharrem İnce, “ Recep Tayyip ne olacak diyorlar. Benim öyle bir derdim yok. Benim derdim memlekettir. Bağımsız yargıyı kuracağız. Kimi yargılarsa yargılasın. Çıraklık, ustalık dönemi dedi. Bende artık emeklilik dönemi olsun diyorum. Hiçbir şey olmaz. Ekonomi iyi gidiyor diyorlar. Genç işsizler yüzde 20,cari açık çok yüksek nasıl ekonomi çok iyi sorarım sizlere? Bunların verdiği değerler başka ülkenin değerleriyle karışmış. Manifesto yayınlayacakmış 16 yıldır nerdeydin. Faizleri 24 Haziran’da düşüreceğim diyor. Doğru diyor. Çünkü benim geleceğimi biliyor. Ben 550 milletvekilinden üst üste seçilen milletvekillerindenim. Diplomamı göster diyorsunuz. Acelesi yok. Ben bir öğretmenim. Onu da okul arkadaşlarımla birlikte göstereceğim.”

BİZ BU MİLLETİ BÖLMEYİP, BİRLEŞTİREREK AYAĞA KALDIRACAĞIZ

Muharrem İnce, biz hiçbir şekilde kimseyi ve kurumları bölmeyeceğiz diyerek, “Şehit ailelerini, gazileri, camileri, üniversiteleri, sendikaları böldüler. Bir birleştireceğiz. Şehit ailelerine ve gazilere ayrı ayrı para verilir mi? günahtır. Hepsine tek tip para vereceğiz ayırmayacağız. Bana gariban cumhurbaşkanı adayı dedi. Ben gariban kaldım da o nasıl zengin oldu? Hakkari’de Türk Bayrağı olacak mı dediler. Hakkari’ye gittim. Türk Bayrağı da vardı. Hakkarililer bağrına bastı beni. Memleketin dört bir köşesi, 81 milyonu hiç ayrım yapmadan seviyorum ben. Muharrem İnce gelirse senin başörtünle uğraşır diyor. Benim kız kardeşim 12 yaşından beri başörtüsü takıyor. 40 senedir takıyor. İnsan kız kardeşinin başörtüsünü çıkarır mı? Bu ülkede isteyen istediği gibi giyinecek. İster evinde, ister sokakta, ister devlet dairesinde taksın başörtüsünü, böyle bir sorunumuz yok. Buradan söz veriyorum. Kimsenin başörtüsüyle uğraşmayacağım. Biz bu milleti birleştireceğiz, ayağa kaldıracağız” şeklinde konuştu. 

YÜKSEK SEÇİM KURULUNU UYARDI

Mitingdeki cübbeli avukatları gören Muharrem İnce, “cüppeli avukatlara sesleniyorum. YSK’ ya birlikte gideceğiz. 24 Haziran günü Muharrem İnce Yalova’da oyunu kullanacak. Sonra atlayacağım arabama Ankara’ya gideceğim. YSK üyelerini Konya’dan uyarıyorum, işinizi doğru yapın, tarafsız olun. Avukat arkadaşlarım cübbelerini arabada gezdirsin, her an sizi davet edebilirim. En az 50 bin cübbeli avukatla YSK’ ya gideceğiz. YSK üyeleri alavere dalavere işler yapmayın. Abidik gubidik işler yapmayın. Türkiye’nin dört bir yanına sokaklara fotoğraflarını asarım, insan içine çıkamazsınız” ifadesini kullandı. 

OTİZMLİ ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIM 

Son olarak otizmli çocukların hepsinin okumasını sağlayacağını belirten Muharrem İnce,“Cumhurbaşkanı olursam ilk işim otizmli çocuklar olacak. Sayısı 350 bin olan bu çocuklarımızın 20 bini okuyor. Hepsinin okumasını sağlayacağım. Bunun hemen çözeceğim. Memlekette her şeyimiz var. Sadece kötü yönetiliyoruz. Çalıyorlar. En değerli varlıklarımız çocuklarımızdır. Tam 12 sene çocuklarımızın sorularını çaldılar. Size söz veriyorum. Soruları ve paranızı çaldırmayacağız. Bu fakir için sizden destek bekliyorum” diyerek sözlerini tamamladı. 

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim