Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya İl Başkanlığı’nda ve Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı’nda Olağan Genel Kurul heyecanı yaşanıyor. Her iki partide de yeni İl Başkanlarının belirleneceği genel kurullar yarın gerçekleştirilecek. Saadet Partisi geleneği bozmayarak genel kurula yine tek listeyle girecek. Yapılan istişareler sonucu mevcut İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, yeniden Genel Kurul’da Başkanlık için aday olacak. Ancak aynı durum MHP Konya İl Başkanlığı için geçerli olmadı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İl Kongrelerine birlik ve beraberlik içerisinde tek adayla gidilmesi yönünde tavsiyelerde bulunduğu belirtiliyor. Ancak bu durum Konya’da karşılık bulmadı.

4 Temmuz 2014 tarihinden bu tarafa il başkanlığı görevine devam eden mevcut Başkan Murat Çiçek’in yeniden aday olmasının yanında, geçtiğimiz hafta MHP İl Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Türker Türkoğlu’nun adaylığını açıklamasının ardından eski il başkanlarından Hakkı Ünler’in de adaylığını açıklaması, MHP’de hareketliliği artırdı. Ünler’in adaylığını açıklamasıyla dengeler de değişti. Türker Türkoğlu birlik ve beraberlik adına adaylıktan çekildi.

HAKKI ÜNLER FAKTÖRÜ

MHP 12. Olağan İl Kongresi’ne eski il başkanlarından Hakkı Ünler’in adaylığını açıklaması, MHP’de hareketliliği artırdı. Kongreye rahat bir şekilde gidileceği düşünülürken Hakkı Ünler’in aday olması, dengeleri değiştirdi. MHP camiasında ağırlığıyla bilinen Ünler, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin yanında olarak adaylığını açıkladığını belirtti. Ancak buna rağmen MHP’deki muhaliflerin de Ünler’in desteklemesi muhtemel bir seçenek olarak belirtiliyor. Ayrıca alınan bilgilere göre tek adayla kongreye gidilmesi tavsiyesinde bulunan Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin kongrede mevcut Başkan Murat Çiçek’i desteklediği bilgisine ulaşıldı. Bu nedenle Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin yanında olan delegeler ve ilçe başkanlarının da Murat Çiçek’i destekleyeceği düşünülüyor. Zaten geçtiğimiz günlerde merkez ilçe başkanları İbrahim Ay, Güzide Çipan ve Halil Açıl, kongrede Murat Çiçek’i destekleyeceklerini beyan eden açıklamada bulunmuşlardı. Bu durumu bilen Hakkı Ünler’in ise daha çok taşraya yoğunlaştığı ve oralardan oy almaya çalışacağı belirtiliyor. Oklar mevcut Başkan Murat Çiçek’i gösterse de, Hakkı Ünler’in adaylığının kongrenin rahat geçmeyeceği yorumlarını da beraberinde getiriyor.

TÜRKER TÜRKOĞLU ÇEKİLDİ

Geçtiğimiz hafta adaylığını açıklayan Türker Türkoğlu, adaylıktan çekildiğini açıkladı. Resmi anlamda adaylığını açıklayan 3 isimden biri olan Türker Türkoğlu’nun çekilmesinin ardından şu anda MHP’de herhangi bir değişiklik olmazsa, Murat Çiçek ve Hakkı Ünler yarışacak. Bazı isimlerin de aday olabileceği konuşulan MHP’de henüz resmi açıklamalar yapılmamışsa da, yarışın büyük ihtimalle bu iki arasında geçeceği ifade ediliyor. Türker Türkoğlu ise adaylıktan çekilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Açıklama Türkoğlu, “Bilindiği üzere 21 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Milliyetçi Hareket Partisi Konya İl Kongresi için Birlik olmak, Bir olmak adına adaylığımı geçmiş günlerde açıklamıştım. Yapmış olduğumuz bu açıklamanın içerik bakımından olması gereken ve yapılması gereken konularında tam olarak arkasında olmaya kararlıyız. Milliyetçi Hareket Partisi’ne ve Liderimize oynanmaya çalışılan oyunların farkındayız. Bir avuç zavallının bu girişimleri bir ve birlik olmamamıza engel olamayacaktır. Bu minvalde Genel Merkezimizle yapmış olduğum istişareler, görüşmeler sonucu Konya İl Başkanlığı adaylığımdan Milliyetçi Hareket Partisi lehine çekiliyorum. İhtaren belirtmek ve bilinmesini isterim ki; harici hiçbir kişi, kişiler, grup, tüzel kişilik veya sorumluları alınan bu karar da kendisine pay çıkarmamalıdır, çıkaramaz. Liderimizin dün olduğu gibi bugün de izinde ve yarında yanında yer almaya hazırız, emrindeyiz” ifadelerini kullandı.

SAADET HASAN HÜSEYİN UYAR’LA DEVAM

Yarın Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı’nın da Olağan Genel Kurulu gerçekleştirilecek. Saadet Partisi’nde yapılan istişareler sonucu mevcut Başkan Hasan Hüseyin Uyar’ın İl Başkanlığı’na devam etmesi kararı alındı. Yapılan temayül sonucu alınan kararla Saadet Partisi tek liste ile kongreye gidecek. Saadet Partisi’nin İl Kongresi’ne Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun da katılması bekleniyor.

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim