Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Murat Çiçek 24 Haziran'ı Yenigün'e değerlendirdi. Türkiye’nin 24 Haziran seçimlerinde önemli bir seçime gideceğini ifade eden Murat Çiçek bu noktada çalıştıklarını ifade etti. Çiçek, “Ülkemiz 24 Haziran seçimlerinde çok önemli bir seçime gidecek. Hem partili Cumhurbaşkanlığı geçiş açısından önemli bir seçim. Bir yandan da milletvekili seçimi gerçekleşecek.  Bu sürece gelene kadar özellikle 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar net bir şekilde ortaya çıktı. Bir yandan içteki uzantılar bir yandan uluslar arası güçler ülkemizi kıskaca alma noktasında çapa sarf etmektedir ve bunu 15 Temmuz’da net bir şekilde gördük.  Bu süreçten sonra 7 Ağustos Yeni kapı ruhu ile ülkemizde birlik ve beraberlik havası oluşmaya başladı. 7 Ağustos sonrasında Genel başkanımız ve liderimiz Devlet Bahçeli tıkanıkları gidermek ve vesayet rejimine son vermek için bir sistem değişikliğin olması ve anayasal değişikliğinin yapılması ifade etti. Milliyetçi Hareket Partisinin işin mutfağında olduğu bir anaysa değişikliği süreci milletimizin iradesi ile yaşanıyor. Milletimizin iradesi ile 16 Nisan referandumunda bu anayasa değişikliği geçti.  Gelinen noktada özellikle ekonomik ve terör olayları göz önüne alınarak seçimlerin 3 Kasım’a kadar beklenmesinin faydası değil zararı olacağı anlaşıldı.  O tarihe kadar ekonomik kıskaç artacak hem de terör noktasında Türkiye’nin eli zayıflatılacaktı” dedi.

  MHP’NİN MECLİSTE GÜÇLÜ OLMASI LAZIM 

Milliyetçi Hareket Partisinin mecliste güçlü olması gerektiğini ifade eden Çiçek, “Biran önce millet iradesine ilke alan Cumhurbaşkanlığı sistemine geçmek lazımdı. Bu açıdan bir an önce seçime gidilmesi gerekiyordu. Genel başkanımızın cumhurbaşkanı ile görüşmesi neticesinde 24 Haziran tarihi belirlendi.  24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun. 24 Haziran seçimleri deyim yerindeyse milli mücadele seçimidir. Bu noktada özellikle hemşirelerimizden isteğim sandığa gitsinler ve iradelerini ortaya koysunlar. MHP ve liderimiz Devlet Bahçeli, 15 Temmuz’dan bu tarafa ülkenin düşmüş olduğu sıkıntıdan dolayı ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Bu yeni bir şey değil aslında daha öncesinden de böyleydi. Fakat gelinen noktada artık milletimiz Sayın Genel Başkanımızı ve partimizi daha iyi anlıyor. Sizlerden de özellikle istediğimiz 24 Haziran sonrasında lider ülke Türkiye olma noktasına beraber yürümektir Burada milletimizin iradesi oldukça önemli. Zira bu sisteme baktığımız zaman parlamenter sisteme göre farklılıklar var. Geçtiğimiz parlamento sistemlerine baktığımızda yüzde 30-33 ile tek başına gelen iktidarlar söz konusu idi ve 90 yıllık cumhuriyet tarihinde 66 tane hükümet kurulduğunu görüyoruz.  Burada hem milleti temsil noktasında yansıması noktasında oldukça önemli. Hem de devletteki sürekliğin sağlanması için önemli bir sistem. Zira yüzde 50+1 alan cumhurbaşkanı hükümeti kurmayı elde edecek. Şuan siyasi konjektüre bakıldığı zaman siyasi partiler tek başına 50+1 alması mümkün değil. İttifaklar olacak. Bu da ülke için oldukça önemli. Bu noktada sistemin faydalı olacağını düşünüyorum. Ve bu noktada Cumhur İttifakı milletin aklıdır. Cumhur İttifakı millidir. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunların farkındadır. Cumhur İttifakı bu oyunları bozmak için hazırlanan bir ittifaktır. Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Cumhurbaşkanımızın ilk turda seçilmesi için çalışacağız.  Milliyetçi Hareket Partisinin mecliste güçlü olması lazım. Bunun için çalışıyoruz.  bu duruma hem ülkemizin hem de İslam aleminin ihtiyacı var” diye konuştu. 

MHP TÜRKİYE’NİN SİGORTASIDIR 

MHP’nin Türkiye’nin sigortası olduğunu ifade eden MHP Konya İl Başkanı Murat Çiçek, “ Milliyetçi Hareket Partisinin önemi 15 Temmuz sonrasında bu ülkenin sigortası olduğu ve bu noktada Milliyetçi Hareket Partisinin güçlü olması gerektiği net bir şekilde anlaşıldı.  Bu noktada partimize ciddi anlamda bir tevecüh var. Buda bizleri ciddi anlamda heyecanlandırıyor. MHP Konya il ve ilçe teşkilatları olarak sahada yoğun bir şekilde çalışıyoruz. İnşallah 24 Haziran seçimlerinde ilk turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı seçip, MHP mecliste etkin bir halde girecektir. Ülkemizin 2023 lider ülke olma noktasında buna ihtiyaç vardır. Seçmenimizin de bu noktada teveccühe bulunacağına inanıyorum. Ve seçmenlerimize çağrım iradelerini ortaya koysunlar ve sandığa gitsinler. Milliyetçi Hareket Partisi'nin Meclis'te temsili artması demek, Konya'nın kazanması demektir” dedi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim