Bahçeli'ye muhalefetiyle bilinen MHP Konya İl Başkanı Hasan Kaya ise istifa dahil tüm adımları il yönetimiyle karar vereceklerini söyledi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 10. Olağan Büyük Kurultay'ı Ankara Arena Salonu'nda gerçekleştirdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Trabzon Milletvekili Koral Aydın ve İzmir Eski İl Başkanı Musavat Dervişoğlu'nun yarıştığı seçimin galibi Bahçeli çıktı. 725 delegenin oyunu alan Bahçeli, oldukça sert konuştu ve MHP içindeki muhalefeti ise Türk Milletinin son kalesini yıkmakla suçladı.
 
BAHÇELİ'DEN MUHALEFETE SERT SÖZLER
 "Olumsuz propagandayı içimize şırınga edenler Türk milletinin son kalesini dağıtmak ve yıkmak isteyen işbirlikçilerdir” diyen Bahçeli, “Bunlara dikkat edin, bunlara karşı her daim hazırlıklı olun. Zira bizdenmiş görünüp altımızı oymak isteyen bunlardır" ifadelerini kullandı.
Milliyetçi Hareket Partisi 43 yılını geride bırakarak, geleceğe doğru emin adımlarla ilerlediğini ve bu 43 yılın her satırında vatan ve millet uğruna gösterilen çaba ve sarfedilen emekler olduğunun altını çizen Bahçeli, Merhum Alparslan Türkeş’in yıllar öncesinden sergilediği öngörüleri ve koyduğu hedeflerini kendilerini bilinmezliklerin ve risklerin ortasından güvenli bir şekilde geçirmekte olduğunu söyledi.
 
 

MHP KONYA İL YÖNETİMİ İSTİFA MI
EDECEK YOKSA GÖREVDEN Mİ ALINACAK?
MHP liderinin bu sözleri ise  kongreden sonra parti içi muhalefete karşı harekete geçileceği olarak anlaşıldı. Devlet Bahçeli'ye karşı muhalif duruşlarıyla bilinen ve adaylık sürecinde açıkca Koray Aydın'ı desteklediklerini belirten MHP Konya İl Başkanlığ'nın durumu ise şimdilik belirsizliğini koruyor. Diğer yandan MHP Konya İl Başkanı Hasan Kaya ve ekibinin görevden alınması veya istifa etmesine kesin gözüyle bakılıyor.

İSTİFA DAHİL TÜM KARARLARI İL YÖNETİMİYLE BELİRLİYECEĞİZ
Kongre sonrası görüştüğümüz MHP Konya İl Başkanı Hasan Kaya, dürüst ve seviyeli bir seçim olduğunu belirterek, “MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli'dir. Tüm parti mensupları bu karara saygı göstermelidir” dedi. “Genel Kurul öncesi Devlet Bahçeli tekrar seçilirse istifa edeceğiniz konuşuluyordu. Şimdi istifa edecek misiniz?” sorusuna ise Kaya istifa söylemini ağzına almayarak, “Bundan sonra atacakları adımı Konya İl Yönetimi ile belirleyeceğiz”  cevabını verdi.



SEÇİM ÖNCESİ KORAY AYDIN'I DESTEKLEDİLER
MHP eski İl Başkanı Ali Yücel ise seçim öncesinde mevcut il yönetiminin net bir tavır takınarak Koray Aydın'ı desteklediğini ifade ederek, şunları kaydetti: “İl yönetimi eğer Sayın Bahçeli tekrar seçilirse gereğini yapacaklarını belirttiler. Bundan sonraki süreç kendilerinin ve MHP Genel Merkezi'nin alacağı karar sonucu belirlenecektir.”
Kongrenin ise MHP'ye yakışır bir şekilde geçtiğine de dikkat çeken Yücel, “Konge salonuna saat 07.15'te gittim ve oturacak yer bulmakta zorlandım. Özel Kalem Müdürümüzün gayretleriyle bir yer bulabildik. Coşkulu bir kongre oldu. 'Türk Milleti sensiz asla' çağrısına kulak veren gönüldaşlarımız kurultay salonunu doldurdu. Kongre bu anlamda Türk Milletinin özgür ve bağımsız bir şekilde yaşayacağını da ortaya koymuştur” dedi.
HASAN AYHAN
Editör: TE Bilişim