Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya İl Başkanı Tarık Taşçı yerel seçim sürecini gazetemize değerlendirdi. Halkın sorunlarını yerinde dinlediklerini belirten Tarık Taşçı, bunun için de yoğun bir seçim kampanyası düzenlediklerini belirtti. Taşçı, "Biliyorsunuz biz yerel seçimleri en erken başlatan partiyiz. Erken açıkladığımız için de adaylarımızın çalışmaları çok iyi durumda bulunuyor. Halkımızın sorunlarını dinliyoruz. Onların sorunlarına yönelik olarak geliştirmiş olduğumuz projelerimizi anlatıyoruz. Halkımızın da bize büyük bir teveccühü var. 1 Milyon 350 Bin seçmenin yaşadığı Konya'da 30 Mart'ta bu seçimi en iyi noktada tamamlamayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

HUKUĞU TANIMIYORLAR

Yerel seçim sürecinde iktidar partisi ile eşit şartlarda yarışmadıklarını belirten MHP Konya İl Başkanı Tarık Taşçı hukuğun çiğnenerek hala belediyelerin bilboardlara reklam verdiğini söyledi. Taşçı, "Eğer seçim bir yarış ise bu yarışın eşit koşullarda düzenlenmesi gerekir. Ancak YSK'nın da kararı bulunmasına rağmen bu karar uygulanmıyor. Belediyelerin bilboardlara reklam vermesi yasak. Ancak belediyeler buna uymuyor. Taşra gezilerinde belediye araçlarını kullanmaları yanlış ancak ne yazık ki karar da çiğneniyor. Vali beyin nezaretinde toplantı yapıldı. Vali bey bu karara uyulmasını rica etti. Ancak uyulmadı. Tekrar bir toplantı yapıldı. Bu kararların uyulmasını rica etti. Tamam denildi. Ancak hala ne hukuk ne de hukukun vermiş olduğu karar dikkate alınıyor. Bu yarış ne yazık ki eşit değil" diye konuştu.

TAŞRA DAHA HAREKETLİ

Yerel seçim sürecinin taşra da daha hareketli olduğunu ifade eden MHP Konya İl Başkanı Tarık Taşçı, yeni büyükşehir yasası ile birlikte taşranın mağdur olacağını söyledi. Taşçı, "Yeni yasa ile taşranın da büyükşehirde oy kullanacak olması bize önemli katkılar sunacak. Bizim için daha iyi olacak. Ancak bu yasa Türkiye için ne yazık ki çok yanlış. Bu yasa çıkmamalıydı. Konya'nın mahallelerine bile hizmet götüremeyen büyükşehir belediyesi nasıl hadime hizmet götürecek" ifade etti.

30 MART'TA SÜRPRİZ YAPACAĞIZ

Taşçı, "Artık halkımızın AK Parti'ye dur demesinin zamanı gelmiştir. Biz halkımıza inanıyoruz. Mevcut başkanlarımız örnek belediyecilik yapıyor. İktidar ile muhalefetten başkan adayı olmasının önemli olmadığının da altını çizmek istiyorum. Zaten devletten gelen para nüfusa göre göndeliriyor. İnanıyorum ki bu seçimler özellikle Konya'da huzur içerisinde yapılacaktır. 30 Mart'ta sürpriz yapmaya hazırız" diye konuştu.

AHMET ÇAKIR

Editör: TE Bilişim