24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekili Adayı  olan Esin Kara çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekili Adayı Esin Kara Yenigün Gazetesini ziyaret etti. Ziyarette Yenigün Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Hasan Ayhan ve Yazı İşleri Müdürü Abdullah Akif Solak hazır bulundu. Ziyarette konuşan MHP Konya Milletvekili Adayı Esin Kara, “  MHP Konya Milletvekili adayları olarak teşkilatlarımız ile birlikte 24 Haziran’da gerçekleştirecek seçimler öncesinde Konya’da yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Teşkilatlarımız ile birlikte Konya’da sıkılmadık el, ulaşmadık vatandaşımız bırakmamak için yoğun bir gayret sarf ediyoruz. Bu kapsamda esnaf ziyaretleri gerçekleştiriyoruz, Pazar ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Bunun yanında köylerimizi ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın dertlerini ve sıkıntılarını dinliyoruz. Vatandaşlarımıza partimizi, seçim beyannamemizi ve Cumhur İttifakını anlatıyoruz. Vatandaşlarımıza artık Milliyetçi Hareket Partisi Konya’da bir vekil ile değil daha çok vekil ile temsil etmek istediğimizi vatandaşlarımıza İletiyoruz.  Sahada partimize ve bizlere karşı güzel bir hava var.  Bu ilginin büyük bir çoğunluğu Liderimiz Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’den kaynaklanıyor. Liderimiz 15 Temmuz sonrası duruşu ve önce ülkem ve devletim demesi halkımızın gözünde büyük bir sevgi uyandırdı. Halkımız Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’ye vefa borcunun olduğunu ve hayran olduklarını ifade ediyorlar.  Seçmenler bizlere neden Cumhur İttifakına girdiğimizi soruyorlar. Bizler de seçmenlerimize Cumhur İttifakının neden gerekli olduğunu anlatıyoruz” diye konuştu.

CUMHUR İTTİFAKINA BÜYÜK BİR TEVECCÜH VAR 

Cumhur İttifakı’nın sahada büyük bir teveccüh ve destek olduğunu ifade eden Kara, “Cumhur İttifakı  milletimiz tarafından beklenen bir ittifak idi.  Cumhur İttifakı'na MHP ve AK Parti seçmenleri tam destek veriyor. Cumhur İttifakına olumlu tepkiler var. Sahada seçmenler Cumhur İttifakına destek vereceklerini ifade ediyorlar. Ülkemiz 15 Temmuz’da bir kaosa ve iç savaşa sürüklenmeye çalışıldı. O gece çok acı olaylar yaşandı.  O gece asıl hedef Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öldürülmesiydi.. Eğer o gece Cumhurbaşkanımız öldürülseydi ülkemiz bir kaos içerisindeydi.  Amaç Türkiye’yi iç savaş içerisine sürüklemek etrafımızda bulunan Müslüman ülkelere yapıldığı gibi ülkemize özgülük getirme adına yabancılar tarafından işgal edilmesiydi. Ülkemiz içerisinde kaynayan bir FETÖ darbesi var. İçeride kaynayan cephede siyasi kollar da var.  Bu siyasi kollar hem ekonomik hem de sosyal olarak saldırıya geçtiler. Ülkemizin içerisinde bir beka sorunu görünüyor. Ülkemizi Suriye, Irak’a çevirip bölmek isteyenlere karşı bizlerin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı indirmek gibi, ona geçmişi hatırlatmak gibi bir durum söz konusu olmazdı. Ülkemize içeriden ve dışarıdan hainler müdahale etmeye çalışırken hep beraber mücadele etmemiz gerekiyordu.  Bizler Cumhur İttifakı'nı milli beka sorunu sebebi ile oluşturduk ve katıldık” dedi.

BİZLER ÖNCE ÜLKEM SONRA PARTİM SLOGANI İLE YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ 

Sahada  kadın milletvekili adayı olmasından dolayı olumlu tepkiler aldığını ifade eden Kara, şunları söyledi: "Sahada bayanlardan bayan aday olmamızdan dolayı olumlu tepkiler alıyoruz. Genel başkanımız Devlet Bahçeli bayan milletvekili adaylarımızı siyasete davet etti ve bayanların aday olması konusunda teşvik etti. Biz de genel başkanımızın çağrısı doğrultusunda adaylığımızı koyduk. Türk kadını çalışkandır. Türk kadını cinsel kimliği ile değil her zaman kahramanlığı, anneliği  ve fedakârlığı ile öne çıkmıştır. O yüzden Türk kadının siyasette bir kadını gördüğü zaman kadınlarımızın mutlu olduğunu görüyorum. Kadınlarımızdan da güzel tepkiler alıyorum. Bizler Milliyetçi Hareket Partisi olarak önce ülkem ve partim diyen pırıl pırıl milletvekili adaylarıyız. Biz hiçbir siyasi partiye benzemeyiz. Bizim önceliğimiz önce vatandır. Biz şu anda tek bir bozkurt ile Konya’yı temsil ediyoruz. Ben bundan sonra Konya’yı temsil edecek daha çok bozkurt istiyorum. Bizler Ankara’ya yerleşmeyecek. Konya’nın sıkıntılarını dinleyecek, Konya’da ikamet edecek. Görevi ne gerektiriyorsa Ankara’da bulunacak. Görevinden sonra şehrine geri dönecek. Şehrinin sıkıntılarını dinleyecek, çözüme kavuşturacak milletvekili adaylarıyız. Konyalı hemşerilerimizin destekleri ile MHP milletvekillerin nasıl olacağını ve Konya için neler yapabileceğini onlara  mecliste göstereceğiz.” 

Konya’nın ve Mali Müşavirlerin bir çok sorunu olduğunu hatırlatan Kara, göreve gelmesi ile bu konular ile ilgili çalışacağını ifade ederek, “Konya’nın bir an önce Metro’yu kullanması  gerekiyor. Konya turizm şehri ancak. Şehrimizi aktif bir şekilde daha çok tanıtmalıyız. Bu anlamda şehrimizin uluslar arası sivil bir havalimanına ihtiyaç var.  Bu havalimanın bir an önce yapılması gerekiyor. Konya’nın hızlı büyümesi ile Konya’da  çevre yolu sorunu ortaya çıktı. Çevre yolumuz şehrin içerisinde kaldı. Çevre yolunun şehrin dışına aktarılması ve bu konuda önemleler alınması gerekiyor. Mali Müşavir kimliğim ile milletvekili adayıyım. Meslektaşlarımın sorununu görmekteyim. Meslektaşlarımın da bu konuda beklentileri var. Bu konuda projelerimiz var.  Bir bayan milletvekili olarak bayanların da siyasete aktif olarak girmesi ve üretken olması için kadınlarımıza yönelik bazı projelerimiz var. İnşallah bu projeleri Milliyetçi Hareket Partisi içerisinde milletvekili olsak da olmasaküa faaliyete geçirmeyi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim