Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı tarafından basın toplantısı düzenlendi. İl Binasında düzenlenen toplantıda bütün Konyalılar 21 Haziran Perşembe günü saat 17.30’da Kılıçarslan Şehir Meydanı'nda gerçekleştirilecek olan mitinge davet edildi. Konuşmalarını gerçekleştiren Saadet Partisi Konya İl Başkan Vekili Hüseyin Saydam, “Mecliste Saadet Partisinin mutlaka olması gerekmektedir. Çünkü Saadet Partisi bütün sorunların üstesinden gelebilecek bilgiye, birikime ve tecrübeye sahiptir. Saadet Partisi özellikle milletimizin gözünden kaçırılmaya çalışılıyor”  dedi.

TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR SEÇİME GİDİYOR

Saadet Partisi İl Başkan Vekili Hüseyin Saydam, “24 Haziran seçimleri oldukça önemli” diyerek,  "Ülkemiz yeni bir seçime gidiyor. Her seçim önemli ancak 24 Haziran erken seçimi çok daha önemli. Bu seçimin daha fazla önemli olması birincisi her seçimde olduğu gibi bu seçimde de belli bir süreliğine bizim adımıza milletvekillerine yetki vereceğiz, ikincisi bu secimle birlikte bir sistem değişikliğine gidiyoruz, üçüncüsü ise ülkemizin ve bölgemizin içinde bulunduğu durum.  Bütün bunları üst-üste koyduğunuz zaman bu seçim çok önemli hale geliyor. Ülkemizin içinde bulunduğu durumu birkaç cümle ile özetlersek, bilindiği üzere bizler 3 tarafı denizlerle çevrili, 4 mevsimin yaşandığı, medeniyetlerin beşiği, yer altı ve yerüstü zenginlikleri açısından dünyanın incisi bir yurt üzerinde yaşıyoruz. Bunun yanında genç ve dinamik nüfusa sahibiz. Her şeyimiz var ve her şeyi üretebiliriz" ifadelerini kullandı

“ÜRETİLENLERİN RAHATLIKLA SATILABİLECEĞİ BİR PAZARDA BULUNUYORUZ”

Bulunduğumuz coğrafya açısından üretilenlerin rahatlıkla satılabileceği bir pazarın olduğu bir bölgede bulunduklarını dile getiren Saydam,  tüm bu kazanımlara rağmen Türkiye'nin 453 milyar dolar borcunun olduğunu ve bu borcun faizinin yıllık 55 milyara ulaştığını belirtti. Saydam, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Eğitim sistemimiz yap boz tahtasına dönmüş, gençlerimiz maddi ve manevi olarak umutsuzluğa terkedilmiş ve biz hala bu gençlerimize iş veremiyoruz. İş bulabilenler de asgari ücret olarak açlık sınırının altında bir ücrete mahkum edilmiştir. Tabii bu ekonomik sebeplerin mutlaka sosyal sonuçları olmakta ve beraberinde ortaya çıkmaktadır. Boşanmalar, şiddet, intiharlar, bunalımlar artmış ve sorumsuzca söylemler yüzünden insanımız kutuplaştırılmış ve birbirine neredeyse düşman haline getirilmiştir. Ve burada ifade edemeyeceğimiz irili ufaklı bir sürü problemle karşı karşıyayız.  Bu bizim kaderimiz olamaz. Geçmişte tarihe yön vermiş bir milletin evlatları olarak biz buna razı olamayız. İktidarın en iyi yaptığı iş olayları maniple ederek, gerçeklerin üzerini örterek çok iyi şeyler yapmış algısını oluşturmuştur. Tüm bu manipülasyon ve algılara rağmen yanlışları ortaya çıkmışsa bunu da başkalarının üzerine atarak 16 yıldır üzerine hiçbir sorumluluk almamıştır." 

“EN ÇOK KONUŞULAN PARTİYİZ”

Saadet Partisi İl Başkan Vekili Hüseyin Saydam,“Saadet Partisi bütün sorunların üstesinden gelebilecek bilgiye, birikime ve tecrübeye sahiptir”diyerek sözlerine şu şekilde devam etti: "İşte böyle bir ortamda mevcut iktidar baskın seçim kararı alarak ülkemizin önüne sandıkları getirmiştir. Tabi ki bu kararı almasının ana sebebi mevcut iktidarın bir metal yorgunluğu içine girmesi, problemleri çözemez hale gelmesidir. Bununla beraber Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Temel Karamollaoğlu liderliğindeki Saadet Partisinin söylemleri milletimizin dikkatini çekmiş ve iktidarın gerçek yüzünü ortaya çıkarmıştır. Bu da iktidarı korkutmuş ve baskın seçim kararı almaya zorlamıştır. Bu secim hepimiz için bir fırsattır. Ülkemizin Saadet Partisine ihtiyacı vardır. Mecliste Saadet Partisinin mutlaka olması gerekmektedir. Çünkü Saadet Partisi bütün bu sorunların üstesinden gelebilecek bilgiye, birikime ve tecrübeye sahiptir. Saadet Partisi özellikle milletimizin gözünden kaçırılmaya çalışılıyor. Buna rağmen seçim sürecinde ve öncesinde hepimiz gördük ki Saadet Partimiz ve Cumhurbaşkanı adayımız Temel Karamollaoğlu her türlü engellemelere rağmen, medya da uygulanan ambargolara rağmen en çok konuşulan parti oldu. Cumhurbaşkanı adayımız Temel Karamollaoğlu da en çok dikkat çeken lider oldu”

“SAADET'İN BARAJ SORUNU YOK”

24 Haziran erken seçim sistemi ile ittifak içinde bulunan partiler için baraj sorununun ortadan kalktığını ifade eden Saydam,  özellikle iktidar partisinin dile getirdiği “Saadet partisi barajı aşamayacak oyunuz boşa gitmesin” söylemlerinin bu seçimde son bulacağını aktardı. Saadet Partisine verilen oyların tüm Türkiye’de olduğu gibi Konya‘da da Saadet Partisine gideceğini kaydeden Saydam, Konyalıları 21 Haziran Perşembe günü düzenleyecekleri mitinge de davet etti.  Saydam, şu ifadelerle konuşmasını noktaladı: "Saadet Partisi Konya Il başkanlığımız tarafından 21 Haziran Perşembe günü saat 17.30 da Şehir meydanında Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Temel Karamollaoğlu ve Milletvekili adaylarımızın da katılacağı Konya mitingimizi gerçekleştireceğiz. Saadet Partimizin, Konyalı hemşerilerimizin büyük teveccühü ve desteği ile emin adımlarla meclise ve iktidara yürüdüğü bu günlerde büyük coşku ile yapacağımız mitingimize tüm halkımızı davet ediyoruz."

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim