Anemon Otel düzenlenen Çalıştay’a CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, İl yönetim kurulu üyeleri, İl Kadın Kolları Başkanı Şerife Tunç, ilçe başkanları ve gençlik kolları katıldı. 

Yerel Yönetimler Çalıştay’ının açılış konuşması yapan CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, Türkiye’nin sosyal demokrat belediyecilik anlayışına ihtiyacı olduğunu belirterek, “ Sosyal demokrat belediyecilik toplumcudur ve önceliğinde insan olan, halkçı belediyecilik anlayışıdır. Katılımcılığın önünü açan, kentsel demokrasiyi temel alan, toplumun değişik kesimlerine karar alma süreçlerinde söz ve karar hakkı tanıyan, adil, saydam ve ayrımcı olmayan bir belediyeciliktir. Onun içinde CHP’nin sosyal demokrat belediyecilik anlayışına ülkemizin ihtiyacı vardır” dedi.

EKONOMİK KRİZİN TAM ORTASINDAYIZ

Ülke olarak, her ne kadar yönetenler tarafından inkar ediliyor olsa da ciddi bir yönetsel ve ekonomik krizin tam ortasındayız diyen Barış Bektaş; “Ülkenin en büyük sorunu ve aslında ekonomik krizin de kaynağı olan demokrasi ve hukuk sorunudur. Geldiğimiz noktada ekonomik krizden bahsetmek dahi suç haline getirilmiştir" dedi. 

Bektaş ülkemizde yerel yönetimlerde kayırma üzerine bir sistem oluşturulduğuna dikkat çekerek, “AK Partili belediyeler, ne yazık ki, kentin geleceğini sağlıklı bir şekilde planlayıp, bu planlar ile kenti geleceğe doğru yöneltme konusunda son derece yetersizler. Yerel yönetimde de genelde olduğu gibi saydamlıktan uzak ve kayırma üzerine kurulu bir sistem yaratılmıştır. AK Parti iktidarında Kamu İhale Kanunu en çok değişen yasamız olmuştur. Popülizm ve iş bitiricilik üzerine kurulu bu belediyecilik anlayışından acilen kurtulup sosyal demokrat belediyeciliğe geçmek zorunlu hale gelmiştir” diye konuştu. 

TÜRKİYE EKONOMİK KRİZE SÜRÜKLENDİ

Çalıştay’da konuşan CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik tabloyu değerlendirerek, “Türkiye bir ekonomik krize sürüklendi. Cumhuriyet tarihinin en ağır bir ekonomik krizini yaşayacağımız anlaşıldı. Bundan bütün kesimler zarar görecektir. Yanlış ekonomi politikalarını uygulayan bu iktidar üretim yerine ranta yönlendiriyor. Demokrasiyi ortadan kaldırmaya devam ediyor. Ülke bu hale geldi. Krizden çıkış yerine derinleştiriyor. Bu krizin sorumluluğunu kabullenip ciddi şeyler yaparlarsa krizi atlatabiliriz. Herkes iktidarı uyarıp yanlışlarını söylemelidir. Ülkemizin bu dar boğazdan kurtuluşunun tek adresi CHP’dir. Her CHP’linin en fazla oy olabilmek için çalışması gerekiyor. Mart 2019’da yapılması planlanan yerel seçimler bunun için önemlidir. CHP, iktidar alternatifi bir partidir. Onun için oyumuzu arttırmak zorundayız. Bu bir milli ve vatanseverlik görevidir. Yerel seçimlerde Konya’da başarılı olmak için el birliğiyle mücadele etmeliyiz. 2008'de teğet geçtiği söylenen krizde Mart 2009'da AK Parti'nin oyu yüzde 46'dan 38'e düştü. Bugün yaşanan ekonomik krizle AK Parti iktidarda kalamayacaktır. Yerel seçimlerde de 5 puan daha oy kaybederse AK Parti Gider. Her yerde CHP’nin Türkiye’nin yönetimine talip olduğunu söyleyeceğiz. Büyükşehirlerin birçoğunda kaybedecekler. İnanıyorum ki kararlılıkla doğru mücadele ettiğimizde CHP iktidar partisi olacaktır” dedi. 

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim