AK Parti Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli, Konya yatırımları, 21 Mayıs’taki 3. Olağanüstü AK Parti Kongresi ve sonrasındaki süreci değerlendirdi. AK Parti Konya İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen  AK Parti Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli, "16 Nisan 2017’de yapılan referandum sonucunda milletimiz, Türkiye tarihinde ilk kez ve halkın iradesi ile tarihi ve kültürel temelleri tamamen İngiltere’ye ait olan parlamenter sistemden vazgeçeceğini ilan etmiş oldu. Halkımız, sorunlarımıza çözüm olacağını düşündüğü yeni bir model olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni onaylamıştır. Anayasa değişiklik paketinde yer alan ve halkımızın onayı ile kabul edilen maddeler zamanla uygulamaya girdikçe değişikliklere olan destek daha da artacaktır. Örneğin ABD, bağımsızlığını 1776’da elde etmesine rağmen anayasanın tam olarak uygulanması, 1787 yılını bulmuştur. Bu süre zarfında sistem hazmedilmiş; uygulama yolunu bulmuş ve belirsizlikler giderilmiştir. Böylece anayasa ve sisteme olan destek sürekli olarak artmıştır.  Önümüzdeki yaklaşık iki buçuk yıllık dönemde, anayasa uyum yasaları çıkarıldıkça referandum sürecinde tartışılan, eleştirilen ve karşı çıkılan düzenlemelerin gerçekten tehlike ve tehdit oluşturmadığı iyi veya kötü niyetli herkes tarafından daha iyi görülecektir. Nitekim AK Partiye 2002 yılında verilen yüzde 34’lük destek, aradan geçen zaman zarfında ulusal ve uluslararası her türlü entrika ve düşmanca söylemlere rağmen bugün yüzde 50’leri aşmıştır. Halk düşmanca olan bu tavırların AK Parti şahsında Türkiye’ye yapıldığını anladıkça ve AK Parti’nin niyetini tecrübe ettikçe desteğini artırmıştır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, neticelerini verdikçe, destek oranı da mutlaka yukarılara doğru tırmanacaktır. Milletimizin verdiği karar, daima güçlü iktidar, sürekli istikrardır" dedi.

YENİ SİSTEM VE 3. OLAĞANÜSTÜ GENEL KONGRE

"Yeni sistemle ilgili 3 madde hemen yürürlüğe giriyor" diyen Kaleli, şunları kaydetti: " Cumhurbaşkanı’nın parti ile ilişiğinin sağlanması.  8 Mayıs’ta 979 gün sonra partimize üye olan Cumhurbaşkanımız, 21 Mayıs’ta yani dün yaptığımız 3. Olağanüstü Kongremiz ile yeniden Genel Başkanımız olmuştur. Lider, teşkilat ve dava partisi olan AK Parti, kurucu liderin katılımı ile yeni atılımlar gerçekleştirilecektir. Yargıda birlik, askeri mahkemelerin kaldırılması. Hâkimler Savcılar Kurulu’na(HSK) üye seçimi. 7 üye, egemenliğin kayıtsız şartsız millette olduğunun göstergesi olarak Meclis tarafından seçilmiştir.  AK Parti Hükümetleri döneminde ülkemizde yapılan yatırım ve değişimler ortadadır. AK Parti, 2002’den beri yapılan tüm seçimlerde(12 seçim) başarılı olmuştur. Kendi içerisinde 8 hükümet kurmuş; dinamik bir yapıya sahip olan AK Parti, bugünden sonra da yeniden atılım ve değişimlere devam edecektir. Tüm engellemeler rağmen birçok demokratik reform gerçekleştirmiş ve vesayet odakları ile etkin bir şekilde mücadele etmiştir. Edilgen olan siyaset, etken ve belirleyici bir konuma ulaşmıştır. Yeni yönetim sistemi ile vesayet odakları tamamen tasfiye edilecek ve demokratik standartlarımız daha yüksek bir seviyeye ulaşacaktır."

Kaleli, "Türkiye’nin 2023, 2035, 2053 ve 2071 hedeflerinde en büyük atılımı Cumhurbaşkanımızın AK Partiye katılımı ile yapmış olacağız. Bu dönemi ‘Yeni Atılım Dönemi’ olarak vurguluyoruz. Bu dönem, demokrasi, değişim ve gelişim yıllarının habercisi olacaktır. Bu süreç, ülkemize yeni umutlar olarak yansıyacak ve bu işlerin mimarı da yeniden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde teşkilat ve dava partisi olan AK Parti olacaktır. Artık bir olma, diri olma zamanıdır. 80 milyon insanımızı layık olduğu bir hayat standardına ulaştırmak için yeni bir umut ve heyecanla çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 

YENİ MKYK VE KONYA

"3. Olağanüstü Büyük Kongre’de MKYK’ya, Merkez Disiplin Kurulu’na, Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu’na Siyasi Erdem ve Etik Kurulu’na seçilen tüm yol arkadaşlarımı tebrik ediyorum" diyen Kaleli, "Ayrıca MKYK’ya giren AK Parti Genel Başkan Yardımcımız ve Konya Milletvekilimiz Sayın Ahmet Sorgun abime ve milletvekilimiz Hacı Ahmet Özdemir kardeşimi de tebrik eder; kendilerine başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.

KONYASPOR’UN FİNAL BAŞARISI VE FB’NİN AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU

Konyaspor'u da tebrik eden Kaleli, "Fenerbahçe Basketbol Takımımız, THY Euro Ligi finalinde Yunanistan ekibi Olimpiyakos’u 80 – 64 gibi net bir skorla şampiyon oldu. Yüce Türk milletine şampiyonluk yaşatan Fenerbahçe Kulübü’nü, Fenerbahçe Basketbol Kulübünü yürekten tebrik ediyorum. Yine Kasımpaşa’yı Türkiye Kupası Yarı Finali’nde eleyerek final oynamaya hak kazanan, Konya’ya ilkleri yaşatan Atiker Konyaspor Kulübümüzü, başkanımız ve yönetimini, Aykut Kocaman Hocamızı, teknik ekibi ve taraftarımızı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Kaleli yatırımlar hakkında ise şu bilgileri verdi: "Bildiğiniz üzere 2017 Kamu Yatırım Programı 14 Ocak 2017 tarihinde yayımlandı. Buna göre Konya projeleri için 80 milyar 393 milyon merkezi yönetim bütçesinden, 35 milyar 848 milyon mahalli idareler tarafından yatırım gerçekleşecektir. Yaklaşık 116 milyar yatırım.

Konya Buğday Pazarı mevkiinde raylı sisteme entegre yüksek hızlı tren garı inşaatına başlandı. 

Yeni Numune hastanesi bu yılsonu tamamlanıyor.

Konya Şehir Hastanesi inşaatı yapımı hızla devam etmektedir.

Konya çevre yolu çalışmaları devam ediyor. Yol için 2017 de 61 milyon bütçe ayrılmıştır. 2020 yılında bitirilmesi hedeflenmektedir. Proje bedeli yaklaşık 518 milyon TL’dir.

Metro Projesi etüdü tamamlanıp ihale aşamasına geçiliyor.

Konya İçme Suyu Projesi

Konya Katı Atık Yönetim Projesi

Konya Ovası Sulaması 3. Merhale Projesi

Enerji İhtisas Bölgesi

Konya (Kayacık) Lojistik Merkezi İhale Çalışmaları devam etmektedir.

Tarımsal destekler son 10 yılda 2,5 kat artarak 700 milyon TL’ye çıkmıştır.

Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Projesi:10 Şubat 2017’de hizmete açıldı."

TEVFİK EFE

Editör: TE Bilişim