24 Haziran'da Türkiye sandığa giderek hem Cumhurbaşkanını hem de milletvekillerini seçecek. Partiler seçim kararının alınmasıyla ile birlikte her kesime hitap etmek amacıyla hummalı bir şekilde aday belirleyip sahaya inerek seçimlere son birkaç gün kala çalışmalarını sürdürüyorlar. Temsil noktasında titiz davranan partiler, engellilerin de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde temsil edilmesi için engelli adayları çıkardı. Konya'da da farklı partilerden engelli adayları bulunuyor.  Engelli derneklerinin beklentisi ise bu adayların engellilerin sorununa çözüm bulması. 

MİLLETVEKİLLERİNİN SESİMİZ OLMASINI İSTİYORUZ

Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı, “24 Haziran'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri öncellikle ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun. Her vatandaşın olduğu gibi, biz engelli camiasının da siyasi partilerden beklentisi var. Bizler milletvekillerimizden şehirlerarası ulaşım başta olmak üzere çeşitli alanlarda destek bekliyoruz. Burada önemli olan mecliste bulunan milletvekillerin bizleri kendi yerine koyarak bizler için çalışmalar gerçekleştirmesi. Engelliler olarak her alanda her yönden mutlaka bir eksikliğimiz var.  Milletvekillerinden beklentimiz bu eksiklerinin el ele vererek giderilmesi.  Milletvekillilerimiz sosyal haklarımız ile konularda çalışmalarına ağırlık vererek bizlerin sosyal haklarını rahat bir şekilde yaşamamızı sağlamalarını istiyoruz.  Biz vekillerimizin sadece bir gün bizleri ziyaret etmesini değil milletvekilleri dönemlerinde düzenli olarak görüşmek onlara sıkıntılarımızı, dertlerimizi aktarmak istiyoruz. İnşallah beklentilerimiz de boşa çıkmayacak.  Bizler siyasi partilerimizin aday belirlerken meclis çatısı altında engelli bireylerin güçlü bir sesi olabilmek için daha çok bizleri temsil eden arkadaşlarımızın meclis çatısı altında olmasını istiyoruz. Bizler sorunlarımıza çözüm olabilecek milletvekilleri istiyoruz. Hepimizin temsilcisi meclise girsin ki hepimizi mutlu edecek kararlar çıksın" diye konuştu.

MİLLETVEKİLLERİNİN ENGELLİ BİREYLERE DUYARLILIK GÖSTERMESİ İSTİYORUZ 

Gönül Gözü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Devriş Ahmet Şahin de bugüne kadar yapılan seçimlerde  gerek iktidar partisi gerekse muhalefet partileri engelli adaylara yeterince ilgi göstermediğini ifade ederek, “Geçtiğimiz 26. dönemde engellilerin mecliste temsil sayısı  3 kişi idi. Bu milletvekillerimizde engelli vatandaşların sorunlarını TBMM’ye getirmede, engelli sorunlar ile ilgilenmede, engellilerin yaşamış olduğu sıkıntıları çözmede etkin olamadılar. Engelliler istiyor ki meclise gönderdiği engellileri temsil edecek kişiler engelli sorunlarına vakıf olsunlar. İster iktidar partisinden seçilsin ister muhalefet partilerinden seçilsin ama yeter ki engellilerin sorunlarını gündeme getirsin.  Seçim öncesinde çıkan torba yasada yaşlılara yaşlılık maaşında düzenleme yapıldı. Emeklilere  bir maaş ikramiye verildi.  Engellilere bu konuda hiçbir çalışma yapılmadı. Engelli camiası bu konuda muzdarip. Engelli istihdamı konusunda mecliste bulunan engelli vekiller veya engelli vatandaşlara duyarlı olan  partiler  gerektiği kadar bu konuyu gündeme getirmiyorlar. Şu an Konya'mızda da 3 siyasi parti engelli aday gösterdi. Benim siyasi partilerden beklentim engellilere duyarlılık gösterirken ve engelli milletvekili adayı gösterirken engellilerin mecliste sesi olacak kişileri seçmesini istiyoruz” dedi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim