Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, TBMM Genel Kurulu’nda  “Uyum Yasası” hakkında konuştu. 

Kalaycı, yeni sistemin ana omurgası; "Güçlü Devlet, Güçlü Yönetim, Demokratik İstikrar" dedi. 

"Türk milleti, 16 Nisan halkoylamasıyla Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemini oylamış ve onaylamıştır. Milletimiz kararını vermiş; bizlere ise layıkıyla uygulama görevi düşmüştür" diyen MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, "Güçlü devlet, güçlü yönetim, demokratik istikrar gayeleri yeni sistemin ana omurgasıdır. 16 Nisan 2017 halkoylamasıyla onaylanan Anayasa değişikliğinde;

Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin 5 yılda bir aynı gün yapılması, Cumhurbaşkanı veya Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde, her iki seçimin de aynı gün yapılması, bir kişinin en fazla iki kez cumhurbaşkanı seçilebilmesi; ancak cumhurbaşkanının bir defaya mahsus olmak üzere yeniden aday olabilmesi, cumhurbaşkanlığına, siyasi parti gruplarının, en az yüz bin seçmen ve son Türkiye Büyük Millet Meclisi seçiminde tek başına veya birlikte geçerli oyların yüzde beşini almış olan siyasi partilerin aday gösterebilmesi, milletvekili sayısının 600’e çıkarılarak, milletvekili seçilme yaşının 18’e indirilmesi, hükme bağlanmıştır. Görüştüğümüz Kanun teklifi ile Anayasa değişikliğine uyum amacıyla siyasi partiler ve seçim kanunlarında düzenlemeler yapılmaktadır" ifadelerini kullandı. 

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİYLE TÜRKİYE'NİN ÖNÜ AÇILACAK

Yenikapı ruhundan kaçan, korkan kim varsa, millî iradeye menfi tavır aldığını belirten Kalaycı, "Türk Milleti 15 Temmuzda birlik ve beraberlik şuuruyla FETÖ işgalini durdurmuş, 7 Ağustos Yenikapı ruhuyla kenetlenmiş, 16 Nisan halk oylamasıyla da bekamıza yönelik tehditleri ezme iradesi göstermiştir.Yenikapı ruhundan kaçan, korkan, kopan kim varsa uzlaşmadan ürkmüş, birlik ve beraberlikten uzaklaşmış, millî iradeye menfi tavır almış demektir. Biz Yenikapı ruhuna sadığız,16 Nisan halkoylaması sonucuna bağlıyız, millî birlik ve beraberlik şuuruna ise sonuna kadar sevdalıyız. Türk Milletinin bekasını, geleceğin güçlü Türkiye'sini amaçlayan herkes de bu ruha sadık kalmalı; aziz milletimizin yanında duracak feraset ve fikriyatı gösterebilmelidir.  Bilinmelidir ki; milletin iradesini tanımayanı, millet tanımaz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle, Türkiye'nin önü açılacak. Türk milleti, ülkemize yönelik artan risk ve tehditleri, bekamız üzerinde oynanan oyunları ve yönetim sistemimizde karşılaşılabilecek sorunları görerek 16 Nisan halk oylamasıyla Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine onay vermiş, geleceğini bu sistemin ruhuna göre planlamış ve tayin etmiştir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, yasama, yürütme ve yargı organlarının güçlendiği, siyasi ve toplumsal uzlaşmanın ön plana çıktığı, milli iradenin doğrudan tecelli ve temerküz ettiği bir yönetim yapısıdır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, cumhurun bizzat kendi mimarisi, bizzat kendi eseridir. Yeni hükümet sistemi, husumet ve hıyanete karşı güvencedir, güvenlik kilididir, millî bekanın sigortası, güvenli siperidir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak inancımız odur ki Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle Türkiye'nin önü açılacak, bölgesel ve küresel bir güç merkezi hâline gelmesi ve Lider Ülke olması sağlanacaktır" diye konuştu. 

CUMHUR İTTİFAKI, TÜRK MİLLETİNİN TARİHİ UZLAŞMASI

Kalaycı, "Türkiye, 24 Haziran 2018'de sandığa gidecektir. Emperyalizmin sınırlarımıza demirlediği, ülkemizle ilgili kirli senaryo ve karanlık planlamalar yaptığı bir dönemde milletimiz bekasına, beraberliğine ve kaderine sahip çıkacaktır. Tuzaklar nafiledir, oyunlar boşunadır. Siyaseti kara borsaya çeviren, karmaşık ve kaotik zihniyetleriyle sistem bunalımı, hatta rejim krizi çıkarmak için ellerini ovuşturan müflis siyaset erbabına, Türk milleti hak ettiği cevabı verecek, demokratik bedeli ödettirecektir. Cumhur İttifakı, istiklal ve istikbalimizin teminatıdır. Büyük Türkiye'ye giden yol bizzat cumhur ittifakından geçmektedir. Cumhur ittifakı, millî iradeyle birleşip mukaddes ve muazzez bir mücadele şuuruyla iç ve dış mihrakların melun hesaplarını altüst edecek, muhasım ve müstevli odaklarını bir kez daha yenilgiye uğratacaktır. Cumhur ittifakı, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuruluş felsefesine müzahir biçimde geleceğe taşıyacaktır. Hiçbir odak, hiçbir mahfil, hiçbir güruh, hiçbir siyasi düşük, cumhur ittifakını engelleyemeyecektir. Fitne yayanlar, 'Sen onu söylemiştin, o bunu söylemişti' diyenler ala ala ancak havalarını alacaklar, kirli avuçlarını yalayacaklardır. Cumhur ittifakı, Türk Milletinin tarihi uzlaşmasıdır. Cumhur ittifakı, istiklal ve istikbalimizin teminatıdır. Kutlu bir diriliş ve yükseliş hamlesi önümüzdedir. Türkiye'nin geleceği bizzat milletimiz tarafından tayin ve tescil edilecektir. Bundan kaçış yoktur, bundan kurtuluş olmayacaktır" diye konuştu. 

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim