CHP Cihanbeyli İlçe Başkanlığı’ndan yapılan ilçe Danışma Kurulu toplantısında yerel seçimler konuşularak, Türk ve Kürt kardeşliğinin yaşandığı Türkiye’nin örnek ilçesi olan Cihanbeyli’de belediye başkan adayının herkesi kucaklayan ve hiçbir vatandaşımızı ayırmayan bir kişilikte olması kararlaştırılırken, muhalefet partileriyle de ortak bir adaya da sıcak bakıldı.  Danışma Kurulu Toplantısına CHP Cihanbeyli İlçe Başkanı Yakup Erdal, Yönetim kurulu üyeleri, Konya İl Başkanı Barış Bektaş, il yönetim kurulu üyeleri, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, CHP Konya Eski Milletvekili Atilla Kart ve partililer katıldı. Danışma Kurulu Toplantısının açılışında konuşan CHP Cihanbeyli İlçe Başkanı Yakup Erdal, “Cihanbeyli’de partimizin belediye başkan adayı herkesi kucaklayan ve ayırmayan birisi olmalıdır. Bu konuda çalışmalarımız ve görüşmelerimiz sürüyor. Cihanbeyli halkının desteğiyle yerel seçimlerde belediyeyi alacağız. Yapılacak yerel seçimlerde kazanacağımızın umudu içindeyiz” dedi.

CİHANBEYLİ, TÜRK-KÜRT KARDEŞLİĞİNİN ÖRNEK İLÇESİDİR

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş da,“Cihanbeyli ilçemiz özellikle Türk ve Kürt kardeşliğinin yaşandığı Türkiye’nin örnek bir ilçesidir. Eşit yurttaşlık noktasında birlikte yaşanılan önemli bir ilçemizdir. Partimizin Cihanbeyli’nin bu örnek yapısına uygun belirleyeceği belediye başkan adayımızla belediyeyi kazanacağız. Hepimiz bu umudun içindeyiz. Cihanbeyli’de birlik ve beraberlik içinde olacağız. Emperyalizm bizi bölmeye ve ayrıştırmaya devam ediyor. Buna hep birlikte izin vermeyeceğiz. Hiç bir vatandaşımızı ayırmadan, ötekileştirmeden Cihanbeyli’yi kucaklayacak bir belediye başkanı adayını tespit ederek yerel seçimlerde belediyeyi alacağız. Diğer muhalefet partilerle de görüşüp, ortak adayda belirleyebiliriz” diye konuştu.  

AK PARTİ, 2019’DA BİTECEK

CHP Konya Eski Milletvekili Atilla Kart da, “Bir siyasi proje olan AK Parti iktidarı çoktan sona ermeliydi. Görünün o ki, 2019’da bitecektir. Şeker fabrikalarından ne istiyorsun? Niye satıyorsun? Cargil istediği için mi satıyorsunuz. Tayyip Türkiye’yi bölgenin AVM’si yapmak istiyor. Üretmeye gerek yok diyor. Anayasal kurumlarımız çökertilirken, AK Parti ve şahısların kurumları haline geldi. Barışımız ve demokrasimiz yok olmak üzeredir. Partimiz CHP Türkiye coğrafyasını kucaklayan ve ayrım yapmayan bir partidir. Türk-Kürt Kardeşliği noktasında Cihanbeyli Türkiye’ye güzel bir örnektir. Cihanbeyli’de eşit yurttaşlık hukukunu inşa ettik. Bunu Türkiye de yaymalıyız. Genel başkanımız 2019’da yüzde 60 oy istiyor. Bunun içinde birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz. Cihanbeyli’de inanç ve kararlık içinde çıkaracağımız belediye başkan adayımızla belediyeyi alacağız. Adayımız tutarlı, güven veren, Cihanbeyli’nin örnek kardeşlik yapısını temsil eden bir kişi olmalıdır. Cihanbeyli’de belediye başkanı almak zor değildir. Yeter ki birlik ve beraberlik içinde olalım.”   

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim