Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, partisinin gündeminde bir erken seçim olmadığını ifade ederek, "Bize ulaşmış herhangi bir seçim programı yok. Yarın seçim olsa hazırız" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, CHP İzmir İl Başkanlığını ziyaret ederek Türkiye gündemi hakkında değerlendirmede bulundu. İl Başkanı Asuman Ali Güven'in ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarete il yöneticileri, ilçe başkanları da katıldı. Burada erken seçin hakkında sorulan bir soru üzerine açıklama yapan Böke, partinin gündeminde bir erken seçim olmadığını belirtti.

"Yarın seçim olsa hazırız" diyen Selin Sayek Böke, "Bize ulaşmış herhangi bir seçim programı yok. Bizim gündemimizde de erken seçim yok ama biz bundan bağımsız olarak yaşanacak bir Türkiye inşa etmek için her gün örgütümüzle sahada çok derin ve yoğun bir çalışma içindeyiz. Yarın seçim olsa hazırız. Türkiye'yi daha iyi koşullara taşımakta yükümlüyüz. Biz bunu iktidarda yapmak istiyoruz. dolayısıyla yarın iktidara geleceğimiz her seçime hazırız" dedi.

Böke, FETÖ soruşturmaları sonrasında kamuda ve özel sektörde yaşanan mağduriyetlerle ilgili 30 bini aşkın telefon aldıklarını da söyledi. Böke, şöyle konuştu: "Toplam aldığımız telefon sayısı 30 bini geçmiş durumda. Bu sayının içinde doğruda başvurular da var. Bizim de talebimiz ve ısrarımız bu temizlemenin hukuk çerçevesinde yapılması ve yeni mağduriyetlere neden olmaması koşulunu taşıyor. Biz de haksız yere ortaya çıkan mağduriyetleri ortadan kaldırmak için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz." 

İHA

Editör: TE Bilişim