Son derece demokratik ve hoşgörü ortamında geçti. Çoktan seçmeli bir kurultayımızı tamamladık.  Konya’dan kurultayda Ereğli İlçe başkanımız Bülent Ecevit Tatlıdil’i parti meclisine seçilmesi ve Yüksek Disiplin Kurulu(YDK) üyeliğine Gülsüm Filorinalı’nın tekrar seçilmesi Konya’nın gücünü ve başarısını ortaya koyuyor.  Bülent Ecevit Tatlıdil, Parti Meclisi'ne giren Türkiye genelinde ilk ve tek ilçe başkanı oldu. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun Konya’ya verdiği değerin ispatıdır.  Konya’nın partimiz genel merkezinde iki temsilcisinin olması bizler açısından önemli olduğu kadar gurur vericidir. Bundan sonra artık küskünlükleri dargınlıkları bir tarafa bırakarak, partimizin iktidarı için hep birlikte mücadele edeceğiz. PM seçilen Bülent Ecevit Tatlıdil’e ve YDK üyeliğe yeniden seçilen Gülsüm Filorinalı’ya’da başarılar dilerim. Afrin operasyonunda yüzde 100 devletimiz ve askerimizin arkasındayız. Ulu Önder Mustafa Kemal’in Yurtta Sulh, Cihanda Sulh ilkesini benimsemiş bir anlayışın içindeyiz. Savaşı en son çare olarak görüyoruz. İktidarın yanlışlarını söylemek zorundayız. Operasyonda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet dilerken, ulusumuza da başsağlığı diliyorum” dedi. 

Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi(YDK) Gülsüm Filorinalı’da, “ İl Başkanımızın söylediği gibi Konya tarihinde bir ilk yaşandı. Hem Parti Meclisinde hem de YDK’ da Konya yer aldı. Bu büyük bir başarıdır. Afrin’deki operasyonda şehit olanlara Allah’tan rahmet dilerken, ulusumuza da başsağlığı diliyorum.  Ayrımcı davranışlarından dolayı iktidarı kınıyorum. Bizim yüreğimiz de Türkiye diye atıyor. Cumhuriyet kuran bir partinin mensubu olmakta onur vericidir. Bizim milliyetçiliğimizi kimse tartışamaz.  2019 seçimleri çok önemlidir. Artık adaleti, hukuku ve laikliği koruyarak partimizin iktidarı için hep birlikte mücadele edeceğiz. Bizlere destek  verenherkese teşekkür ediyoruz.” 

CHP Parti Meclisi Üyesi Bülent Ecevit Tatlıdil de, “Bir üyesi ve neferi olmaktan onur duyduğum partimiz CHP’de 2009 yılından buyana aktif olarak siyaset yapıyorum. Ereğli’de belediye meclis üyeliği ve yöneticilik yaptım. 3,5 yıldır ilçe başkanı olarak görev yapıyorum.  Bundan sonra partimizin iktidar olması için birlikte mücadele edeceğiz. Milletvekili sayımızı da yükselteceğiz. Parti Meclisine adaylığımı arkadaşlarımızla birlikte karar verdik. Partimizin Türkiye genelinde ilçe başkanları içerisinde parti meclisine seçildim. Bu Konya’nın bir onuru, gururu ve başarısıdır.  Buradan herk ese teşekkür ediyorum.  Yüzde 49 oyla parti meclisine girdik. Önümüzde 2019 seçimleri var. Öncelikle tartışmaları bırakıp tek yumruk olup, Türkiye için ve Partimizin iktidarı için mücadele edeceğiz. Gün artık mücadele ve çalışma günüdür.  Önümüzdeki süreçte sizlerle birlikte alanlarda olacağım. Partimizin iktidarı için elimizden geleni birlikte yapacağız. Bana güvenip, destek vermenizi diliyorum”şeklinde konuştu.   

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim